Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Pääuutinen » Caruna solmi merkittävän puitesopimuksen verkkonsa pieninvestointi- ja kunnossapitotöistä sekä vianhoitopalveluista

Caruna

Caruna solmi merkittävän puitesopimuksen verkkonsa pieninvestointi- ja kunnossapitotöistä sekä vianhoitopalveluista

Tiedote.
Julkaistu: 21.01.2015 klo 14:04
Julkaisija: Caruna

Sähkönsiirtoyhtiö Caruna on solminut yhteensä 60 miljoonan euron arvoiset puitesopimukset Eltel Networksin ja Relacom Finlandin kanssa mm. asiakaslähtöisistä verkonrakentamistöistä, kunnossapitotöistä sekä vianhoitopalvelusta jakeluverkkoalueillaan Joensuussa, Koillismaalla, Lounais- ja Länsi-Suomessa sekä Uudellamaalla. Sopimus ulottuu vuosille 2015-2017 ja sen työllistävä vaikutus on noin 600 henkilötyövuotta.

Solmitun sopimuksen avulla Caruna takaa asiakkailleen luotettavan sähkön saannin ja sähkön toimitusvarmuuden mm. varmistamalla riittävät ja paikalliset resurssit viankorjaukseen ja verkon kunnossapitotöihin.

Merkittävän osan sopimuksesta muodostavat Carunan asiakkaille tehtävät verkonrakentamistyöt mm. uusien sähköliittymien rakentaminen ja sähkölinjojen siirrot, liittymien kytkennät ja muutokset, sähkömittareihin liittyvät työt sekä muut pienet investointi-  ja  palvelutyöt.

Investointiohjelma on Carunalle kolmas tälle vuodelle. Edellisten kahden investointiohjelman yhteenlaskettu arvo on 180 miljoonaa euroa.

- Puitesopimus mahdollistaa yhteisen toiminnan kehittämisen asiakkaidemme parhaaksi ja syvän kumppanuuden valittujen toimittajien kanssa. Yli sadan miljoonan euron vuosittaiset investointimme suomalaiseen yhteiskuntaan tarkoittavat käytännössä sitä, että työllistämme Suomessa merkittävän määrän ihmisiä vuodesta toiseen, taloustilanteesta riippumatta. Reilussa puolessa vuodessa olemme käynnistäneet kolme merkittävää investointiohjelmaa, joiden yhteenlaskettu arvo on 240 miljoonaa euroa. Viimeisin investointiohjelma työllistää noin 600 henkilöä kolmen vuoden ajan, mutta välilliset työllistävyysvaikutukset ovat noin kaksinkertaiset. toimitusjohtaja Ari Koponen Carunasta kertoo.

- Näillä sopimuksilla turvaamme riittävät paikalliset resurssit. Paikallistuntemus on erityisen tärkeää sähköverkon viankorjauksessa. Meillä on jatkuva koko sähköverkon kattava 24/7 viankorjausvalmius turvaamassa asiakkaidemme sähköntoimitusta. Sopimusten myötä varmistamme myös asiakkaiden tilaamien verkostotöiden tehokkaan toimituksen. Verkkoomme liittyy vuosittain noin 8000 uutta asiakasta ja lisäksi teemme asiakkaille huomattavan määrän verkonmuutostöitä, omaisuudenhallinnasta vastaava johtaja Timo Jutila päättää.  

Caruna
Viestintä

Lisätietoja:

Ari Koponen, toimitusjohtaja, Caruna, puh. 050 453 1254
Timo Jutila, johtaja, omaisuudenhallinta, Caruna, puh. 050 453 6016
Media Desk, puh. 020 520 5500

Caruna Facebookissa: https://www.facebook.com/caruna.fi
Caruna Twitterissä: https://twitter.com/CarunaSuomi
Caruna Linkedinissä: http://www.linkedin.com/company/caruna?trk=top_nav_home

Caruna on Suomen suurin sähkönsiirtoon keskittyvä yritys, joka vastaa 640 000 yksityis- ja yritysasiakkaan sähkönjakelusta Etelä-, Lounais- ja Länsi-Suomessa, Joensuussa, Koillismaalla sekä Satakunnassa. Caruna työllistää suoraan 340 henkilöä ja välillisesti yhteensä 1500 työntekijää eri puolilla Suomea. Caruna panostaa vahvasti säävarman verkon rakentamiseen ja investoi vuosittain noin 100 miljoonaa euroa sähköverkon kehittämiseen. Carunan omistavat suomalaiset eläkevakuutusyhtiöt Keva (12,5 %) ja Elo (7,5 %) sekä kansainväliset infrastruktuurisijoittajat First State Investments (40 %) ja Borealis Infrastructure (40 %). Lisätietoja: www.caruna.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs