Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Television uudet ohjelmistotoimiluvat lisäävät antenniverkon DVB-T2 -tarjontaa

Viestintävirasto

Television uudet ohjelmistotoimiluvat lisäävät antenniverkon DVB-T2 -tarjontaa

Tiedote.
Julkaistu: 24.04.2015 klo 12:08
Julkaisija: Viestintävirasto

Viestintävirasto on myöntänyt ensimmäiset pitkäaikaiset ohjelmistotoimilupansa Oy Viasat Finland Ab:lle. Yhdeksän uuden ohjelmistotoimiluvan myötä myös teräväpiirto- eli HD-tarjonta antenniverkossa lisääntyy. Suomessa siirrytään vähitellen kokonaan HD-lähetykset mahdollistavaan DVB-T2 -lähetystekniikkaan.

Viestintävirasto on myöntänyt 23.4.2015 Oy Viasat Finland Ab:lle yhdeksän ohjelmistotoimilupaa, jotka oikeuttavat Viasatin lähettämään ohjelmistoja UHF- ja VHF-taajuusalueiden DVB-T2 verkoissa. Nyt myönnetyt luvat ovat voimassa 31.12.2016 saakka.

Uusien ohjelmistotoimilupien myötä antennitelevision DVB-T2 -verkkojen tarjonta lisääntyy, mikä edistää antennitelevision teknologiasiirtymää. Antennitelevisio-verkossa siirrytään käyttämään uudempaa DVB-T2-lähetystekniikkaa entistä laajemmin vuodesta 2017 lähtien. Uusi tekniikka mahdollistaa kanavanippujen ohjelmistojen määrän lisäämisen sekä teräväpiirtolähetykset.

"Viestintävirasto näkee tärkeänä uuden DVB-T2 -tekniikan mukaisen ohjelmistotarjonnan lisääntymisen", toteaa pääjohtaja Asta Sihvonen-Punkka.

Kuluttajien kannattaakin televisiota tai digiboksia hankkiessaan huomioida, että vastaanottimessa on DVB-T2-viritin. Näin he saavat ulottuvilleen koko antennitelevisioverkon ohjelmistotarjonnan mukaan lukien teräväpiirtolähetykset. Vanhemman DVB-T -tekniikan mukaisten ohjelmistojen määrä vähenee vaiheittain.

Televisiotoiminnan harjoittamiseen antennitelevisioverkossa tarvitaan ohjelmistotoimilupa. Pitkäaikaisten ohjelmistotoimilupien myöntäminen siirtyi vuoden vaihteessa valtioneuvostolta Viestintävirastolle tietoyhteiskuntakaaren voimaan astumisen myötä. Valtioneuvosto tekee kuitenkin edelleen ohjelmistotoimilupapäätökset tilanteissa, joissa jakelukapasiteettia ei ole tarjolla kaikille hakijoille.

Katso myönnetyt ohjelmistotoimiluvat 

Lisätiedot:
päällikkö Suvi Juurakko-Lehikoinen, p. 0295 390 446, suvi.juurakko@viestintavirasto.fi
radioverkkojen erityisasiantuntija Kari Kangas, p. 0295 390 448, kari.kangas@viestintavirasto.fi.

Viestintävirasto varmistaa kaikille suomalaisille toimivat, turvalliset ja kohtuuhintaiset viestintäpalvelut. Se huolehtii siitä, että puhelin- ja internetyhteydet toimivat, televisio näkyy, radio kuuluu ja posti kulkee kaikkialla Suomessa. www.viestintävirasto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs