Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Vuoden nuori johtaja Mikko Kuitunen kannustaa avoimuuteen yrityksen sisällä – Vincitissä tiedetään mitä työkaveri tienaa

Vincit

Vuoden nuori johtaja Mikko Kuitunen kannustaa avoimuuteen yrityksen sisällä – Vincitissä tiedetään mitä työkaveri tienaa

Tiedote.
Julkaistu: 05.11.2014 klo 14:30
Julkaisija: Vincit

Vincitin toimitusjohtaja Mikko Kuitunen on valittu vuoden nuoreksi johtajaksi 2014. Vincitiä johdetaan avoimuuden, luottamuksen ja yhdessä tekemisen ehdoilla. Nyt avoimuutta kohennetaan julkistamalla työntekijöiden palkat yrityksen sisäisesti.

Vuoden nuori johtaja -palkinnon saa vuosittain esimerkillisellä tavalla yritystään luotsaava alle 40-vuotias johtaja. Kilpailussa määritelty hyvä johtajuus merkitsee kannustavaa työilmapiiriä, päämäärätietoista otetta johtamiseen ja toimivaa vuorovaikutusta työntekijöiden ja johdon välillä. Palkinto luovutetaan Nuori Johtajuus -seminaarin yhteydessä 5.11. kilpailun suojelija Anne Brunilan toimesta.

”Johtaminen on tiimityötä. Hyvä johtaja antaa työntekijöille mahdollisuuden tehdä parhaansa, onnistua ja nauttia onnistumisista. On helppo johtaa ihmisiä, jotka suhtautuvat omaan tekemiseensä intohimolla ja innostuneisuudella. Avainasemassa onkin oikeiden ihmisten rekrytoiminen ja heidän kuunteleminen. Tämä palkinto kuuluukin jokaiselle vincitläiselle yhtä paljon”, sanoo Mikko Kuitunen.

Luottamus rakentuu avoimuudella – myös palkkamallissa

Avoimuuden ja luottamuksen vahvistamiseksi Vincit on julkaissut sisäisesti henkilöstönsä palkkatiedot. Tavoitteena on kehittää palkkamallia avoimen keskustelun avulla sekä avata koko henkilöstölle palkkatason perusteet.

”Olemme muutaman viimeisen kuukauden aikana pohtineet paljon niitä merkityksiä, joita kukin itseensä ja omaan työhönsä palkan kautta liittää. Haluamme, että palkoista voi puhua avoimesti ja mitään peittelemättä. Näin puhumme muistakin työhön ja työhyvinvointiin merkittävästi vaikuttavista tekijöistä. Avoin keskustelu poistaa mahdollisia palkkoihin liittyviä vääriä käsityksiä ja vinoutuneita mielikuvia”, sanoo Kuitunen.

Vaikka palkkojen sisäinen julkistaminen ei ole ongelmaton ratkaisu, halusi 80 prosenttia Vincitin työntekijöistä kertoa palkkansa työkavereilleen jo ensimmäisen kyselykierroksen perusteella.

”Vuoden nuori johtaja -kilpailussa yhtenä kriteerinä on rohkeus kohdata haasteet ja omat alaiset vaikeissakin tilanteissa. Haluamme johtoa myöten oppia lisää omasta toimintakulttuuristamme ja kehittää Vincitille parhaan mahdollisen palkkamallin”, sanoo Kuitunen.

Vincitin palkkamallin kehitykseen kuuluu, että palkat tarkastetaan puolen vuoden välein ja niitä verrataan samalla alan yleiseen palkkatasoon.

Vincit haastaa kaikki suomalaiset avoimempaan keskustelukulttuuriin palkoista, palkan määräytymisperusteista ja palkkaan liittyvästä oikeudenmukaisuuden tunteesta.

 

Lisätietoja:                                  

Vincit Oy
Toimitusjohtaja Mikko Kuitunen
p. 040 589 8316
mikko.kuitunen@vincit.fi

Liitetiedostot

--

Vincit on Suomen paras työpaikka 2014. Vuonna 2007 perustettu Vincit on Tampereella ja Helsingissä toimiva ohjelmistotalo, jossa työskentelee parhaillaan 106 asiantuntijaa.  Yrityksen pääliiketoiminta on räätälöityjen ohjelmistojen tuotekehityspalvelut. Huippulaadun takeena Vincit tarjoaa toimituksilleen sataprosenttisen tyytyväisyystakuun. www.vincit.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs