Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Uusi salausjärjestelmä estää urkintatapaukset ja mahdollistaa sähköiset ylioppilaskirjoitukset

MPY

Uusi salausjärjestelmä estää urkintatapaukset ja mahdollistaa sähköiset ylioppilaskirjoitukset

Tiedote.
Julkaistu: 11.09.2013 klo 08:30
Julkaisija: MPY

MPY ja Unisys ovat kehittäneet häiveteknologialla toimivan salausjärjestelmän kuntien käyttöön. Uusi Stealth-salausjärjestelmä parantaa kansalaisten tietoturvaa ja estää tietohyökkäykset muita järjestelmiä tehokkaammin.

Monet julkiset tietojärjestelmät, kuten sairaaloiden potilastietojärjestelmät tai poliisin tietojärjestelmät, ovat avoimia kaikille kyseisten organisaatioiden työntekijöille. Lain noudattaminen eli oman tiedonhaun rajoittaminen vain työtä koskeviin tietoihin on työntekijöiden omalla vastuulla.

MPY:n ja Unisysin uusi salausjärjestelmä rajaa tietojärjestelmien käyttöä teknisesti, mikä poistaa urkinnan mahdollisuuden.

- Näin vältyttäisiin ongelmilta, joita viime vuosina on ilmennyt niin poliisin tietojärjestelmän kuin sosiaali- ja terveydenhuollon tietojärjestelmien oikeudettomana tarkasteluna, MPY:n digitaalisen liiketoiminnan kehityspäällikkö Matti Muukkonen sanoo.

Stealth-salausjärjestelmä mahdollistaisi myös uusia palveluita kuntalaisille, kuten sähköiset ylioppilaskirjoitukset.

- Järjestelmällä voidaan sulkea opiskelijalta mahdollisuus oman tietosisällön tai virtuaalikäyttöjärjestelmän käyttöön ja vilpin mahdollisuus poistuu, Muukkonen kertoo.

Tietohyökkäys onnistuu vain piuhat varastamalla

Tietohyökkäykset ovat yhä yleisempi uhka myös julkisille organisaatiolle. Perinteiset suojausmenetelmät eivät ole olleet aukottomia.

Uusi Stealth-salausjärjestelmä piilottaa päätelaitteet kokonaan näkyvistä. Se on huomattavasti turvallisempi kuin nykyiset järjestelmät, joissa päätelaite suojataan vasta sen kytkeydyttyä verkkoon.

- Tietohyökkäys onnistuu Stealth-salausjärjestelmässä vain piuhat varastamalla, MPY:n Muukkonen toteaa.

Järjestelmä häivyttää kuntien tietojenkäsittelyssä käytettävät päätelaitteet niin, etteivät ne ole näkyvissä tietohyökkäyksille. Lisäksi päätelaitteiden välillä käytetään sertifioitua salausjärjestelmää, joka rakentaa salauksen poikkeuksellisen varhaisessa vaiheessa, niin sanotun OSI-mallin 2- ja 3-tasojen välissä eli jo ennen IP-osoitteen muodostumista.

- Teknologia toimisi perusratkaisuna koko kuntakentällä, Muukkonen toteaa.

Uusi järjestelmä esitellään Kuntamarkkinoilla 11.-12.9.2013. MPY ja Unisys löytyvät DigitalMikkeli-yhteisosastolta 2.12. ja 2.13. Toimittajat ovat tervetulleita osastolle tutustumaan teknologiaan.

Lisätietoja:
MPY Kuntamarkkinoilla  www.mpy.fi/kuntamarkkinat2013

Matti Muukkonen, 050-3522394, matti.muukkonen@mpy.fi

 

MPY on valtakunnallisesti toimiva, tietotekniikka- ja tietoliikennepalveluita tarjoava asiantuntijayritys.  www.mpy.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs