Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Coromatic Group osti Norjan johtavan varavoimayhtiön

Coromatic Oy

Coromatic Group osti Norjan johtavan varavoimayhtiön

Tiedote.
Julkaistu: 21.08.2012 klo 09:30
Julkaisija: Coromatic Oy

–      Yhtiö jatkaa laajentumistaan pohjoismaissa ja vahvistaa varavoimaratkaisujen tarjontaansa  

Coromatic Group on ostanut norjalaisen Reserve Kraft AS yhtiön, joka on markkinajohtaja Norjassa. Yhtiö teki vuonna 2011 liikevaihtoa lähes 70 miljoonaa Ruotsin kruunua eli noin 8,5 miljoonaa euroa 20 työntekijän voimin. Yritysosto on osa Coromatic konsernin pohjoismaista kasvustrategiaa ja samalla se vahvistaa konsernin markkinajohtajuutta pohjoismaissa.

Coromatic Group ja sen pääosakas EQT ovat yhdessä tehneet kehittämissuunnitelman, jonka tarkoituksena on jatkaa kasvua pohjoismaissa. Coromatic Groupin selkeä tavoite on toimittaa kokonaisratkaisuja konesaleihin ja muihin kriittisiin kiinteistöihin. Norjalaisen Reservekraft AS yhtiön ominaisuudet auttavat näiden tavoitteiden saavuttamisessa.

– Coromatic konserni jatkaa kasvuaan  sekä orgaanisesti että yritysostojen kautta ja luo näin myös kattavan tarjonnan kaikilla kotimarkkinoillamme. Reserve Kraft AS tekee meistä entistä paremman ja luotettavamman varmennetun virransyötön ratkaisutarjoajan. Tällä vahvalla yrityksellä on taitavia työntekijöitä ja yrittäjyys-kulttuuria, joka istuu yritykseemme kuin hansikas omaan käteen, sanoo Maths Waxin, Coromatic Groupin konsernijohtaja.

Norjalainen Reservekraft AS perustettiin vuonna 1985 Ulf Björn Dahlin toimesta ja tänään se on markkinajohtaja omalla sektorillaan. Dahl ja Reservekraft AS:n kaksi muuta omistajaa jäävät yhtiöön ja jatkavat Coromatic Groupin osakkeen-omistajina. Yhtiön asiakkaisiin kuuluu useita Norjan sairaaloita sekä yrityksiä kuten Digiplex ja DnBNOR, joilla on iso konesali.

– Me odotamme innolla tulevaisuutta olemalla osa isompaa kokonaisuutta ja näemme paljon potentiaalia toimittajana, jolla on nyt myös tarjota Coromaticin tuomaa lisäarvoa. Asiakkaillemme tämä merkitsee mahdollisuutta hyödyntää koko konsernin prosesseja ja projektijohtamisen taitoja samaan aikaan kun me pysymme omana yhtiönä konsernissa, kertoo Ulf Björn Dahl, Reservekraft AS:n toimitusjohtaja.

Coromatic Groupilla on tällä hetkellä toimintaa Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa ja Suomessa ja sen asiakkaina on yli 1000 pohjoismaiden menestyneitä yritystä ja organisaatiota. Reservekraft AS:n lisäksi konserniin kuuluvat ruotsalainen Coromatic AB, Metric Power Systems AB, Skandinaviska Kraftprodukter AB, norjalainen Coromatic AS ja Metric AS, tanskalainen Scanpocon A/S ja Coromatic A/S sekä suomalainen Coromatic Oy. Reservekraft AS:n hankinnan jälkeen ryhmä kasvaa 275 työntekijään ja vuotuinen liikevaihto noin 850 MSEK (noin 102,5 miljoonaa euroon).

Lisätiedot:
www.coromaticgroup.com

Maths Waxin, Coromatic Groupin konsernijohtaja
+46 (0)70-529 20 95
maths.waxin@coromatic.se

Ulf Björn Dahl, Reservekraft AS:n toimitusjohtaja
+47 (0) 63992612
ulf@reservekraft.no

 

Coromatic Group on pohjoismainen konserni, johon kuuluu johtavia IT-jatkuvuuden turvaamiseen ja varmistettuun sähkönsyöttöön erikoistuneita yrityksiä. Konserni tarjoaa konsultointi- ja analysointipalveluja, konesalien kokonaisvaltaista rakentamista sekä huolto- ja ylläpitopalveluja. Ennen uuden yrityksen ostoa konserniin kuuluivat Coromatic Oy:n lisäksi Coromatic AB, Metric Power Systems AB, Skandinaviska Kraftprodukter AB Ruotsissa, Metric AS Norjassa sekä Scanpocon ja Coromatic A/S Tanskassa. Pääomistaja on yksityinen pääomasijoittaja EQT. Vuonna 2011 konsernin liikevaihto oli 782 miljoonaa Ruotsin kruunua eli yli 94,5 miljoonaa euroa ja työntekijöitä oli 254. Pääkonttori sijaitsee Bromman kaupunginosassa Tukholmassa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs