Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Tutkimus: Suomalaisyritykset arastelevat verkkokauppaa

Maestro

Tutkimus: Suomalaisyritykset arastelevat verkkokauppaa

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2013 klo 10:50
Julkaisija: Maestro

Tutkimus: Suomalaisyritykset arastelevat verkkokauppaa

Suomalaisilla pk-yrityksillä ei ole halua siirtää liiketoimintaansa verkkoon, käy ilmi kotimaisen ohjelmistotalo Maestron tuoreesta kyselytutkimuksesta

 

Maestron maaliskuussa 2013 toteuttamaan kyselyyn vastanneista pk-yrityksistä vain kolmanneksella on verkkokauppa käytössä. Niistä yrityksistä, joilla verkkokauppaa ei vielä ole, peräti 80 prosenttia sanoo, ettei suunnittele verkkokaupan perustamista lähitulevaisuudessa. Myös verkkokaupan merkitys liiketoiminnalle nähdään melko rajallisena: valtaosalla verkkokaupan kautta tuleva myynti on tällä hetkellä alle 5 prosenttia liikevaihdosta ja kasvuodotukset seuraavan viiden vuoden ajalle ovat maltilliset.

”Tutkimustulokset yllättivät meidät, sillä verkkokaupan potentiaalista puhutaan paljon ja todellisuudessa moni yritys tekee merkittävää lisämyyntiä verkossa, niin kuluttaja- kuin yrityskaupassakin. On toki olemassa liiketoiminta-alueita, joissa verkkokaupan lisäarvon voi perustellusti kyseenalaistaa, mutta silloinkaan tulevaisuuden mahdollisuuksia ei kannata tyrmätä vanhojen kokemusten perusteella”, Maestron liiketoimintakonsultti Ari Myllymäki tulkitsee tutkimusta.

”Kaipaan keskustelua siitä, miksi meillä on näin korkea kynnys siirtää kaupantekoa verkkoon. Onko verkkobisneksen aloittaminen pk-yrityksistä liian hankalaa?”, Myllymäki pohtii.

Kapuloina rattaissa käytettävyys ja järjestelmien yhteensopivuus

Verkkokauppaa käyttävät yritykset ovat suhteellisen tyytyväisiä myyntikanavaansa. Tutkimustulosten perusteella verkkokaupan tärkeimpinä etuina pidetään sen helppoutta asiakkaalla ja myyjälle, kustannustehokkuutta sekä mahdollisuutta palvella ympäri vuorokauden.

Tyytyväisyydestä huolimatta yli puolet tutkimukseen vastanneista yrityksistä löytää verkkokauppojensa toimivuudesta haasteita. Eniten mainittuja ongelmia ovat verkkokaupan yhteensopivuus muiden järjestelmien kanssa sekä sen käytettävyys niin myyjien kuin asiakkaidenkin näkökulmasta.

”Verkkokaupan haltuunotosta on tehty liian monimutkainen prosessi, mikä arveluttaa suomalaisia kauppiaita”, Myllymäki näkee.

”Järjestelmien yhteensopivuus on todellinen ongelma, sillä jos verkkokauppa ei ole aidosti yhteydessä yrityksen muihin järjestelmiin, seurauksena on hallinnollista lisätyötä sekä kalliita ylimääräisiä IT-projekteja. Verkkokauppa on strateginen valinta, jonka tulee tukea liiketoimintaa, ei hankaloittaa sitä. Monesti yritys joutuu taipumaan verkkokaupan teknisiin vaatimuksiin, vaikka tilanteen pitäisi olla päinvastoin”, Ari Myllymäki toteaa.

Verkkokyselynä toteutettuun tutkimukseen vastasi 130 suomalaista pk-yritystä maaliskuussa 2013. Yrityksistä lähes 60 prosenttia edusti kaupan ja myynnin alaa, noin 20 prosenttia teollisuutta ja tuotantoa, ja loput eri aloja, mm. tietotekniikkaa ja tietoliikennettä. Tutkimuksen toteutti järjestelmätoimittaja Maestron toimeksiannosta viestintätoimisto Aleksin Kaiku.


Lisätietoja ja yhteydenotot:

Taru-Maija Ruuskanen, markkinointipäällikkö
taru-maija.ruuskanen[a]maestro.fi
Puh. +358 50 3525 190

Ari Myllymäki, liiketoimintakonsultti
ari.myllymaki[a]maestro.fi
Puh. +358 50 3835 111

Maestro on kotimainen tietojärjestelmätoimittaja. Tarjoamme asiakkaillemme valmiista ohjelmistokomponenteista koostuvia, pala kerrallaan laajennettavia toimintajärjestelmiä. Menestyksen takana ovat aidot kumppanuudet asiakkaiden kanssa sekä osaava henkilöstö. Vuonna 1986 perustetussa yhtiössä työskentelee 84 asiantuntijaa Savonlinnassa, Lappeenrannassa ja Helsingissä sekä Intiassa.
www.maestro.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs