Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Prove Expertisen menestyksen takana rohkeus ja rock-asenne

Prove Expertise Oy

Prove Expertisen menestyksen takana rohkeus ja rock-asenne

Tiedote.
Julkaistu: 16.08.2016 klo 09:02
Julkaisija: Prove Expertise Oy

 

Oululainen ohjelmistotestausyritys Prove Expertise ylsi ennätysmäiseen 33,9%:n kasvuun ja lähes 240 000€ voittoon viime tilikaudella ja yrityksen tulevaisuus näyttää yhä varsin noususuhdanteiselta. Kuinka ohjelmistotestausta tarjoava yritys kykenee kasvamaan tällä vauhdilla?

Älä ole oma kriitikkosi

Ohjelmistotestauksen ulkoistaminen on useasti jopa kunniaa ja itsetuntoa koetteleva asia monelle yritykselle, mutta sillä pystytään ehkäisemään katastrofeja ja rahallisia tappioita. Usein myös ohjelmistokehityksen kannattavuus paranee merkittävästi viisaasti hoidetun testauksen ansiosta.

Oman ohjelmiston testaaminen on kuin arvostelisi oman hengentuotoksensa, oli se sitten kirja tai musiikillinen teos - joko rakastat tai vihaat sitä, mutta näet sen kuitenkin aina samalla tavalla. Ohjelmistotestaajan tehtävä on haastaa, kurkistaa jokaisen kulman taakse ja etsiä sieltä bugit, jotka voivat kaataa koko ohjelmiston liiketoiminnan.

Sanoman esille tuominen vaatii poikkeuksellista rohkeutta, jota Prove Expertisen toimitusjohtajalta Antti Niittyviidalta löytyy roppakaupalla. ”Tietynlainen rock-henkisyys vie pitkälle. Joskus ohjelmisto voi olla testaajalle jopa sama kuin hotellihuone aidolle rokkarille”, Niittyviita vertaa osuvasti. ”Hiljalleen yritykset alkavat ymmärtää ulkoistetun testauksen päälle ja pyytävät meitä löytämään mahdolliset ongelmakohdat, joille oma kehitystiimi on jo ehtinyt sokeutua”, toimitusjohtaja jatkaa. ”Kun palvelemamme kehitystiimi huomaa, mitä virheitä olemme ohjelmistosta löytäneet, muuttuu ääni kellossa ja pelko ohjelmiston rikkomisesta vaihtuu huojennukseksi. Ponnistelemme kuitenkin aina yhdessä ohjelmiston loppukäyttäjän ilahduttamiseksi.”. 

Testausgurujen tiimihenki on vertaansa vailla

Kasvua ei kuitenkaan tapahdu lupaavassakaan yrityksessä, ellei työn takana ole intohimo. Prove Expertisen tiimissä vallitsee tiivis joukkuehenki, joka onkin yrityksen arvokkaimpia voimavaroja. Pelkkien huippuammattilaisten rekrytoiminen ei riitä, vaan gurujen on myös kommunikoitava keskenään, jotta työ on innovatiivista ja tehokasta. Myös Kauppakamarin Intohimoinen yritys -esittelyissä kesällä alleviivattiin yrityksen erinomaista fiilistä. Hyvä fiilis näkyy työssä, joka tuottaa lopulta hämmästyttäviä tuloksia paitsi Provelle, myös heidän asiakkailleen." 

Aurinkoisin terveisin,

//Antti Provelta

Julkaisija: Prove Expertise Oy

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs