Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Nuorten kulttuurikilpailut Oulussa 21. – 23.4

Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

Nuorten kulttuurikilpailut Oulussa 21. – 23.4

Tiedote.
Julkaistu: 13.04.2015 klo 12:08
Julkaisija: Oulun seudun ammattiopisto (OSAO)

Valtakunnalliseen SAKUstars-kulttuurikilpailuun Ouluun saapuu 650 ammattiin opiskelevaa nuorta ympäri Suomen. OSAOn Kaukovainion kampus muuttuu kolmeksi päiväksi taiteen estradiksi, jossa luovuus ja kyvyt nousevat parrasvaloihin.

Tämän vuoden kilpailut järjestää Oulun seudun ammattiopisto OSAO teemalla Luovuuden juhlaa. Tapahtuma ei ole avoin yleisölle, mutta media on tervetullut vierailemaan kisoissa

Tärkeintä on itsensä voittaminen

Ammattiopistojen opiskelijoiden joukossa on monien kulttuurialojen lahjakkuuksia, joiden kyvyt eivät kouluarjessa välttämättä pääse esille. Tapahtumassa kilpailija pääsee testaamaan kykyjään ja rohkeuttaan sekä hankkimaan esiintymiskokemusta turvallisesti ja kavereiden kannustamana. SAKUstars-hengen mukaisesti tärkeintä ei ole kisassa menestyminen, vaan osallistuminen. ”SAKUstarsissa on jokaisella lupa yrittää. Moni kilpailija osallistuu useaan eri lajiin, ja kisa-aikataulut on luotu sen mukaisesti”, kertoo projektipäällikkö Sauli Jaara.

Katso kisapäivien lajit ja ohjelma:

http://www.sakustars.fi/2015/ohjelma-kilpailuaikataulu

Tapahtuma nuorilta nuorille

Opiskelijoiden työpanos tapahtuman rakentumisessa on merkittävä. Kisatoimiston työntekijät ovat OSAOn omia opiskelijoita, jotka suorittavat tapahtumassa työssäoppimisjaksonsa. Tapahtuma pystytetään edellisenä viikonloppuna opiskelijavoimin. Myös kisojen oppaat, turvallisuusvastaavat ja juontajat ovat OSAOn opiskelijoita. ”Tapahtuman järjestämiseen mukaan pääseminen antaa opiskelijoille vaihtelua kouluarkeen ja monelle arvokasta työkokemusta”, kertoo projektisihteeri Jessika Koret. Sadoilla nuorilla on vastuullinen tehtävä tapahtumassa: ”Kun nuoret pääsevät järjestämään tapahtuman nuorille, siitä tulee heidän itsensä näköinen”, Koret iloitsee.

Nähtävillä 25 livesarjaa

Kaukovainiolla nähtäviä livelajeja on 21. Tilajärjestelyiden vuoksi 4 lajia järjestetään OSAOn Haukiputaan yksikössä. Osa lajeista on toteutettu ennakkotöinä, jotka on jo arvioitu. Parhaat ennakkotyöt palkitaan avajaisissa 21.4.2015.

SAKUstars-kilpailusarjat ovat: videot, animaatiot, kirjoitelmat, runot, piirrostaide, grafiikka, julisteet, kuvanveisto, maalaukset, sarjakuvat, taidekäsityöt, konemusiikki, tietokonegrafiikka, valokuvat, taidetta kahdessa tunnissa, ryhmätanssi, tanssiduo, yksintanssi, yksintanssi improvisoiden, lausunta ja runot, lyömäsoittimet, rap-musiikki, soitinduot, soitinyhtyeet ja bändit, sähköiset soittimet, runo tunnissa, digikuvataidetta päivässä, mallin mukaan, klassiset ja hengelliset laulut, lauluduot, yhtyeet, kuorot, karaoke, talent, shakki, yksinlaulu, akustiset soittimet ja näytelmät.

SAKUstars-ennakkotöiden korkea taso yllätti kokeneen taiteilijan. Oululainen Riikka Soininen on toiminut 15 vuotta täysipäiväisenä taiteilijana ja oli ammattilaistuomarina piirrostaiteet-ennakkosarjassa. ”Töiden laadukkuus ja taso yllättivät. Osa töistä oli äärimmäisen tarkasti työstettyjä ja ideat olivat hyviä. Ne olivat aivan ammattilaisnäyttelykelpoisia”, Soininen kuvailee. Kuvanveiston työt pistivät tuomariston silmään, vaikka sarjoja oli paljon. "Niissä oli oivallusta, eri materiaalienkäyttöä ja monenlaisia variaatioita miniatyyristä isohkoihin veistoksiin. Huomattavaa oli myös aiheenkäsittely ja viimeistely", sanoo Soininen.

Luovuuden juhlaa -teeman lisäksi juhlan aihetta lisää se, että vaikka ammattikoulutuksen historia Oulun seudulla on mittava, OSAO oppilaitoksena täyttää tänä vuonna pyöreät 10 vuotta ja sen ylläpitäjä Oulun seudun koulutuskuntayhtymä (Osekk) 20 vuotta. ”Toivomme, että näissä luovuuden juhlissa kaikki viihtyvät”, projektipäällikkö Jaara summaa.

OSAOn yhteistyökumppaneina kilpailujen järjestämisessä ovat Oulun kaupunki, Oulun soitin ja tarvike, Ammattiopisto Luovi, Oulun Aikuiskoulutuskeskus, Oulun ev.-lut. seurakunnat, Jokilaaksojen koulutuskuntayhtymä, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä ja Mick’s.

SAKUstars-kulttuurikilpailut olivat Oulussa viimeksi vuonna 2001. Viime vuonna kisat olivat Vaasassa ja vuonna 2016 kilpailu järjestetään Espoossa.

Kulttuurikilpailuja koordinoi SAKU ry, joka on ammatillisen koulutuksen liikunta- ja kulttuurijärjestö sekä hyvinvoinnin edistämisen yhteistyöorganisaatio. Sen jäseninä ovat 66 ammatillisen koulutuksen järjestäjää. SAKU ry edistää opiskelijoiden ja henkilöstön työ- ja toimintakykyisyyttä, hyvinvointia, yhdessä tekemistä sekä elämäniloa ammatillisessa koulutuksessa liikunnan ja kulttuurin keinoin.

SAKUstars-kulttuurikilpailut ovat 21. – 23.4.2015 osoitteessa OSAO, Kaukovainion yksikkö, Kotkantie 2, 90250 Oulu.

Lisätietoja:

projektipäällikkö Sauli Jaara p. 050 5140 851

OSAOn vararehtori Saija Niemelä-Pentti, p. 0400 488 881

SAKU ry:n toiminnanjohtaja Saija Sippola, p. 020 7551 014

 

Kuvia ennakkotöistä ja tapahtumasta tapahtuman aikana: https://www.flickr.com/photos/sakury/

Ennakkovideoita ja videoita lajeista tapahtuman aikana: https://www.youtube.com/channel/UCCj1u4SF_z_GcgW8IyFGhYg

Instagram #sakustars

 

www.osao.fi

www.sakustars.fi

www.sakury.net

Oulun seudun ammattiopisto OSAO on monialainen ammattiopisto, jossa opiskelee 11 100 nuorta ja aikuista. Koulutusyksiköt sijaitsevat Kempeleessä, Limingassa, Oulussa, Muhoksella, Pudasjärvellä ja Taivalkoskella. OSAO kuuluu Oulun seudun koulutuskuntayhtymään (Osekk).

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs