Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » RAY:n pelistudiolta ensimmäinen rahapeli naisille

Raha-automaattiyhdistys

RAY:n pelistudiolta ensimmäinen rahapeli naisille

Tiedote.
Julkaistu: 19.08.2015 klo 12:30
Julkaisija: Raha-automaattiyhdistys

Suomen ensimmäinen naisille suunnattu digitaalinen rahapeli syntyi RAY:n pelistudion miesten lähdettyä kesälomalle. Bella-nimeä kantava peli on osa suomalaista pelituotantoa, jonka tarkoituksena on varmistaa avustusjärjestöille noin 400 miljoonan euron vuosittainen tuki. 

Viime kesänä Raha-automaattiyhdistyksen pelistudiossa suunniteltiin uutta shoppailupeliä RAY:n nettikasinolle. Peliä työstävän tiimin miesten lomat osuivat samoille viikoille ja tänä aikana naiset kirjoittivat tarinan uusiksi. Kesän jälkeen Suomen ensimmäinen naisille suunnattu rahapeli oli pääosiltaan valmis.

”RAY:n pelit ovat yleensä olleet sukupuolineutraaleja tai miehille suunnattuja. Nyt halusimme tehdä pelin, joka puhuttelisi naisia, vaikka toki Bellaa saavat miehetkin pelata”, kertoo RAY:n digitaalisten tuotteiden päällikkö Hanna Forsström.

Bella hakee inspiraationsa 1920-luvulta ja art deco -tyylistä. Päähenkilönsä mukaan nimetyssä pelissä on tarkoitus kerätä voittolinjoille erilaisia luksustuotteita.

”Bella on peli, jossa vilisevät timantit, korkokengät ja leivokset. Se on suunniteltu pieni pilke silmäkulmassa. Pelaajalle on tarkoitus tarjota kevyt irtiotto arjesta pienen luksuksen ja haaveilun muodossa”,  tuotevastaava Anu Elijoki sanoo.

RAY:n pelistudiossa työskentelee tällä hetkellä noin 140 henkilöä. Se on yksi suurimmista ja vanhimmista suomalaisista digitaalisia pelejä kehittävistä pelitaloista.

”RAY:lla on vahva perinne omien pelien ja peliautomaattien kehittämisessä.

Viime vuosina omaa pelinkehitystä on laajennettu myös netti- ja mobiilipeleihin. Bellassa RAY:n perinteet ja uudenlainen tunnelma kohtaavat”, RAY:n Pelistudion tuottaja Annariikka Lönnberg sanoo.

Viime vuonna noin 35 prosenttia suomalaisista pelasi RAY:n rahapelejä. Naisten osuus kaikista pelaajista oli noin 30 prosenttia. Digitaalisissa kanavissa sukupuolten välillä ei ole merkittäviä eroja esimerkiksi pelattujen pelien, pelimäärien tai panosten suhteen.

”Miehet ja naiset ovat pelikäyttätymiseltään hyvin samankaltaisia. Onkin mielenkiintoista nähdä, miten Bella vastaanotetaan pelaajien keskuudessa”, Forsström sanoo.

Suomalaiset rahapelaajat tukevat sosiaali- ja terveysalan järjestöjä, sotaveteraanien kuntoutusta sekä muita avustushankkeita noin 400 miljoonalla eurolla vuodessa. Rahapelien kehittäminen Suomessa on tapa varmistaa pelituottojen kanavoituminen jatkossakin suomalaiseen hyvinvointiin.

Mahdollisiin lisäkysymyksiin vastaa mielellään:

Hanna Forsström,
Head of Games, RAY Digitaaliset kanavat
Päällikkö, digitaaliset tuotteet (pelien jakelu)

Annariikka Lönnberg,
Producer, RAY Pelistudio
Tuottaja (pelien kehitys)

p. 09 437 01
s.  etunimi.sukunimi@ray.fi

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs