Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Uusi tietokirja: Tuotekonfigurointi ja tuotetiedon hallinta

Kustannusosakeyhtiö Bookcover

Uusi tietokirja: Tuotekonfigurointi ja tuotetiedon hallinta

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 13:15
Julkaisija: Kustannusosakeyhtiö Bookcover

Mitä merkitystä tuotekonfiguroinnilla ja tuotetiedon hallinnalla on suomalaisille?

Koska kappaletavarateollisuuden vakiotuotteiden volyymituotanto on suurimmaksi osaksi menetetty halpaa raaka-ainetta ja työvoimaa tarjoaviin maihin, olisi jäljelle jäävien räätälöityjen ja projektituotteiden valmistajien kilpailukykyä kehitettävä, jotta edes nämä tuotteet pystyttäisiin säilyttämään kotimaisessa valmistuksessa. Avainasemassa on massaräätälöitäviä eli konfiguroitavia tuotteita tukevien informaatiojärjestelmien käyttöönotto ja siten saavutettava tuottavuuden nousun hyppy uudelle tasolle.

Käyttökokemukset ovat osoittaneet, että käytettäessä konfiguraattoria, joka automaattisesti generoi valmistettavan tuoterakenteen, tuottavuuden nousu on noin 1000-kertainen eli tietokone tekee esimerkiksi kymmenessä sekunnissa työn, johon manuaalisesti kuluu kolme tuntia. Joka näin toimii, saavuttaa mittavat edut kustannuksissa, toimitusajassa  ja tuotteiden laadussa (manuaalisuunnittelun virheistä päästään eroon).

Ainutlaatuista tietoa

”Tuotekonfigurointi ja tuotetiedon hallinta” on ensimmäinen teos, joka kertoo yksityiskohtaisesti, miten tämä tehdään. Sen perustana ovat tutkimustyö sekä yritysten kanssa tapahtunut järjestelmäkehitystyö, jolla on saavutettu konkreettisia tuloksia. Se antaa esimerkein yksityiskohtaista tietoa, miten kofigurointiprosessi toimii, mitä ominaisuuksia konfiguraattoreilta vaaditaan, miten konfiguroitavia tuotteita suunnitellaan, miten konfiguraattoreiden käyttämät konfigurointimallit tulee integroida tuotetiedon hallintaan ja miten tuotteiden ylläpito tulee toteuttaa. Sen yli 300 sivua ja 100 kuvaa kertovat, miten nimikkeitä, dokumentteja ja tuoterakenteita hallitaan myös silloin, kun niitä käytetään esittämään yhden kiinteän tuotteen sijasta varioituvaa (konfiguroitavaa) tuoteperhettä. Se laajentaa tuttuja kiinteiden tuotteiden yhteydessä käytettyjä käsitteitä tukemaan myös konfiguroitavia tuotteita. Kirja kattaa tuotteen koko elinkaaren hallinnan tuotteen määrittelystä toimitettujen tuoteyksilöiden hallintaan.

Kirjan sisällön pääkohdat

  • Tuotekonfiguroinnin ja tuotetiedon hallinnan peruskäsitteet
  • Myyntikonfigurointi
  • Tuotantokonfigurointi
  • Nimikkeiden hallinta
  • Dokumenttien hallinta
  • Tuotemallit ja -rakenteet
  • Muutosten hallinta
  • Konfiguroitavan tuotteen suunnittelu
  • PDM- ja konfigurointijärjestelmät
  • Tuotetiedon hallinnan ja tuotekonfiguroinnin kehittäminen

Kirjoittaja Asko Martio

Tämän kirjan kirjoittajalla DI Asko Martiolla on yli kolmenkymmenen vuoden kokemus tuote- ja  järjestelmäkehitykseen liittyvistä johtotehtävistä kappaletavarateollisuudessa Suomessa ja ulkomailla.  Teknillisessä korkeakoulussa hän on johtanut useita tuotetiedon ja konfiguroitavien tuotteiden hallintaa kehittäviä teollisuuden yhteistyöprojekteja ja sen jälkeen ollut kehittämässä näihin tehtäviin soveltuvia järjestelmiä. 

Liitetiedostot

Kirjan on kustantanut: Amartekno Oy, Espoo

Lisätiedot ja näytekirjatilaukset:

Amartekno oy

Asko.Martio@variantum.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs