Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » EBN-kongressi 2012 Lappeenrantaan

Lappeenranta Business & Innovations

EBN-kongressi 2012 Lappeenrantaan

Tiedote.
Julkaistu: 20.06.2011 klo 14:14
Julkaisija: Lappeenranta Business & Innovations

Lappeenranta Innovation järjestää EBN-kongressin 13.–15.6.2012. EBN-kongressin yhteydessä järjestetään kolmas EU-Venäjä-innovaatiofoorumi.

Lappeenranta Innovation on valittu European Business & Innovation Center Networkin vuosittaisen kongressin pääjärjestäjäksi. EBN-kongressi kokoaa yhteen yli 300 yrityskehitysorganisaatiota ympäri Eurooppaa. Lappeenranta valittiin 13.–15.6.2012 pidettävän EBN-kongressin pääjärjestäjäksi yksimielisesti tämänvuotisessa EBN-kongressissa Ranskan Toulonissa 15.–18.6.2011.

Vuoden 2012 kongressi keskittyy innovatiivisten pk-yritysten kansainvälistymiseen ja eurooppalaisten ja venäläisten innovaatiokehitysorganisaatioiden yhteistyön edistämiseen. Osallistujille tarjotaan mahdollisuus vierailla Pietarissa osana post-tour -ohjelmaa.

Lappeenranta Innovation sai eurooppalaisen yrityskehitystoiminnan EC-BIC laatu-statuksen sekä The European Business & Innovation Center Networkin (EBN) täysjäsenyyden maksimille kolmen vuoden jaksolle vuonna 2010. ENB verkostossa on noin 200 EC-BIC:ta ympäri Eurooppaa. EBN järjestön päätavoitteena on varmistaa, että sen innovaatiotoimintaa tukevien osakkaiden, asiakkaiden ja hautomoiden tavoitteet, palvelut ja laatukriteerit noudattavat EU:n hyväksymiä yrityskehitystoiminnan tavoitteita.

”EBN jäsenyys tukee strategiaamme olla kansainvälisesti arvostettu johtava eurooppalais-venäläinen innovaatiotoimija”, kommentoi Lappeenranta Innovationin toimitusjohtaja Reko Juntto ja jatkaa: ” Jäsenyyden myötä meille on avautunut kansainvälisiä yhteyksiä yli 200 jäsenyritykseen, jotka meidän on nyt ilo kutsua tutustumaan EU:n ja Venäjän yhteistyön mahdollisuuksiin Lappeenrantaan. Tilaisuus tarjoaa alueemme yrityksille loistavan tilaisuuden verkottua kansainvälisesti.”

Kesäkuun 2012 toinen viikko tulee olemaan todellinen innovaatioviikko Lappeenrannassa. Kolmas EU-Venäjä-innovaatiofoorumi aloittaa viikon. Osa ohjelmasta on yhteistä EBN-kongressin kanssa. Yhdistämällä EBN-kongressi ja kolmas innovaatiofoorumi luodaan kiinnostava eurooppalainen tapahtuma EU:n ja Venäjän rajalla. Osallistujat tulevat hyötymään EU-Venäjä yhteistyöohjelmasta sekä Matchmaking -tilaisuudesta venäläisten yritysten kanssa. Osallistujille tarjotaan myös mahdollisuus vierailla Pietarissa osana post-tour -ohjelmaa.

Yli 500 osallistujaa kerääntyi ensimmäiseen ja toiseen EU-Venäjä-innovaatiofoorumiin Lappeenrantaan vuosina 2010 ja 2011. Vuoden 2011 foorumi keskittyi energiatehokkuuteen, uusiutuvaan energiaan, tieto- ja viestintäteknologiaan ja terveysalaan. Tapahtumassa käytiin läpi yhteistyön esteitä ja ongelmakohtia ja Foorumin tuloksena esiteltiin useita konkreettisia energiatehokkuuden ja uusiutuvan energian sekä innovaatio- ja modernisaatiokumppanuuden yhteistyöehdotuksia.

”Sekä EBN-kongressi että Innovaatiofoorumi verkottavat pk-yrityksiä ja tapahtumien yhdistäminen mahdollistaa uutta kansainvälistä yhteistyötä entisestään”, Innovationin Venäjä toimintojen johtaja Katja Keinänen kertoo.

Lisätietoa:

Reko Juntto

Toimitusjohtaja

Lappeenranta Innovation Ltd.

puh. +358 50 5527433

reko.juntto@lprinno.fi

 

Tiedotusterveisin,

Mirka Kristiina Rahman, MBA USA

markkinointi & viestintä

EU–Venäjä -innovaatiofoorumi

puh: +358 40 849 9161

mirka.rahman@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta Innovation Oy on Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n, Technopolis Oyj:n ja Viipurin taloudellisen korkeakouluseuran omistama voittoa tavoittelematon yhtiö, joka yhdistää innovatiivisesti liiketoiminnan, tutkimuksen ja julkishallinnon. Lappeenranta Innovation Oy on osa Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n Business & Innovations palveluyksikköä ja sen tavoitteena on auttaa alueen yrityksiä kasvamaan ja kansainvälistymään. Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy on Lappeenrannan kaupungin 100%:sti omistama konserniyhtiö, jonka tehtävä on johtaa kaupunkikonsernin elinkeinopolitiikkaa edistämällä ja kehittämällä operatiivisten tytäryhtiöidensä toimintaa. Konsernin palveluksessa on noin 50 työntekijää, konserniyhtiöiden työllistävä vaikutus on n. 960 työpaikkaa Lappeenranta on noin 72 000 asukkaan kansainvälinen yliopistokaupunki Etelä-Karjalassa. Kaupunki on tehnyt innovaatioyhteistyötä tiiviisti Pietarin kaupungin kanssa vuodesta 2005. Yhteistyö on saanut nimekseen EU–Russia Innovation Corridor. Yhteistyöohjelman tavoitteena on edistää EU:n ja Venäjän välistä innovaatioyhteistyötä niin poliittisella tasolla kuin koulutus- ja tutkimussektorilla sekä yksityisten yritysten välillä. Pidemmän aikavälin tavoite on saada innovaatioyhteistyö merkittävässä roolissa mukaan uuteen EU:n ja Venäjän kumppanuus- ja yhteistyösopimukseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs