Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Talent Partners rakentaa julkishallinnolle uutta ICT-strategiaa

Talent Partners rakentaa julkishallinnolle uutta ICT-strategiaa

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2012 klo 09:30
Julkaisija: Attention Communication Oy

Talent Partners on valittu yhteistyökumppaniksi valtiovarainministeriön julkisen hallinnon ICT-strategian(JulkICT)-valmisteluhankkeeseen. Mittavassa kehityshankkeessa valtionhallinnolle ja kuntasektorille luodaan ensimmäistä kertaa yhteinen ICT-strategia, jolla parannetaan julkishallinnon tuottavuutta ja sen käyttämien tietojärjestelmien yhteensopivuutta.

 Valtiovarainministeriön käynnistämässä mittavassa JulkICT-strategian valmisteluhankkeessa valtion ja kuntien sähköisten palvelujen kehittämiselle asetetaan selkeitä tuottavuus-, laatu- ja saavutettavuustavoitteita. Samalla pyritään varmistamaan julkisten tietojärjestelmien selvästi nykyistä parempi yhteentoimivuus, hyödynnetään yhteisiä tieto- ja palvelualustoja sekä parannetaan julkishallinnon tietojen yhteiskäyttöä. JulkICT-strategialla edistetään myös tietohallintolain ja julkisen hallinnon kokonaisarkkitehtuurin mukaista kehittämistä.

Strategia-hankkeen toimikausi ulottuu syyskuun loppuun saakka. Valtioneuvoston vahvistettavaksi se tulee vuoden 2012 lopussa. JulkICT-strategiaan kirjattavia linjauksia tullaan hyödyntämään muun muassa hallituksen vaikuttavuus- ja tuloksellisuusohjelman, kuntauudistuksen sekä monien muiden kehityshankkeiden toteutuksessa eri hallinnonaloilla ja virastoissa.

”JulkICT on meille todella merkittävä strategiatyö ja kumppanuushanke. Samalla se on tunnustus monipuolisesta ja vahvasta kokemuksestamme julkishallinnon ja yritysorganisaatioiden isoista kehityshankkeista. Tämän osaamispääoman ansiosta voimme tuoda kokonaisuuteen innovatiivisia ja asiakaslähtöisiä ratkaisuja”, Talent Partnersin toimitusjohtaja Matti Viljo painottaa.

Talent Partnersin johtava konsultti Arto Smolander muistuttaa, että Suomi on monissa yksittäisissä julkisen hallinnon palveluissa tietoteknisen kehityksen kärjessä. Niiden kattavimmat yhteiskunnalliset hyödyt ja vaikuttavuus kansalaisten suuntaan vaativat kuitenkin eri osapuolten yhteistyötä, vuoropuhelua ja uusia toimintatapoja. Näitä kaikkia Talent Partners voi riippumattomana konsulttiyrityksenä edistää.

”JulkICT-strategia tulee valmistuttuaan rikkomaan monia perinteisiä raja-aitoja eri hallinnonalojen välillä, sujuvoittamaan tiedonkulkua ja antamaan aivan uutta potkua sähköisten palveluiden kehittämiselle. Kaikki asioita, jotka hyödyttävät jokaista veronmaksajaa”, Smolander lisää.

Talent Partners laajentaa IT-konsultointiin

Talent Partners ottaa kuluvan vuoden aikana muitakin selkeitä askeleita it-konsultointiin. Toimitusjohtaja Matti Viljon mukaan toimialalaajennukselle on selkeät perusteet, sillä erilaisten tietojärjestelmien ja tietohallinnon toimivuuteen törmätään likipitäen kaikissa kehityshankkeissa olipa kyse yrityksistä tai julkisesta sektorista.  Yhtiön painopisteitä it-konsultoinnissa ovat liiketoiminta- ja ICT-strategioiden yhteensovittaminen sekä ICT-toiminnan johtaminen.

”ICT tulee vastaan niin myynnin, tuotannon kuin logistiikan ja johtamisen kehityshankkeissa. Se on meille luonteva ja myös tärkeä osa asiakkaan muutoskokonaisuutta”, Viljo tiivistää.

Järjestelmäkauppiaaksi Talent Partners ei kuitenkaan ole lähdössä, vaan istuu päinvastoin samalla puolella pöytää asiakkaan kanssa.

”Järjestelmätoimittajista riippumattomat asiantuntijayritykset ovat käyneet viime vuosina vähiin, joten tässä on meille selkeää markkinarakoa”, Viljo toteaa.

Yhtiö on muokannut palvelurakennettaan myös julkisen sektorin suuntaan, sillä Talent Partners Public Consulting Oy on sulautettu kuluvan kevään aikana emoyhtiöön.

”Sen myötä monipuolinen muutososaamisemme ja eri toimialojen ammattilaiset ovat aiempaa paremmin myös julkisen sektorin asiakkaiden käytettävissä. Sanalla sanoen, yhdeltä luukulta saa entistä enemmän”, Viljo toteaa.

 Lisätietoja

Matti Viljo, toimitusjohtaja, 040-575 0505   

Jouko Hannus, Senior Partner, 040-838 0633

Arto Smolander, johtava konsultti, Partner, 040-833 8050

 

Talent Partners on johdon kumppani muutoksen johtamisessa ja strategisissa kysymyksissä. Konsultoimme ja valmennamme vuosittain yli 300 suomalaista yritystä ja julkisen sektorin organisaatiota. Meillä on 35 vuoden kokemus, paljon huippuosaamista ja vahva tase. Palveluksessamme on yli 100 asiantuntijaa. Osaamisestamme kertoo, että olemme Talouselämä-lehden vertailun mukaan arvostetuin kotimainen konsultointi- ja valmennusyritys. Paras muutoksen kumppani - www.talentpartners.fi

 

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs