Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Suomalainen ohjelmistoteollisuus kovassa vauhdissa: kotimainen ohjelmistotalo Maestro kasvaa ennätystahtia

Maestro

Suomalainen ohjelmistoteollisuus kovassa vauhdissa: kotimainen ohjelmistotalo Maestro kasvaa ennätystahtia

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2012 klo 11:05
Julkaisija: Maestro

Maestro kasvoi vuonna 2011 peräti 22 %, kannattava keskikasvu viideltä tilikaudelta 20 %

Suomalainen ohjelmistotalo Maestro on osoittanut, että ketteryydellä myös kotimaiset ohjelmistotalot voivat menestyä kilpailussa suurten kansainvälisten järjestelmätoimittajien kanssa. Maestron liikevaihto kasvoi 22 % vuonna 2011, ja myös viiden vuoden keskikasvu on toimialalle poikkeuksellisen tarmokasta, noin 20 %. Menestyksen takana ovat onnistumiset etenkin erikoiskaupan ja tilitoimistojen järjestelmämarkkinoilla, pitkäaikaisen kumppanuuden rakentaminen asiakkaiden kanssa ja sitkeä usko omaan toimintatapaan.

Erityisesti kaupan alan, tilitoimistoalan ja palvelualan toimintajärjestelmiä toimittavan Maestron liikevaihto kipusi 6,5 miljoonaan euroon vuonna 2011. Vauhti on ollut tasaista ja varmaa jo viiden vuoden ajan, ja konsernin kasvu kannattavaa: Maestro on investoinut voimakkaasti tulevaisuuteen rakentamalla uutta, selainkäyttöistä tuoteperhettä, jonka lanseeraus alkanee vuoden 2012 aikana.

”Olemme uskaltaneet rakentaa oman kokonaisuutemme markkinoilla, joilla muut tarjoavat palasia ulkomaisista ratkaisuista, ja tässä on osoitus, että ketterä kotimainen oman tiensä kulkija voi menestyä. Konsernimme kasvu on ollut kannattavaa. Viime vuonna investoimme yli miljoona euroa, 17 % liikevaihdosta, uuden tuoteperheen rakentamiseen, mutta kulut on kirjattu täysimääräisenä suoraan saman vuoden tilinpäätökseen. Tuosta kulukirjauksesta huolimatta liikevoitossa päästiin noin 5 % tasolle. Ilman investointeja liikevoitto olisi ollut yli 20 % ”, kommentoi Maestron toimitusjohtaja Turo Puittinen.

Tuotevaihtojen aika tuhannen taalan paikka kilpailussa

Maestrolla on ollut erinomainen paikka vallata lisää jalansijaa erityiskaupan markkinoilta, sillä juuri nyt monet ketjut ovat uusimassa kassa- ja toiminnanohjausjärjestelemiään nykyisten toimittajiensa tilanteen pakottamina. Tiedossa on lukuisia tuotevaihtoja, koska toimittajat uusivat tarjoamaansa.

”Meidän valttikorttimme on selainkäyttöinen, palveluna ja pala kerrallaan ostettavissa oleva kokonaisuus, joka on paitsi kotimaisiin tarpeisiin kehitetty myös markkinoiden kattavin. Monesti valintatilanteessa kokonaisuus ratkaisee, ja asiakkaille se merkitsee sitä, että he eivät tarvitse monia erillisiä sovelluksia ja niiden välisiä rajapintoja”, Puittinen kertoo.

Tilitoimistosektorilla Maestron kasvu oli vuonna 2011 yli 50 prosenttia. Siellä liiketoiminnan kasvua on vauhdittanut toisaalta markkinatilanne, jossa on kysyntää sähköiselle kokonaisjärjestelmälle, ja toisaalta uusi kumppanuusohjelma, joka myötä Maestro verkostoituu entistä syvällisemmin tilitoimistojen kanssa.

Vuoden Ohjelmistoyrittäjä lujittamaan Maestron hallitustyötä

Maestron hallitus saa tilikauden vaihtuessa uutta rautaista kokemusta, kun mukaan astuu Heikki Halme, joka valittiin Vuoden Ohjelmistoyrittäjäksi 2010 ohjelmistoalalla. Hän on perustanut ja kasvattanut Solita Oy:stä yli 200 hengen menestyvän ohjelmistotalon.

Hallitusta johtaa Seppo Kokkola, jolla on vahva kokemus ketjuuntuvan kaupan johtamisesta ja kasvun rakentamisesta. Hallituksen jäsenistä Markku Toivanen on perustanut ja kasvattanut Sentera Oyj -ohjelmistotalon yli 300 hengen pörssiyhtiöksi, joten hänellä on vahva näkemys kasvuyrityksen vaiheista ja kehittämisestä ohjelmistoalalla.

Lisätietoja:
Toimitusjohtaja Turo Puittinen, turo.puittinen(at)maestro.fi, Maestro
tel +358 207 505 621

Maestro on kotimainen tietojärjestelmätoimittaja. Se tarjoaa asiakkailleen valmiista ohjelmistokomponenteista koostuvia, pala kerrallaan laajennettavia toimintajärjestelmiä. Maestron keskikasvu viiden viimeisen tilikauden ajalta on 20 %, viime vuonna liikevaihto oli 6,5 me. Menestyksen takana ovat aidot kumppanuudet asiakkaiden kanssa sekä osaava henkilöstö. Vuonna 1986 perustettu Maestro työllistää yli 70 asiantuntijaa Savonlinnassa, Lappeenrannassa ja Helsingissä. www.maestro.fi


Avainluvut 2011:
• Liikevaihto 6,5 M€
• Liikevaihdon kasvu 22 %
• Liikevoitto 5 %
• Omavaraisuusaste 48 %
• Henkilöstöä 67 kotimaassa ja 10 Intiassa
• Toimipisteitä 3 (Helsinki, Lappeenranta ja Savonlinna)
• Luottoluokitus AA+

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs