Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Hobby Hall – kodin kuvioissa jo 50 vuotta

Hobby Hall

Hobby Hall – kodin kuvioissa jo 50 vuotta

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2012 klo 13:18
Julkaisija: Hobby Hall

Paketteja, postimyyntiä ja verkkokauppaa – Hobby Hall 50 vuotta suomalaisten arjessa

Suomen johtava etäkauppa Hobby Hall täyttää 50 vuotta 29.6.2012. Yhtiön tarina alkoi vuonna 1962 pienestä levyjä myyneestä Concert Hall Society -postimyyntiyrityksestä. Hobby Hall on alansa edelläkävijä, jonka lanseeraamista uutuuksista on muodostunut suomalaisten kotien ja vapaa-ajan suosikkituotteita. Nykyään Hobby Hall on yksi Suomen suosituimpia verkkokauppoja, jolla on yli puoli miljoonaa aktiivista kanta-asiakasta.

”Jo viiden vuosikymmenen ajan Hobby Hall on helpottanut suomalaisten arkea tarjoamalla hinta-laatusuhteeltaan parhaat tuotteet niin kotiin kuin vapaa-aikaan”, Hobby Hallin johtaja Raija-Leena Söderholm kertoo. ”Hobby Hall on yksi suomalaisten eniten käyttämiä verkkokauppoja, ja tutkimusten mukaan sillä on erittäin uskolliset asiakkaat. Jatkossakin haluamme tarjota helpon ja turvallisen ostoskanavan asiakkaidemme kotona.”

Hobby Hall on vuosikymmenten saatossa tuonut suomalaisten ulottuville useita myyntihitiksi nousseita tuotteita. Legendaarinen kuntoiluväline Bullworker sai suomalaiset aikanaan innostumaan lihaskuntotreenauksesta. Välinettä myytiin yhteensä 250 000 kappaletta. Suomalaiskotien eri aikakausien suosikkituotteet leipäkoneista Philips Ahkera-monitoimikoneisiin ovat niin ikään kuuluneet Hobby Hallin menestyksiin. Hobby Hall on tehnyt myös muotihistoriaa pukemalla kansan tuulipukuihin!

Hobby Hallin tarina: klassisesta musiikista kodinsisustukseen

1950-luvun lopulla amerikkalainen liikemies Samuel Josefowitz perusti klassista musiikkia myyvän Concert Hall Society -postimyyntiyrityksen, joka rantautui Suomeen vuonna 1962. Klassisen levymyynnin rinnalle syntyi pian kevyeen musiikkiin erikoistunut Music Hall, joka oli Suomessa lajinsa pioneeri. Vuonna 1968 toiminta laajeni kirjoihin, kun Suomen ensimmäinen kirjakerho, Ex Libris, aloitti toimintansa. Enimmillään molempiin kerhoihin kuului yli 100 000 jäsentä.

Yhtiö alkoi 1960-luvulla tarjota asiakkailleen työkalu- ja astiasarjoja. Niitä markkinoitiin aikakauslehti-ilmoituksin Hobby Hall -toiminimellä. 1970-luvulla päätettiin keskittyä kulutustavaroiden postimyyntiin. Ensimmäinen kuvasto ilmestyi syksyllä 1975, ja pari vuotta myöhemmin luotiin Suomen todennäköisesti ensimmäinen kanta-asiakaskonsepti. Vuonna 1985 Stockmann osti Hobby Hallin, joka oli jo tuolloin maan suurin postimyyntiyritys. Hobby Hall on nykyään osa Stockmannin tavarataloryhmän etäkauppayksikköä, johon kuuluvat myös Stockmann.com ja Akateeminen.com -verkkokaupat.

Kodinsisustus ja vapaa-ajantuotteet muodostavat yhä Hobby Hallin tarjonnan ytimen. Tänäkin vuonna julkaistaan 19 kuvastoa, jotka tarjoavat 2 000 sivua ideoita ja inspiraatiota suomalaisille kuluttajille. Perinteisen postimyynnin rinnalle on 2000-luvulla rakennettu verkkokauppa, joka on nykyisin Hobby Hallin merkittävin myyntikanava. Hobbyhall.fi tarjoaa katalogeja huomattavasti laajemman tuotevalikoiman, ja verkkokaupassa on vuosittain useita miljoonia kävijöitä.

Lisätietoja: Raija-Leena Söderholm, johtaja, etäkauppa, puh. (09) 121 7507

Kuvapankki: www.flickr.com/stockmanngroup

www.hobbyhall.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs