Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » LuontoPortti Oy amerikkalaisen Project Noahin strategiseksi kumppaniksi

LuontoPortti Oy

LuontoPortti Oy amerikkalaisen Project Noahin strategiseksi kumppaniksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.06.2012 klo 12:30
Julkaisija: LuontoPortti Oy

                                                                              


Helsinki & New York --- Helsinkiläinen LuontoPortti Oy on sopinut strategisesta kumppanuudesta newyorkilaisen Project Noahin kanssa. Tällä hetkellä molemmat yritykset tarjoavat tahoillaan alustaa ja sisältöä eri käyttäjäryhmille, jotka puolestaan voivat tarkkailla, tunnistaa, tallentaa ja jakaa omia kokemuksiaan luonnossa. Suomen ulkopuolella LuontoPortin tuotevalikoima tunnetaan NatureGate-nimellä.

“Kohdistamme voimavaramme yhdessä maailmanlaajuisesti luokkahuoneisiin. Olemme ylpeitä viedessämme omalta osaltamme suomalaista kouluosaamista maailmalle. Suomalaisilla koulutustuotteilla on nyt maailmalla kova kysyntä, joka aiheutuu maamme hyvästä menestyksestä osaamista mittaavissa PISA-tutkimuksissa. LuontoPortti on valinnut suomalaisia pilottikouluja eri puolilta maata, mukana on myös Kalifornian tiedeakatemian valitsemat 30 koulua Pohjois-Amerikasta. Yhteisenä tavoitteena on rakentaa vuorovaikutteinen, ympäristökasvatukseen ja lajien tunnistamiseen erikoistunut palvelu, minne valituilla pilottialueilla kerätään havaintoja ja luontokokemuksia. Yhdessä Project Noahin kanssa tavoitamme kouluja ja käyttäjäryhmiä paitsi Pohjois-Amerikasta niin myös muualta maailmasta. Tarkoituksenamme on paketoida tuoteperheitämme kullekin alueelle ja käyttäjäryhmälle sopiviksi", toteaa LuontoPortin tuottaja Eija Lehmuskallio.  

“Olemme todella innostuneita mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä LuontoPortin kanssa ja opettaa yhdessä aivan uusia sukupolvia pitämään luonnosta. Luonnon tutkiminen ja sen dokumentointi omin käsin on oppilaille paras tapa oppia ymmärtämään ja arvostamaan planeettamme monimuotoista luontoa”, sanoo Yasser Ansari, yksi Project Noahin perustajista, joka käyttää itsestään titteliä ”Chief Leaf”. “LuontoPortin kanssa rakennamme kansainvälistä, ruohonjuuritasolta lähtevää ympäristöopetusta, joka valjastaa käyttöönsä mobiiliteknologiaa ja sosiaalisen median mahdollisuuksia aivan uudella tavalla.”

Project Noah pitää sisällään ilmaissovelluksen mobiililaitteisiin sekä nettiyhteisön, joka tarjoaa mahdollisuuden jakaa luontokokemuksiaan erilaisissa tutkimushankkeissa sekä muiden samanhenkisten käyttäjien kanssa kaikkialla maailmassa. Yhdistämällä vankan mobiilialustan ja asiantuntemuksen kasvavaan, tällä hetkellä yli 120 000 jäsentä käsittävään yhteisöön, Project Noah toimii digitaalisena perhoshaavina luonnosta kiinnostuneille ja takapihoillaan havaintojaan tekeville kansalaisille yli 200 maassa. Project Noahia rahoittaa National Geographic. Project Noahin verkkosivut ovat osoitteessa http://www.projectnoah.org

LuontoPortin palvelut perustuvat kansainvälisesti patentoituun lajientunnistusmenetelmään, jonka avulla voi tunnistaa vaivattomasti ja intuitiivisesti luonnosta löytyviä lajeja nykyaikaisella teknologialla. Sivustoilla ovat tällä hetkellä kukkakasvit, puut ja pensaat, linnut, kalat ja perhoset. Tuotannossa on lisäksi useita uusia lajiryhmiä. Yhtiö hallinnoi myös merkittävän suurta korkealuokkaista kuva-arkistoa. LuontoPortti tarjoaa globaalin portin luontoon. Verkko- ja mobiilipalveluja on saatavana suurelta osin jo kahdeksalla eri kielellä. Tulevaisuudessa julkaistaan käyttäjä- ja ikäryhmien mukaan räätälöityä opetusmateriaalia. LuontoPortin verkkosivut ovat osoitteessa http://www.luontoportti.fi 

Molempien sovellusten ilmaisversiot löytyvät AppStoresta ja Google Playsta


Lisätietoa:

Eija Lehmuskallio
Tuottaja, LuontoPortti Oy 
eija@luontoportti.fi
P. 040 596 8560
 
Mr. David Munson,
Education Director, Project Noah 
dave@projectnoah.org


Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs