Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » GoExcellent uudelleenorganisoi Suomen toimintojaan

GoExcellent

GoExcellent uudelleenorganisoi Suomen toimintojaan

Tiedote.
Julkaistu: 01.02.2012 klo 08:31
Julkaisija: GoExcellent

GoExcellent Finland, Suomen johtava contact center – palveluita tuottava yritys organisoi toimintojaan uudella tavalla voidakseen aiempaa paremmin vastata kehittyvien markkinoiden haasteisiin. Samassa yhteydessä yhtiön hallituksen puheenjohtaja Terje Andreassen ottaa aiempaa operatiivisemman roolin yhtiön johtamisessa.

– Olemme tarkasti kuunnelleet toimeksiantajiemme antamaa palautetta ja toiveita. Markkinajohtajana haluamme pysyä joka suhteessa toimialan kärjessä. Organisoimalla toimintojamme uudella tavalla voimme nopeuttaa päätöksentekokykyämme ja saada toimintaamme enemmän joustavuutta. Näin voimme sopeutua paremmin toimeksiantajiemme muuttuviin tarpeisiin, sanoo GoExcellent – konsernin toimitusjohtaja ja GoExellent Finlandin hallituksen puheenjohtaja Terje Andreassen.

– Contact center – liiketoiminta on vahvassa kasvussa ja laadukkaan asiakaspalvelun merkitys kilpailutekijänä korostuu koko ajan. Sen avulla vahvistetaan asiakastyytyväisyyttä ja asiakasuskollisuutta.

– Pidämme itseämme selkeästi Pohjoismaiden johtavana contact center – palveluiden toimittajana. Meillä on selvästi muita alan toimijoita laajempi ja monipuolisemmin eri toimialoja edustava joukko toimeksiantajia. Sen vuoksi tulemme jatkossakin panostamaan vahvasti osaamiseen, prosesseihin ja alan johtaviin teknisiin ratkaisuihin varmistaaksemme kasvumme ja turvataksemme johtavan asemamme.

Organisaatiomuutoksen ja Terje Andreassenin vahvemman operatiivisen roolin myötä GoEcellentin Suomen toiminnoista vastannut toimitusjohtaja Jakob Skand on yhdessä yhtiön hallituksen kanssa päätynyt ratkaisuun siirtyä toimitusjohtajan roolista siirtymäkauden ajaksi toimintoja tukeviin tehtäviin muutoksen sujuvuuden varmistamiseksi.

Lisätietoja:

Terje Andreassen, CEO GoExcellent Group, +46 70 226 4285, terje.andreassen@goexcellent.com

Markku Tuominen, Head of Communications GoExcellent Finland, +358 44 784 0066 markku.tuominen@goexcellent.com

 

GoExcellent Group on contact center-palveluihin erikoistunut, pohjoismainen yritys. 25 miljoonaa vuotuista asiakaskohtaamista, 90 miljoonan euron liikevaihto, 13 palvelukeskusta ja 2500 työntekijää ovat tehneet siitä yhden Pohjoismaiden suurimmista contact center -asiantuntijoista. GoExcellentin asiakaskuntaan kuuluvat mm. Canal Digital, DNA, Fortum, PlusTV, Viasat, RiksTV ja Telia. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Solnassa, Tukholman ulkopuolella. Yhtiöllä on palvelukeskuksia Kööpenhaminan, Helsingin, Oslon ja Tukholman lisäksi yhdeksällä muulla paikkakunnalla Suomessa ja Ruotsissa. Suomessa GoExcellent työllistää noin 1200 henkeä Helsingissä, Kouvolassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Pietarsaaressa ja Taivalkoskella. Edistämme toimeksiantajiemme menestystä tukemalla työntekijöitämme hyvällä koulutuksella, toimivilla prosesseilla ja parhailla teknisillä työvälineillä. www.goexcellent.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs