Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Kuukauden startup-yritys Gigglebug saa lapset kikattamaan pian ympäri maailmaa

Miktech Oy

Kuukauden startup-yritys Gigglebug saa lapset kikattamaan pian ympäri maailmaa

Tiedote.
Julkaistu: 01.09.2014 klo 08:30
Julkaisija: Miktech Oy

Gigglebugin animaatiohahmo Kikattava Kakkiainen on tullut tutuksi suomalaisille lapsille niin mobiilipeleistä kuin Ylellä esitetystä animaatiosarjasta. Kohta kikatus leviää kauas: tv-animaation ennakko-osto-oikeudet on myyty noin kymmeneen maahan, ja mobiilipelejä testataan Saksan ja Kiinan markkinoilla. Samalla Gigglebug vie brändiä uusiin jakelukanaviin Suomessa.

Gigglebugin liiketoiminnan kantava ajatus on luoda animaation keinoin positiivisia brändejä pienille lapsille. – Yksittäinen peli ei ole meille lopputuote vaan tapa muiden joukossa tuoda hahmomme lasten luokse. Kun lapset kiintyvät hahmoihin, ne toimivat yhtä lailla televisiossa kuin esimerkiksi kirjoissa, uskoo Gigglebugin toimitusjohtaja Anttu Harlin.

Kikattava Kakkiainen -mobiilipeliä on ladattu Suomessa yli 30 000 kertaa ja maailmanlaajuisesti lähes puoli miljoonaa kertaa. Uusi Kikattavan Kakkiaisen Rusinapuu on vakiintunut 20 ladatuimman mobiilipelin listalle. Tv-sarja on puolestaan yksi katsotuimpia lastenohjelmia YLE Areenassa. – Kotimaan referenssit ovat auttaneet avaamaan tietä kansainvälisille markkinoille, Harlin kertoo. – Apua on ollut myös suhteista, joita olemme luoneet alan kansainvälisissä tapahtumissa viime vuosina.

Mobiilipelien vastaanottoa tutkitaan seuraavaksi markkina kerrallaan: Kikattava Kakkiainen lanseerataan Saksassa 3. syyskuuta, ja Kikattavan Kakkiaisen Rusinapuu samoihin aikoihin Kiinassa. – Olemme päivittäneet sovelluksia kokemusten perusteella, mikä on nostanut latausmääriä Suomessa. Kehitystyö jatkuu kansainvälisten testilanseerausten perusteella. Tavoite on saada globaaliin jakeluun niin valmis brändi, että saavutamme heti uskollista asiakaskuntaa.

Miktechin startup-valmennukseen Gigglebug pääsi vuosi sitten, kun ensimmäinen peli oli juuri lanseerattu. – Hioimme vielä liiketoimintasuunnitelmaa ja visiotamme yhdessä Miktechin kanssa. Miktech on ollut meille tärkeä linkittäjä ja auttanut solmimaan suhteita mm. MAMKiin sekä järjestänyt pitchaustilaisuuksia, joissa on saatu tärkeää palautetta. Olemme saaneet myös tietoa rahoitusmahdollisuuksista, ja yhdessä valmistelimme ELY-hankkeen, jolle saimme rahoitusta.  

Kikattava Kakkiainen ilahduttaa syyskuusta alkaen lapsia myös selainpohjaisissa peleissä Ylen verkkosivuilla sekä uusintana televisiossa. Pian Kikattava Kakkiainen seikkailee kirjassa ja kalenterituotteissa, ja samaan aikaan tuotannossa on kaksi uutta mobiilipeliä. Liiketoiminnan laajentuessa eri rintamilla Gigglebug suunnittelee rekrytointeja. – Tällä hetkellä yrityksessä on 3 omaa työntekijää, lisäksi käytämme alihankkijoita. Syksyn aikana tavoitteemme on työllistää 2-3 uutta henkilöä Mikkelin yksikköömme.

Loppuvuoden 2014 aikana valitaan kuukausittain Miktechin valmennusyritysten joukosta kuukauden startup-yritys. Syyskuun startup-yritys on Gigglebug Entertainment Oy.

Lisätiedot:

Marjo Niittuaho-Nastolin, kehityspäällikkö, Miktech Oy, 0440 361 615, marjo.niittuaho-nastolin@miktech.fi 

Anttu Harlin, toimitusjohtaja, Gigglebug Entertainment Oy, 050 575 4862, anttu.harlin@gigglebug.tv

Miktech Oy on innovaatio- ja teknologiakeskus, joka edistää tutkimustoiminnan ja elinkeinoelämän toimintaedellytyksiä keskittyen uuden teknologian synnyttämiseen ja käyttöönottoon sekä teknologiayhtiöiden toiminnan kehittämiseen. Miktechillä on keskeinen rooli alueen kehittämistyössä, sillä Miktech koordinoi Mikkelin kaupungin kehittämisstrategian mukaisia kehityshankkeita teknologian saralla. www.miktech.fi

Uusi innovaatioympäristö ja start-up intensiivivalmennus on innovaatiotoiminnan ja uusien yrityksien kehittämistapa Miktech Oy:ssä. Valmennuksen tavoitteena on auttaa Etelä-Savon parhaita liikeideoita ja yritystaimia kasvuun, menestykseen ja kansainvälisyyteen. Palvelut on suunnattu erityisesti korkean teknologian ja osaamistason yrityksille, joilla on vahva halu kasvaa ja menestyä. Yrityksiä autetaan liiketoiminnan suunnittelussa, käynnistämisessä ja kehittämisessä. Hanketta rahoittavat Euroopan unionin sosiaalialan rahasto, alueen kunnat ja yritykset. Rahoituksen myöntänyt viranomainen on Etelä-Savon ELY-keskus.

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs