Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Maksuttomia oppaita yritysten vaativiin järjestelmähankkeisiin

Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Maksuttomia oppaita yritysten vaativiin järjestelmähankkeisiin

Tiedote.
Julkaistu: 28.10.2013 klo 07:15
Julkaisija: Editor Helsinki Oy / Editori.fi

Uuden talouden- tai toiminnanohjausjärjestelmän valinta on yrityksen tärkeimpiä hankkeita. Nyt päättäjien avuksi on avattu uusi sivusto, josta saa apua onnistuneen projektin läpiviemiseksi.

Visma Software Oy:n toimitusjohtajalla, Juha Mäntylällä on pitkä kokemus yritysten järjestelmähankkeista toimittajan puolelta. Hän tietää kuinka hankala ohjelmiston hankinnasta tai käyttöönotosta voi tulla, jos ei osata ottaa huomioon oikeita asioita.
– Ne ovat vaativia koko organisaatiota koskevia muutosprojekteja ja niihin pitää valmistautua huolella. Jos erp-projekti tuntuu helpolta, niin ohjelmistostakaan tuskin tullaan saamaan kaikkea hyötyä irti, Mäntylä toteaa.
Mäntylän mukaan järjestelmähanketta ei kannata nähdä vain ohjelmiston valintana, sillä käyttöönottoprojekti on hyvä mahdollisuus kehittää liiketoimintaprosessit kerralla kuntoon.

– Uuden toiminnanohjausjärjestelmän käyttöönottaminen velvoittaa työntekijät pureutumaan liiketoiminnan epäkohtiin, jolloin kaikki ylimääräiset työvaiheet tulee luonnollisesti karsittua pois. Uusi järjestelmä mahdollistaa uudet tehokkaammat tavat toimia ja hyödyt ovat todella pitkäaikaisia kun työntekijätkin oppivat projektin mukana.
Nyt yrityspäättäjien avuksi tuodaan ilmaisia pikaoppaita. Visman tietopankista saa apua haastaviin järjestelmähankkeisiin.
– Oppaisiin on haastateltu asiantuntijoitamme, jotka ovat päivittäin asiakkaiden tukena haastavissa projekteissa. He ovat koostaneet tietoa ja vinkkejä niistä asioista, jotka yleensä askarruttavat päättäjiä järjestelmähankkeen tullessa ajankohtaiseksi.

Mihin oppaista on apua?
Tietopankin materiaalit auttavat yrityspäättäjiä valmistautumaan vaativiin järjestelmähankkeisiin.
– Ison projektin käynnistäminen voi tuntua ylitsepääsemättömältä kynnykseltä, jos ei ole varmuutta siitä, mitä kaikkea se yritykseltä edellyttää.
Visman asiantuntijat kertovat, mitä asioita kannattaa huomioida ja mitä kannattaa pyrkiä välttämään. Artikkeleissa käsitellään muun muassa hyvän toiminnanohjausjärjestelmän tunnusmerkkejä, mitä hyötyjä ERP-järjestelmästä on yritykselle ja mitkä ovat yleisimmät sudenkuopat järjestelmän vaihtamisen yhteydessä.
– Muutokset ovat aina hankalia erityisesti henkilöstön näkökulmasta. Saattaa olla iso kynnys lähteä käyttämään modernia ja automatisoitua järjestelmää, jos on vuosikymmenet totuttu käsittelemään exceleitä ja paperidokumentteja tietyllä tavalla. Johdon tulee osata ennakoida tällaiset ongelmat, joita voi nousta esiin.

Päättäjät kaipaavat konkreettista tietoa
Projekteja taustoittavat oppaat  ovat saaneet hyvän vastaanoton. Suosituin on ollut ERP-vaihtajan pikaopas, jossa vastataan järjestelmän vaihtamisen yhteydessä yleisimmin kysyttyihin kysymyksiin.
– Kirjastot ovat pullollaan projektijohtajan käsikirjoja. Halusimme tuoda hieman käytännönläheisemmässä muodossa tietoa suomalaisille päättäjille siitä, mitä järjestelmähankkeissa kannattaa huomioida. Kysyntää tuntuukin olevan yllättävän paljon.
Visman tietopankista löytyy myös webinaareja. Niiden tarkoituksena on näyttää konkreettisesti, miten eri työtehtävät voidaan hoitaa uusimpien ohjelmistojen avulla.
– Usein vasta näkemällä käytännössä, miten esimerkiksi matkalaskujärjestelmä toimii, tulee huomanneeksi kuinka järjetöntä matkalaskuja on pyörittää enää Excelissä.
Tietopankki on vasta avattu, mutta Visma aikoo julkaista uutta sisältöä jatkuvasti. Jatkossa sisältöä on tarkoitus laajentaa ja kertoa enemmän myös siitä, miten yrityksen toimintaa voidaan tehostaa uudenlaisten ohjelmistojen avulla.

Lisätietoa ja yhteydenotot: http://bit.ly/173GaJ1

 

Editori Helsinki Oy - yritysviestinnän asiantuntija


Editori.fi-asiantuntijakanava tuo esille oman alansa asiantuntijat, persoonat ja vaikuttajat. www.editori.fi


Lisätiedot: Valtteri Rantalainen | p. 09 4241 2223 | valtteri.rantalainen(a)editorhelsinki.fi | www.editorhelsinki.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs