Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » TIVITin ohjelmista kiihtyvästi uutta liiketoimintaa

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy

TIVITin ohjelmista kiihtyvästi uutta liiketoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 06.10.2011 klo 10:57
Julkaisija: Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy

Tiedotusvälineille 6.10.2011

TIVITin ohjelmista kiihtyvästi uutta liiketoimintaa

TIVITin ensimmäinen liiketoimintaekosysteemihanke on saatu päätökseen. TIVIT on luonut suomalaiseen innovaatiojärjestelmään toimivan ja kokonaan uuden yhteistyömallin, jonka tarkoituksena on vauhdittaa tulosten jalostamista liiketoiminnaksi. Nyt testatulle uudenlaiselle mallille on ollut tarvetta, sillä Tekesin SHOK-yrityksille osoittama tutkimustuki ei sovellu liiketoiminnan suoraan kehittämiseen.
 
”Tähän mennessä suurin osa TIVITin tuloksista on kulkeutunut markkinoille ohjelmiin osallistuneiden yritysten omien tuotteiden ja palveluiden kautta. Näin sen kuuluukin mennä. Yritykset haluavat kuitenkin investoida voimakkaammin Suomessa tapahtuvaan osaamisen kehittämiseen. Yhtenä ratkaisuna tähän tarpeeseen olemme kehittäneet tämän uuden ekosysteemimallin. Mallin puitteissa työn alla on lukuisia uusia hankkeita”, TIVITin toimitusjohtaja Reijo Paajanen toteaa.

Päättyneessä hankkeessa testattiin ja kehitettiin asiakasvirtojen havainnointi- ja analysointijärjestelmää ja se perustui TIVITin DIEM (Devices and Interoperability Ecosystem) -ohjelman tuloksiin. Mukana olivat Innorange Oy, Tampereen Särkänniemi Oy ja Team Action Zone Oy.

”Testasimme asiakasvirtojen havainnointipalveluamme Tampereen Särkänniemen huvipuistoalueella. Palvelumme pohjautuu DIEMin ja samaa teknologiaa kehittävän eurooppalaisen Sofia-projektin tutkimustulosten elementteihin. Saimme ensiarvoisen tärkeää asiakaslähtöistä tietoa, jonka perusteella osaamme suunnata tuotekehitystämme. Hankkeen tuloksena saimme kehitettyä liiketoimintamallia ja osaamme jatkossa yhä tehokkaammin tuotteistaa tutkimushankkeiden tuloksia”, Samuli Silanto Innorange Oy:stä kertoo.

”DIEM-projekti on kehittänyt teknologia-alustaa ja ratkaisuja erilaisiin fyysisiin tiloihin. Innorangen sovellus on hieno esimerkki innovaatiosta, jollaisia tälle alueelle odotetaan syntyvän paljonkin”, DIEM-ohjelman vetäjä Petri Liuha Nokian tutkimuskeskuksesta kertoo.

TIVIT on vuoden 2011 aikana aloittanut systemaattisen toiminnan liiketoimintaekosysteemien synnyttämiseksi. Ekosysteemiajatteluun pohjautuva liiketoimintakonseptien kehittäminen tarjoaa osallistujille hallitun sekä ajallisesti ja kustannuksellisesti tehokkaan tavan ideoida, kehittää ja testata tuote- ja palveluinnovaatioita ja rakentaa osaamista niiden tuomiseksi markkinoille. Toiminnalla tähdätään sekä vakiintuneiden yritysten liiketoiminnan uudistamiseen että uusien, kasvuun tähtäävien yritysten tukemiseen.

Lisätietoja:
Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy
Toimitusjohtaja Reijo Paajanen
p. 050 1905
reijo.paajanen@tivit.fi

Innorange Oy
Toimitusjohtaja Samuli Silanto
p. 050 483 7411
samuli.silanto@innorange.fi

DIEM-ohjelma
Ohjelmajohtaja Petri Liuha
p. 050 483 5830
petri.liuha@nokia.com

Tieto- ja viestintäteollisuuden tutkimus TIVIT Oy kiihdyttää suomalaista tieto- ja viestintäteollisuuden ekosysteemiä. Suomen innovaatiopolitiikkaa toteuttavan strategisen huippuosaamisen keskittymän tehtävä on yhdistää ja systematisoida kehitystyötä. TIVIT tasoittaa tietä tutkimuksesta liiketoimintaan ennakoimalla tulevaisuuden tuotteita ja palveluja ja auttamalla uusia aaltoja pääsemään liikkeelle. Toiminnan perustana ovat TIVITin omistavien yli 40 erikokoisen yrityksen, yliopiston ja julkisyhteisön määrittelemät strategiset tutkimusalueet. Tivit kokoaa näiden alueiden hankkeita laajemmiksi tutkimusohjelmiksi, nostaa innovoinnin rimaa ja tavoitteita, synnyttää aukkokohtiin uutta tutkimusta ja hakee ohjelmille tehokkuutta lisäävän kokonaisrahoituksen. Lisätietoa: www.tivit.fi.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs