Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Vincitin tiimi voitti Demola-projektin Suomen ensimmäisellä kaupallisella älylasisovelluksella

Vincit

Vincitin tiimi voitti Demola-projektin Suomen ensimmäisellä kaupallisella älylasisovelluksella

Tiedote.
Julkaistu: 20.01.2015 klo 09:01
Julkaisija: Vincit

Vincitin viisihenkinen opiskelijatiimi on voittanut Demola Tampereen syyskauden 2014 parhaan projektin palkinnon. Kilpailutyössään Vincitin opiskelijatiimi loi tamperelaisille pysäköinnintarkastajille älylasisovelluksen, jonka avulla pysäköinnintarkastaja näkee heti, onko parkkimaksu voimassa vai ei. Tampereen kaupungin pysäköintiyksikkö ottaa sovelluksen pilottikäyttöön kevättalvella 2015.

”Vincitin tiimi lähti projektiin mukaan sopivan ennakkoluulottomasti. He tekivät töitä täysillä ja monikansallisen tiimin sisäiset roolit muodostuivat selkeästi – kaikilla oli oma tontti, joka hoidettiin erinomaisesti”, Demola Tampereen vetäjä Ville Korpiluoto kehuu. ”Myös Vincit toimi projektikumppanin roolissaan esimerkillisesti. He tarjosivat tarvittaessa tukea ja apua, mutta eivät kontrolloineet liikaa projektin etenemistä.”

Vincitin opiskelijatiimissä olivat mukana suomalaiset Hanna Remula ja Essi Pihlajamäki sekä Ali Waris Pakistanista, Philipp Weitz Sveitsistä ja projektipäällikkönä toiminut Tugberk Duman Turkista. ”Tugberkin rooli projektipäällikkönä ansaitsee ehdottomasti erillismaininnan. Hän oli sekä innostava että sopivan painostava niin tiimiläisiä kuin Vincitiäkin kohtaan. Tällaisessa projektissa veturin rooli on todella tärkeä ja Tugberk onnistui siinä erinomaisesti”, Korpiluoto kertoo.

Tampereen kaupunki lähti rohkeasti projektiin mukaan

Projektityössään Vincitin opiskelijaryhmä kehitti Suomen ensimmäisen kaupallisen älylasisovelluksen. Tampereen kaupungin pysäköinnintarkastajille tehty sovellus tunnistaa autojen rekisterikilvet ja kertoo pysäköinninvalvojille, onko parkkimaksu voimassa vai ei. Sovellus hakee myös automaattisesti autojen tiedot Trafin tietokannasta sekä välittää pysäköintivirhemaksun tiedot pysäköinninvalvojan rekisteriin. Sovellus on toteutettu Google Glass -älylaseille ja on helposti siirrettävissä myös muille älylaseille.

Projektissa Tampereen kaupunki osoitti, että myös julkishallinto voi lähteä ketterästi mukaan uusiin innovaatioihin ja näin saavuttaa hyötyjä mahdollisimman nopeasti. ”Julkishallinnossa hankkeiden suunnitteluun käytetään usein paljon aikaa, rahaa ja energiaa sen sijaan, että lähdettäisiin start-up-yritysten tavoin vain kokeilemaan ja tekemään”, Vincitin asiakkuusjohtaja Petri Suhonen toteaa. ”Emme jääneet odottamaan Tampereen kaupungilta tilauspyyntöä, vaan laitoimme opiskelijat heti tekemään sovellusta ja tarjosimme sitä kaupungille kokeiltavaksi ja kehitettäväksi. Näin näimme heti käytännössä uuden palvelun hyödyt”, Suhonen jatkaa.

Tampereella kokeiluun suhtauduttiin myönteisesti ja kaupungin pysäköintiyksikkö ottaakin sovelluksen pilottikäyttöönsä tänä keväänä.


Lisätietoja:

Vincit Oy
Asiakkuusjohtaja Petri Suhonen
p. 044 758 2313
petri.suhonen@vincit.fi

 

Liitetiedostot

--

Demola on Uuden tehtaan avoin innovaatioympäristö, jossa eri alojen opiskelijat jalostavat yritysten tarjoamista ideoista prototyyppejä ja pilotteja digitaalisiin tuotteisiin ja palveluihin luoden uutta liiketoimintaa ja uusia työpaikkoja. Demola-projektissa ovat mukana Tampereen yliopisto, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Tampereen teknillinen yliopisto. www.demola.net

Vincit on Suomen paras työpaikka 2014. Vuonna 2007 perustettu Vincit on Tampereella ja Helsingissä toimiva ohjelmistotalo, jossa työskentelee parhaillaan 120 asiantuntijaa.  Yrityksen pääliiketoiminta on räätälöityjen ohjelmistojen tuotekehityspalvelut. Huippulaadun takeena Vincit tarjoaa toimituksilleen sataprosenttisen tyytyväisyystakuun. www.vincit.fi 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs