Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Espoolainen Sami Svärd valittiin Vuoden kirjanpitäjäksi

Suomen Taloushallintoliitto ry

Espoolainen Sami Svärd valittiin Vuoden kirjanpitäjäksi

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2014 klo 13:30
Julkaisija: Suomen Taloushallintoliitto ry

Vuoden kirjanpitäjä 2014 voittaja on espoolainen Sami Svärd, iCount Partners Oy:stä. Vuoden kirjanpitäjä kilpailussa valitaan vuosittain maan paras kirjanpitäjä.

Kemissä syntynyt 35-vuotias Svärd on työskennellyt alalla kymmenen vuotta. Uransa alussa Sami toimi peruskirjanpitäjänä, kasvoi tilitoimistossa tiiminvetäjäksi ja työskenteli myöhemmin myös kouluttajana ja talouspäällikkönä. Neljä vuotta sitten koitti oman yrityksen perustaminen. Yhdessä yrityskumppaninsa kanssa hän on nopeassa ajassa kasvattanut menestyneen tilitoimiston, joka työllistää tällä hetkellä 6 kirjanpitäjää. Auktorisoinnin tämä Helsingissä toimiva tilitoimisto sai kesällä 2013.

— Nuorena, lukion jälkeen, en vielä tiennyt mitä haluan tehdä isona, mutta olin aina tykännyt numeroista ja laskemisesta. Hain Jyväskylään tradenomiopintoihin ja siellä innostus kirjanpitoa ja yritysten talousasioita kohtaan alkoi. Kuitenkin vasta oikeissa töissä näki miten monipuolista asiakaspalvelua tämä työ oikeasti on, Sami Svärd kertoo.

— Hoidan eri aloilla toimivien ja erikokoisten yritysten kirjanpitoa eli työtehtävät vaihtelevat päivittäin ja kohtaan paljon erilaisia ihmisiä. Kirjanpitäjänä autan asiakkaitani esimerkiksi liiketoiminnan suunnittelussa, kassanhallinnassa, verotuksessa ja rahoituksen erityiskysymyksissä. Se motivoi, että voi auttaa yrityksiä pärjäämään paremmin, Sami sanoo.

Palautteen mukaan Sami perehtyy hyvin asiakkaansa liiketoimintaan ja ehdottaa oma-aloitteisesti sopivia toimintatapoja. Hän on täsmällinen, hoitaa annetut tehtävät tarkasti ja antaa selkeät vastaukset nopeasti.

— Olen työtilanteissa ja asiakaskohtaamisissa rehellinen, sosiaalinen ja avoin. Nämä ominaisuudet ovat auttaneet minua luomaan mutkattomia ja pitkäkestoisia asiakassuhteita, Sami Svärd kertoo.

— Minulle asiakaslähtöisyys tarkoittaa, että keskustelen ja mietin yhdessä asiakkaan kanssa, miten taloushallinnon työkaluilla saadaan hänen liiketoimintansa toimimaan tehokkaammin. Asiakastilanteessa pyrin selittämään asiat niin, että taloushallinnosta vähemmän ymmärtävä asiakaskin pysyy mukana eikä hänelle jää epäselvyyksiä, Sami toteaa.

Vuoden kirjanpitäjä haluaa kannustaa nuoria hakeutumaan tilitoimistoalalle, sillä hänestä kirjanpitäjän työ on monipuolista ja haastavaa. Lisäksi toimialan työvoimatilanne on hyvä.

— Toivon, että Vuoden kirjanpitäjänä pääsen kertomaan alasta ja omasta urapolustani alan oppilaitoksiin, Sami sanoo.

— Alalla tapahtuu koko ajan muutoksia niin asiaosaamisessa kuin työvälineissäkin. Omakin työni on vuosien varrella muuttunut. Minua motivoi, kun saan olla mukana kehittämässä nykyaikaisia toimintamalleja sähköisillä välineillä.

Sami on valmistunut laskentatoimen tradenomiksi Jyväskylästä ja suorittanut KLT-tutkinnon vuonna 2008. Hän käy säännöllisesti oppimassa uutta ja päivittämässä ammattitaitoaan mm. Taloushallintoliiton koulutuksissa. Kotona Samia kannustavat vaimo ja 6-vuotias poika.

Kilpailun avulla päivitetään mielikuvia

Kirjanpitäjän työ ei ole avustavaa toimistotyötä tai rutiinia, kuten julkisuudessa usein oletetaan. Vuoden kirjanpitäjä –kilpailun tavoitteena on tuoda esiin alan huippuosaajia, korjata vanhentuneita mielikuvia ja siten nostaa työn arvostusta.

Taloushallintoliiton toimitusjohtaja Juha Ahvenniemi:

— Yksi kilpailun parhaista puolista on se, että kirjanpitäjät saavat tätä kautta vilpitöntä, positiivista palautetta suoraan asiakkailta, tilintarkastajilta ja työkavereilta. Jokainen ehdokas on saanut henkilökohtaisesti kuulla, millä perusteilla häntä on kilpailuun ehdotettu.

Kaiken kaikkiaan kilpailuun lähetettiin tänä vuonna yli 170 ehdotusta ympäri maata. Ehdotettuja kirjanpitäjiä oli lähes sata. Monet ehdokkaat saivat useita mainintoja. Valinnan teki kuusihenkinen valintaraati, joka painotti valinnassaan erityisesti nykyaikaisen kirjanpitäjän ammattiprofiilin näyttöä.

Voittaja palkittiin Finlandia-talossa Taloushallintoliiton Tili- ja veropäivillä 21.1.2014. Vuoden kirjanpitäjä -kilpailua järjestää Suomen Taloushallintoliitto yhteistyössä KPMG:n ja PwC:n kanssa. Seuraavan Vuoden kirjanpitäjän haku alkaa syksyllä 2014.

Valintaraati:

  • Professori, Jarmo Leppiniemi, valintaraadin puheenjohtaja
  • PwC: Petter Lindeman, Partner Assurance Services
  • Suomen Yrittäjät: Anna Lunden, johtaja
  • Taloushallintoliitto: Leena Rekola-Nieminen, puheenjohtaja, KLT
  • KPMG: Heidi Vierros, Partner, KHT
  • Elinkeinoelämän keskusliitto: Hannu Ylänen, asiantuntija

Valokuvia Vuoden kirjanpitäjästä

Lisätietoja:
- Juha Ahvenniemi, toimitusjohtaja, p. 040 766 9291
- Outi Mäkiniemi, viestintäpäällikkö, p. 040 560 1742

Taloushallintoliitto pähkinänkuoressa

Taloushallintoliitto TAL on Suomessa toimivien taloushallinnon palveluja tarjoavien auktorisoitujen tilitoimistojen ja konsulttiyritysten valtakunnallinen liitto. Liitto edustaa noin 800 auktorisoitua taloushallinnon yritystä. Jäsenyritykset hoitavat yli 130.000 suomalaisen yrityksen ja yhteisön taloushallintoa.

Auktorisointijärjestelmä ja määräajoin suoritettavat tarkastukset varmistavat tilitoimiston laadun ja osaamisen tason. Auktorisoitu Taloushallintoliiton jäsen -merkki on selkein todiste asiantuntemuksesta. Liiton jäsenyritykset tarjoavat kirjanpidon, verotuksen, palkkahallinnon, talouden ja laskennan, rahoituksen ja yrityskauppakonsultoinnin, talousjohtamisen, koulutuksen sekä tietotekniikan palveluja erityisesti pk-yrityksille.

www.taloushallintoliitto.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs