Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Sipilä jatkaa Goforen hallituksessa – kollegat äänestivät toistamiseen

Gofore Oy

Sipilä jatkaa Goforen hallituksessa – kollegat äänestivät toistamiseen

Tiedote.
Julkaistu: 29.03.2016 klo 13:20
Julkaisija: Gofore Oy

Gofore Oy:n toimitusjohtajan, Timur Kärjen, tiedotebloggaus

Huomasin ilahtuneena F-Securen valitsevan hallitukseensa jäsenen henkilökunnan joukosta. Tätä uutisoitiin perustellusti työelämän luutuneita asetelmia uudistavana tekona.

Meillä Goforessa teimme saman vuosi sitten ensimmäistä kertaa. Silloin valituksi tuli Niko Sipilä, mistä myös Aamulehti uutisoi.

Lähtökohtana oli, että henkilökunnan keskuudesta vaalein valittu henkilö on täysivaltainen hallituksen jäsen. Emme siis käsitelleet Nikoa millään tavalla erikoistapauksena hallitustyössä. Ymmärsin artikkelin perusteella, että F-Secure aikoo toimia samoin.

Kokemukset yksinomaan myönteisiä

Kokemukset hallituskauden aikana olivat yksinomaan myönteisiä. Vuoden aikana Niko toi odotetulla tavalla oman erikoisosaamisensa yhtiömme hallitustyöhön. Se, että Niko oli nimenomaan henkilökunnan valitsema jäsen hallituksessa, näkyi toki siten, että hän otti asiakseen lisätä hallitustyön läpinäkyvyyttä henkilökunnan suuntaan. Niko kirjoitti blogikirjoituksen jokaisen kokouksemme jälkeen, jossa hän valotti henkilökunnalle kokouksessa käsiteltyjä asioita. Vaikka yhtiömme onkin läpeensä läpinäkyvä, tämä toi pikantin lisän ja vankisti entisestään henkilökunnan ja johdon välistä luottamusta.

Strategiatyöhön näkemystä vaalikampanjasta!

Goforen yhtiökokous valitsi viime viikolla Niko Sipilän uudelleen hallitukseen. Jälleen hän tuli valituksi henkilökunnan suorittaman äänestyksen jälkeen.

Muutimme tällä kertaa äänestyskäytäntöä. Ehdokasasettelun jälkeen rohkaisimme ehdokkaita avoimeen keskusteluun yhtiömme tulevaisuuden suunnasta ja liiketoimintastrategiasta. Tämä sähköisissä viestimissämme käyty keskustelu osoittautui varsin laadukkaaksi ja näkemykselliseksi.

Kuusi henkilöä asettui ehdolle. He kirjoittivat omat esittelynsä sekä vaalilupauksensa intranet-confluenceemme. Tämän jälkeen keskustelu ohjattiin omalle slack-kanavalleen, jossa noin viikon ajan puitiin kaikkia strategian osa-aluita osin paitsi ehdokkaiden, mutta isolta osin myös muun henkilökunnan toimesta.

Itse koin tuon käydyn keskustelun erittäin mielenkiintoiseksi sekä avartavaksi. Vaikka meillä todella on sellainen yrityskulttuuri, jossa jokainen saa sanoa, tehdä ja toteuttaa, melkein mitä tahansa, vaalien ympärillä käyty keskustelu oli kuitenkin jollain tapaa hyvin erityistä. Keskustelussa oli intensiteettiä, ajoittaista populismia, sekä toisaalta ryhmässä synnytettyä konsensusta – ihan kuin politiikassakin.

Keräsimme keskustelun aiheet ja helmet talteen slack-kanavalta. Paitsi että keskustelu varmasti auttoi omaa päivittäistä ajatteluani, se antoi eväitä myös hallituksen strategiatyön pöydälle. Ensimmäiset keskustelun siemenet ovat jo itämässä. Kevään kuluessa toivottavasti pääsen kertomaan niistä lisää.

Miksi siis ei?

Hallitustyö on tyypillisesti melko näkymätöntä työntekijöille. Ei siinä sinänsä mitään pahaa ole. Hallituksen tehtävänähän on huolehtiminen nimenomaan omistajien edusta sekä siitä, että yhtiö on asianmukaisesti johdettu.

Meidän kaltaisessa asiantuntijaorganisaatiossa kuitenkin, viime vuonna valitsemamme tie vaikuttaa täysin ilmeiseltä. Ei meillä työntekijöiden etu poikkea omistajien edusta. Lisäksi aivan varmasti molempien intressi on että yhtiö on asianmukaisesti johdettu. Kun vielä yhtiö on pullollaan vankkaa osaamista, innokkuutta, viiriiliä uudistumishalua ja samaan aikaan vakuuttavaa senioriteettia, tiesimme, että kuka tahansa valituksi tuleva toisi varmasti oman mausteensa ja lisäarvonsa hallitustyöhön. Miksipä siis ei? Suositten tätä teille kaikille!

Vuotemme oli menestys, jälleen kerran

Koska emme ole viime vuodesta muissa yhteyksissä uutisoineet, mainittakoon tässä yhteydessä, että kasvoimme viime vuonna jälleen kannattavasti noin 35 prosenttia 12,4 miljoonan euron liikevaihtoon. Liikevoittoprosentiksi muodostui kohtuullinen 12,5. Tänä vuonna tavoittelemme yli 18 miljoonan euron liikevaihtoa.

Hallituksessamme jatkavat Niko Sipilän lisäksi Ali Saadetdin, Sami Somero, Petteri Venola sekä allekirjoittanut.

 

Lisätietoja:

Gofore Oy
Timur Kärki, toimitusjohtaja
040 828 5886, timur.karki@gofore.com

Gofore Oy on it-johdon konsultoinnin ja tietojärjestelmien kehittämisen asiantuntijayritys. Missiomme on muuttaa maailma paremmaksi digitalisaation keinoin ja työkulttuuria uudistamalla. Autamme asiakkaitamme kehittämään tietojärjestelmiään palvelulähtöisesti ja ketterästi pala palalta, arkkitehtuurilla ohjaten. Asiakkaitamme ovat esimerkiksi sosiaali- ja terveysministeriö, Opetushallitus, Liikennevirasto, Verohallinto, Fonecta ja Alma Media. Toiminnallemme on ominaista huippuasiantuntemus, ripeys, aito vuorovaikutus sekä jatkuva, kannattava kasvu. Goforelaisia on Helsingissä ja Tampereella lähes 150 ja tavoittelemme tänä vuonna n. 18,5 miljoonan euron liikevaihtoa. Gofore saavutti 3. sijan Suomen parhaat työpaikat 2016 -tutkimuksessa ja 26. sijan Euroopan parhaat työpaikat 2015 -tutkimuksessa. Yritys on perustettu vuonna 2001. www.gofore.com

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs