Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Siemens IT Solutions and Services siirtää SAP-järjestelmät pilvipalveluun

Siemens IT Solutions and Services siirtää SAP-järjestelmät pilvipalveluun

Julkaistu: 21.09.2010 klo 15:30
Julkaisija: Aleksin Kaiku Oy

IT-palvelutalo Siemens IT Solutions and Services Oy tuo markkinoille SAP-toiminnanohjausjärjestelmille tarkoitetun pilvipalvelun. Ns. pilvi-malliin perustuvan palvelun keskeinen ajatus on, että jokaiselle sovellukselle ei varata palvelimia erikseen, vaan palvelin-, tallennus- ja verkkoresursseja jaetaan asiakkaiden SAP-sovellusten käyttöön joustavasti. Palvelusta veloitetaan käytetyn laitteistokapasiteetin mukaan, ja sen avulla SAP-järjestelmien käyttökustannuksia voidaan laskea jopa 30 prosenttia. Palvelu perustuu Linux-käyttöjärjestelmään ja Fujitsu Technology Solutionsin kehittämään FlexFrame-virtualisointialustaan.

Lehdistötiedote

21.9.2010


Siemens IT Solutions and Services siirtää SAP-järjestelmät pilvipalveluun

 

IT-palvelutalo Siemens IT Solutions and Services Oy tuo markkinoille SAP-toiminnanohjausjärjestelmille tarkoitetun pilvipalvelun. Ns. pilvi-malliin perustuvan palvelun keskeinen ajatus on, että jokaiselle sovellukselle ei varata palvelimia erikseen, vaan palvelin-, tallennus- ja verkkoresursseja jaetaan asiakkaiden SAP-sovellusten käyttöön joustavasti. Palvelusta veloitetaan käytetyn laitteistokapasiteetin mukaan, ja sen avulla SAP-järjestelmien käyttökustannuksia voidaan laskea jopa 30 prosenttia. Palvelu perustuu Linux-käyttöjärjestelmään ja Fujitsu Technology Solutionsin kehittämään FlexFrame -virtualisointialustaan.

 

SAP-toiminnanohjausjärjestelmät vastaavat usein yrityksen liiketoimintakriittisten funktioiden kuten tilaus-toimitusketjun tai taloushallinnon keskeytyksettömästä toiminnasta. Korkean käytettävyyden SAP-alustan rakentaminen, ylläpito ja kehittäminen on kuitenkin kallista ja työlästä.

 

”SAP pilvipalvelun arvolupaus on yksinkertainen: miksi maksaisit ylimääräistä ja käyttäisit omaa aikaasi SAP-ympäristön pyörittämiseen? Uudessa SAP-pilvipalvelussa asiakkaat maksavat vain käyttämästään laitteistokapasiteetista ja alusta joustaa aina tarpeiden mukaan”, kertoo Siemens IT Solutions and Services Oy:n ulkoistuspalveluista vastaava johtaja Jan Kritz.

 

 ”Asiakkaat ovat ottaneet pilvipalvelut omakseen. Olemme osallistuneet ratkaisulla jo useampaan tarjouskilpailuun ja pilvipalvelu on lähes aina osoittautunut sopivimmaksi vaihtoehdoksi”, Kritz jatkaa

Siemens IT Solutions and Services SAP pilvi -palvelussa palvelin-, tallennus- ja verkkoresursseja voidaan osoittaa SAP-sovellusten käyttöön joustavasti. Merkittävimpiä eroja perinteisiin järjestelmiin verrattuna ovat:

 

- Korkea käytettävyys. Ratkaisussa ei ole yksittäisiä vikaantumispisteitä ja se voidaan helposti etäpeilata katastrofitilanteita varten.
- Yksinkertaisuus. Standardilaitteistot (esim. x86) ja selkeästi dokumentoidut palvelut mahdollistavat matalat kokonaiskustannukset.  
- Skaalautuvuus ja suorituskyky. Kapasiteettia voidaan joustavasti lisätä järjestelmään ilman käyttökatkoja.
- Optimoitu globaali toimitus. Palvelussa voidaan hyödyntää joustavasti sekä paikallisia että globaaleja resursseja ja konesaleja.
- Joustava hinnoittelumalli. Siemens IT Solutions and Services SAP-pilvipalvelussa voit ostaa kapasiteettia joustavasi esimerkiksi SAPS- tai käyttäjämäärien mukaan.

 

Siemens IT Solutions and Services SAP -pilvipalvelu toimii Siemens IT Solutions and Servicesin konesaleissa ja perustuu seuraaviin osiin:

- SAP:n sertifioima FlexFrame-palvelinalusta (Fujitsu Technology Solutions)
- SAP-virtualisointi (ACC)
- Linux-käyttöjärjestelmä, tallennusratkaisu (NetApp) ja tietokanta (Oracle)
- Siemens IT Solutions and Servicesin palvelut paikallisesti johdetusta globaalista organisaatiosta

 

Hinnoittelu ja saatavuus

Siemens IT Solutions and Services SAP Pilvi -palvelu on heti saatavilla. Palvelu on hinnoiteltu käytön mukaan ja hinnoitteluperusteena voidaan käyttää esimerkiksi SAPS- tai käyttäjämääriä. 
  

Siemens IT Solutions and Services on globaali IT-palvelutalo. Yhtiö toimittaa liiketoimintakriittisiä IT-palveluja ja -ratkaisuja teollisuuden, energia-alan ja julkishallinnon tarpeisiin. Siemens IT Solutions and Services on itsenäinen, Siemensin omistama yhtiö. Sillä on ollut toimintaa Suomessa aina vuodesta 1855, jolloin se rakensi maan ensimmäisen lennätinlinjan. Työntekijöitä on maailmanlaajuisesti 35 000 ja Suomessa 350. Lisätietoa www.siemens.fi/it-solutions.

 

Lisätietoa

Jarkko Lommi, viestintä- ja kehitysjohtaja
Siemens IT Solutions and Services Oy
+358 50 453 2373
jarkko.lommi [a] siemens.com

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs