Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Inhimillisiä Uutisia suomalaisesta järjestötyöstä

Raha-automaattiyhdistys

Inhimillisiä Uutisia suomalaisesta järjestötyöstä

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2014 klo 10:00
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Inhimillisiä Uutisia on RAY:n rahoittama, 2.–13.6.2014 toimiva pop up -media. Se nostaa esille 800 järjestön eri puolilla Suomea tekemän inhimillisesti arvokkaan työn, jolla on suuri merkitys koko yhteiskunnalle. Sadattuhannet suomalaiset saavat apua RAY:n tukemista järjestöistä. Niissä työskentelee noin 30 000 eri alojen ammattilaista ja toiminnassa on mukana satojatuhansia vapaaehtoisia.

Inhimillisiä Uutisia tarttuu kiinni kesäkuun kahden ensimmäisen viikon uutisiin ja tuo niihin esille uuden näkökulman. Tämän lisäksi Inhimillisiä Uutisia pyrkii itse nostamaan keskusteluun järjestöille tärkeitä, ajankohtaisia aiheita.

Verkossa, osoitteessa www.inhimillisiäuutisia.fi, toimivan pop up -median päätoimittaja on yhteiskunnallisen viestinnän
ammattilainen Riikka Kämppi. Hänen aisaparinaan on Helsingin Sanomien entinen päätoimittaja Reetta Meriläinen.

- Emme harrasta mediakritiikkiä, vaan teemme juttuja, joissa tarjoamme vaihtoehtoisen näkökulman ja aiheen. Olemme keränneet järjestöiltä juttuideoita ja etsineet merkityksellisiä tarinoita, joista ammattitaitoiset ja asialle omistautuneet toimittajamme tekevät uutisia, päätoimittaja Riikka Kämppi sanoo.

Toimituksessa työskentelee noin 20 henkeä. Siihen kuuluvat Kämpin ja Meriläisen ohella muun muassa kuvaaja Joonas Lehtipuu, toimittaja Kristiina Markkanen sekä Fathi Ahmed, Lorenz Backman, Tuomas Enbuske, Pirjo Kauppinen, Mikko Kuustonen, Arno Kotro, Jenni Pääskysaari, Paola Suhonen, Marjaana Toiminen ja Rauli Virtanen.

- Järjestöillä on käytössään rajallinen määrä viestinnän resursseja. Mitä enemmän suomalaiset tietävät järjestöjen toiminnasta, sitä helpompi on mennä mukaan järjestöjen toimintaan ja myös hakea apua eri elämäntilanteissa. Siksi Inhimillisiä Uutisia, RAY:n viestintäpäällikkö Niclas Kourula sanoo.

Uutisvirran lisäksi Inhimillisiä Uutisia tuottaa joka arkipäivä klo 14 suoran keskustelun verkkoon. Ensimmäisen päivän lähetys tarkastelee ylioppilasjuhlien alla suomalaista juomiskulttuuria. Miltä aikuisten juominen näyttää nuorten silmin? Lähetyksen juontaa Arno Kotro ja vieraina ovat Sisä-Suomen poliisilaitoksen Tampereen pääpoliisiaseman viestintäpäällikkö ja ylikonstaapeli Nina Juurakko-Vesikko sekä 23-vuotias koomikko Fathi Ahmed.

Inhimillisiä Uutisia -pop up -toimituksen tilat sijaitsevat Helsingissä Kaivopihalla.

Kaivopihalla nähdään myös järjestöjen omia tapahtumia pääasiassa arkipäivinä aamu- ja iltapäivisin. Heti tapahtuman aluksi Kaivopihalla on klo 10–13 esillä Väestöliitto, teemalla "Vauvan käyttöohjeet".

Liitteenä valokuvia ja yhteenveto järjestöjen tapahtumista Kaivopihalla.

Lisätietoja:

Inhimillisiä Uutisia, päätoimittaja Riikka Kämppi, 040 572 9733, rkamppi@gmail.com

RAY, avustustoiminnan viestintäpäällikkö Niclas Kourula, 040 820 1829, niclas.kourula@ray.fi

RAY, viestinnän kehityspäällikkö Marja Konttinen, 040 678 6993, marja.konttinen@ray.fi

 

Toimitus:         040 2435073 toimitus@inhimillisiauutisia.fi

Twitter:            @IU_toimitus, #inhimillisiäuutisia

Facebook:       www.facebook.com/inhimillisiauutisia

Instagram:       @inhimillisiauutisia, #inhimillisiäuutisia

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs