Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Tähtien Sota -huuma täydessä vauhdissa – Yhdysvalloissa jo oma verkkoshoppailupäivä, suomalaiset keskustelevat somessa tutuista hahmoista

Adobe

Tähtien Sota -huuma täydessä vauhdissa – Yhdysvalloissa jo oma verkkoshoppailupäivä, suomalaiset keskustelevat somessa tutuista hahmoista

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 08:56
Julkaisija: Adobe

Tähtien Sota on niin suosittu, että sillä on nykyään oma verkkoshoppailupäivä Yhdysvalloissa. Adoben Digital Index -raportin mukaan syyskuun 4. päivänä Force Friday -nimeä kantava päivä oli Tähtien Sota -tuotteiden myynnin osalta jo lähellä sitä tunnetumpia verkkoshoppailupäiviä, Black Fridayta 27.11. ja Cyber Mondayta 30.11. Adobe havaitsi myös tuttujen hahmojen puhuttavan sosiaalisessa mediassa – suomalaisten suosiossa ovat erityisesti Darth Vader ja Yoda.

Yli kolme kuukautta ennen uuden Tähtien sota -elokuvan ensi-iltaa järjestetty Force Friday 4. syyskuuta näkyi merkittävänä Tähtien Sota -tuotteiden myynnin kasvuna. Myydyimpiä tuotteita olivat konsoli- ja PC-pelit sekä LEGO:t. Tähtien Sota -tuotteiden osalta Black Friday oli Force Fridayta myynnillisesti edellä 46 prosenttia, kun taas Cyber Monday oli vain 15 prosenttia edellä.

Suomalaisia puhuttavat tutut hahmot Darth Vader ja Yoda

Adoben raportin mukaan suomalaisia eniten sosiaalisessa mediassa puhuttaneet hahmot olivat jo aiemmista elokuvista tutut ikoniset hahmot Darth Vader ja Yoda. Kolmatta sijaa piti uuden The Force Awakens -elokuvan robottihahmo BB-8. Myös muissa Pohjoismaissa Darth Vader oli suosikkihahmo Norjaa lukuun ottamatta. Norjalaiset keskustelivat eniten Yodasta sosiaalisessa mediassa. Kansainvälisellä tasolla suomalaisia ja muita pohjoismaalaisia kiinnostivat samat hahmot kuin muuta maailmaa. Selkeästi suosituimmat hahmot olivat Darth Vader, BB-8 ja Yoda.

Tietoa Adoben raportista:

Adobe Digital Index -raportti perustuu anonyymiin ja yhdistettyyn dataan 15 miljoonalta verkkosivukäynniltä syyskuun ja marraskuun 2015 välillä sekä yli kuuteen miljoonaan tykkäykseen, jakoon ja mainintaan blogeissa ja sosiaalisessa mediassa (mm. Facebook, Twitter, Instagram).

Koko raportin voit lukea täältä

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 704 670
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Sami Stormbom
+358 50 442 2301
sami.stormbom@hkstrategies.com

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. Lisätietoja: www.adobe.com/fi 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs