Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » MAMKissa selvitetään sähköisen tiedonhallinnan haasteita, seminaari 4.10.

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

MAMKissa selvitetään sähköisen tiedonhallinnan haasteita, seminaari 4.10.

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2012 klo 08:53
Julkaisija: Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK)

Julkisen hallinnon palveluiden kehittämisessä on entistä enemmän puhuttu sähköisen tietojenhallinnan merkityksestä. Käyttöön on otettu jälleen vanha totuus: Tieto on valtaa. Käsitettä on toki hieman ajan mukaistettu: tieto on palveluiden keskeinen raaka-aine. Mutta onko näin? Mitä se käytännössä merkitsee, ja onko sillä suoraa vaikutusta kansalaisen palveluihin vai onko kyse vain uusista kiertoilmaisuista. Ohjataanko tiedonhallintaa ja sen kehittämistä tehokkaasti? Tehdäänkö sähköistämistä vanhoja toimintamalleja noudattaen?

Muun muassa näitä asioita tutkitaan Mikkelin ammattikorkeakoulun 'Sähköisten palveluiden soveltavan tutkimuksen rakenteet' -hankkeessa. Hanke on tilannut selvityksen, jossa tiedonhallintaa arvioidaan lainsäädännön näkökulmasta neljän erilaisen julkishallinnon prosessin osalta. Selvitys on hankittu Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitokselta ja sieltä selvityksen on tehnyt informaatio- ja tietoteknologiaoikeuden professori Tomi Voutilainen. Selvityksessä esitetään konkreettisia ratkaisuehdotuksia, laajempia julkiseen hallintoon tarvittavia lainsäädännöllisiä ja rakenteellisia ehdotuksia.

Selvitys julkistetaan MAMKin järjestämässä seminaarissa ”Asiakirjahallinnasta tietojen hallintaan” 4.10.

Seminaari järjestetään Mikkelissä, Kasarmin kampuksella. Seminaarissa kuullaan niin valtion kuin kuntien sähköisen hallinnon haasteista, sekä uusista toimintatavoista sekä kehittämiskohteista. Puhumassa ovat mm. informaatio- ja tietoteknologiaoikeuden professori Tomi Voutilainen Itä-Suomen yliopistosta, tietojohtaja Olli Nylander Valvirasta sekä tuoteryhmäjohtaja Katariina Ryhänen, Kuntien Tiera Oy:stä.

Median edustajat ovat tervetulleita seminaariin. Ohjelma löytyy verkosta osoitteesta: http://www.mamk.fi/seminaari041012

 

Lisätietoja:

 

kehittämispäällikkö Mirja Loponen
040 545 8410, mirja.loponen(at)mamk.fi
Sähköisten palveluiden soveltavan tutkimuksen rakenteet –hanke
Mikkelin ammattikorkeakoulu

 

 

Mikkelin ammattikorkeakoulu (MAMK) tarjoaa korkeinta ammatillista koulutusta, tekee työelämälähtöistä tutkimus- ja kehitystyötä ja tuottaa koulutustehtävään liittyviä palveluja. Ammattikorkeakoulu toimii kolmella paikkakunnalla Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Opiskelijoita MAMKissa on 4500 ja henkilökuntaa 400. MAMK profiloituu elinikäisen oppimisen korkeakouluksi ja vahvaksi TKI-korkeakouluksi. Ammattikorkeakoulun vahvuutena on Venäjä-osaaminen. Ammattikorkeakoulun strateginen kumppani on Kymenlaakson ammattikorkeakoulu.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs