Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Hallitus korottaa teollisuuden kustannuksia

Teknologiateollisuus ry

Hallitus korottaa teollisuuden kustannuksia

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2014 klo 14:12
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Hallitus petti lupauksensa olla kasvattamatta teollisuuden kustannuksia: tärkeän kasvualan, kaivosalan kustannuksia lisätään voimakkaasti, kun kaivostoiminnan energiaverotusta kiristetään poikkeuksellisen ankarasti.

 

Valtio leikkaa niin ikään uudistumisen ja kehittämisen rahoista. Yksityinen sektori on rahoittanut Aalto-yliopistoa yhteensä 200 miljoonalla eurolla, mutta valtio ei ole pitänyt rahoituksesta antamiaan alkuperäisiä lupauksia.

 

Miksei hallitus halua taata suomalaista huippuosaamiseen perustuvaa menestystä? Ilman panostusta huippuosaamiseen ja tutkimus ja kehitystoimintaan ei myöskään hyvinvointiyhteiskunnalla ole tulevaisuutta.

 

Suomen velkaantuminen jatkaa kasvuaan, kun julkista sektoria ei riittävästi kyetä supistamaan. Ympäristösääntelyn taakka kasvaa, ja kunnille syntyy paineita korottaa kunnallisveroja. Sosiaali- ja terveyssektorin menoja jopa lisätään uusilla päätöksillä.

 

Myönteistä budjettiriihen päätöksissä on, että Tekesin määrärahoihin esitetyt lisäleikkaukset on peruttu.

 

Hallituksen vuodesta toiseen harjoittama velkaelvytys ei pysty kääntämään talouden suuntaa. Vain vientiteollisuuden toimintaedellytysten parantaminen ja kustannustaakan karsiminen voivat katkaista negatiivisen kierteen.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Jorma Turunen

Puh.  0500 445 444

Johtaja Mika Nykänen

Puh. 040 825 7329

etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs