Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Kyberhyökkäykset Suomeen vähenivät kesäkuussa

Kyberhyökkäykset Suomeen vähenivät kesäkuussa

Tiedote.
Julkaistu: 25.07.2016 klo 10:45
Julkaisija: Check Point Software Technologies Finland Oy

Check Pointin haittaohjelmakatsaus 7/2016

Kyberhyökkäykset Suomeen vähenivät kesäkuussa

Suomalaisiin koneisiin kohdistuneiden tietoturvahyökkäysten piikki näyttää laantuneen. Maailman yleisimmät haittaohjelmat eivät jyllää Suomessa yhtä vahvasti.

Espoo, 25. heinäkuuta 2016 – Tietoturvayhtiö Check Point Software Technologies ylläpitää riski-indeksiä, joka listaa maailman maat siinä järjestyksessä, kuinka todennäköistä on, että maassa olevaan tietojärjestelmään hyökätään. Suomi on perinteisesti ollut indeksin hännillä, mutta toukokuussa Suomen sijoitus oli nopeasti noussut sijalle 50. Kesäkuun listalla Suomi oli taas laskenut sijalle 82, kun koko listalla oli mukana 114 maata. Suomi oli siis jälleen siirtynyt kohti turvallisempia aikoja.

Check Point Software Technologiesin tietoturvakatsauksesta ilmenee, että kolmesta maailman yleisimmästä haittaohjelmasta vain yksi on noussut Suomen yleisimpien haittaohjelmien top kymmeneen. Maailman yleisin haittaohjelma oli kesäkuussa Conficker-mato, joka siirtää tartunnan saaneen laitteen bottiverkon komentoon ja saa käskynsä komentoserveriltä. Se oli vastuussa 14 prosentista kesäkuun tietoturvahyökkäyksistä.

Toiseksi yleisin oli Sality, joka vastasi kymmenestä prosentista hyökkäyksistä. Se hyökkää Windows-alustaan sallien etäohjauksen ja haittaohjelmien latauksen laitteelle. Kolmantena maailmalla on Hummingbad, joka on erittäin sitkeä ja toimintatavaltaan monipolvinen haittaohjelma, jonka tavoitteena on tuottaa kyberrikollisille mainostuloja. Hummingbad oli mukana kuudessa prosentissa hyökkäyksistä. Näistä kolmesta vain Hummingbad näkyy Suomen yleisimpien haittaohjelmien listalla.

– Globaalit uusien haittaohjelmien aallot vaikuttavat kaikkiin maihin, mutta koko ajan on käynnissä myös monia paikallisia hyökkäyskampanjoita, jotka aiheuttavat eroja maiden välille. Paikalliset lait, tavat ja yritykset vaikuttavat siihen, mitä haittaohjelmia maassa ilmenee eniten. Kaikki Suomen yleisimmät haittaohjelmat ovat mukana globaalilla top 25 –listalla, kertoo Check Pointin maajohtaja Petri Sonkeri.

 

Yleisimmät Suomesta löytyneet haittaohjelmat kesäkuussa 2016, top 10

1. Zeroaccess

2. Zeus

3. Locky

4. Cryptodef

5. Hummingbad

6. Cutwail

7. HackerDefender

8. Teslacrypt

9. JBossjmx

10. Waltrix

 

Check Pointin uhkakartta näyttää kyberhyökkäykset reaaliaikaisesti: ThreatCloud World Cyber Threat Map

Katso täältä, kun haluat tietää, mitä mikäkin haittaohjelma tekee: Check Point ThreatWiki

Tietoja Check Pointin uhkientorjuntaresursseista: threat-prevention-resources

Check Pointin tietoturvatiimin blogi: Check Point Blog

 

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt:

OSG Viestintä, Simo Arvo, simo.arvo@gmail.com, p. 040 132 5682

 

Seuraa Check Pointia:

Check Pointin blogi: http://blog.checkpoint.com/

Twitter: www.twitter.com/checkpointsw

Facebook: https://www.facebook.com/checkpointsoftware

YouTube: http://www.youtube.com/user/CPGlobal

Liitetiedostot

Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoint.com) on maailman suurin yksinomaan tietoturvaan keskittynyt yhtiö. Se on alan edelläkävijä ratkaisuillaan, jotka torjuvat asiakkaisiin kohdistuvat kyberhyökkäykset havaiten haittaohjelmat ja muut tunkeutujat ainutlaatuisen tehokkaasti. Check Pointin täydellinen tietoturva-arkkitehtuuri suojaa yritysverkot mobiililaitteisiin asti, ja sen ratkaisuja ohjataan kattavan ja intuitiivisen hallintajärjestelmän kautta. Check Point huolehtii yli 100 000 yrityksen ja yhteisön tietoturvatarpeista organisaation koosta riippumatta. At Check Point, we secure the future.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs