Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Lionsklubit yltivät ennätystulokseen Nenäpäivä-keräyksessä

Suomen Lions-liitto ry

Lionsklubit yltivät ennätystulokseen Nenäpäivä-keräyksessä

Tiedote.
Julkaistu: 08.11.2014 klo 11:07
Julkaisija: Suomen Lions-liitto ry

Suomen lionsklubit raportoivat keränneensä Nenäpäivän iltaan mennessä 126.000 euroa. Viime vuonna vastaavana iltana summa oli 110.000 euroa. Kasvua oli nyt siis 15%.

 Keräystä varten klubit eri puolilla maata järjestivät tempauksia, ja useat sadat klubit osallistuivat valtakunnalliseen lipaskeräyksen.

 Lionsklubien Nenäpäivä-keräyksen tavoite sen loppuun mennessä on tänä vuonna 180.000 euroa. Siihen varmaan päästäänkin, sillä viime vuonna Nenäpäivän iltana todettu summa nousi vielä Nenäpäivä-shown jälkeen 161.000 euroon.

Suomen Lion-liitto on tänä vuonna toinen Nenäpäivän kahdesta pääyhteistyökumppanista.

Kuvateksti:

Tunnelma Nenäpäivä-showssa, kun lionien tulos on julkistettu. Pääsihteeri Maarit Kuikka (oik.) ja puheenjohtaja Tuomo Holopainen Kaija-puolisoineen kiittävät leijonia hienosta työstä. Kuva: Antti Tuomikoski.

 

Liitetiedostot

Lions-klubit  palvelevat

Lions-järjestön jäsenet tekevät vapaaehtoistyötä yhtä hyvin lasten ja nuorten terveen elämän ja kehityksen turvaamiseksi kuin ikääntyneiden, perheiden, vammaisten ja muiden apua tarvitsevien tukemiseksi.

Lions-järjestön motto on: Me palvelemme. Palvelu tapahtuu paikallisten Lions-klubien kautta. Jäseniä järjestössä on lähes 1,4 miljoonaa 208 maassa. Suomessa jäseniä on yli 25.000. Naisia heistä on runsaat 4.000 eli 16%.

Lions-klubien tärkein kiinnostuksen kohde on oma lähialue ja asuinympäristö. Palvelun kohteina ovat mm. koulut ja päiväkodit, kunnalliset ja yksityiset vanhainkodit ja palvelutalot, vammaiset ja näkövammaiset ja lasten liikuntaharrastukset.

Paikallisen auttamisen lisäksi klubit osallistuvat myös kansallisiin ja kansainvälisiin hankkeisiin, mm. suurkatastrofikeräyksiin.

Lionsjärjestö ei pyri korvaamaan yhteiskunnan peruspalveluja, vaan vapaaehtoistyöllä annetaan apua kohteisiin, jotka jäävät hoitamatta julkisin varoin. Tämä apu voi olla pienille ryhmille tai yksittäisille ihmisille hyvinkin merkittävää.

Myös lasten ja nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn on kehitetty useita eri palveluja, joita klubit toteuttavat kotiseuduillaan yhteistyössä eri oppilaitosten kanssa.

Palvelun lisäksi klubit auttavat myös taloudellisesti. Varat kerätään avustuskohteisiin järjestämällä erilaisia tapahtumia ja tempauksia. Keräysten tuotto menee lyhentämättömänä avustuskohteisiin. Vuonna 2007 Financial Timesin tekemän tutkimuksen mukaan Lions Clubs International Federation (LCIF) arvioitiinkin sen vuoksi maailman luotettavimmaksi vapaaehtoisjärjestöksi.

Lisätietoja:

Maarit Kuikka

Pääsihteeri

Suomen Lions-liitto ry

maarit.kuikka@lions.fi

(09) 565 59510

040 580 2494

www.lions.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs