Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Kiinalaistoimittajat ihastuivat suomalaisiin koulutusinnovaatioihin

Finnfacts

Kiinalaistoimittajat ihastuivat suomalaisiin koulutusinnovaatioihin

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2014 klo 10:08
Julkaisija: Finnfacts

Kiinnostus suomalaista koulutusjärjestelmää kohtaan ei näytä hiipuvan. Finnfactsin järjestämällä mediavierailulla kiinalaistoimittajat tutustuivat laaja-alaisesti suomalaisiin oppilaitoksiin, opiskeluun, opettajankoulutukseen ja opetukseen liittyviin yrityksiin. Kiinnostusta herätti erityisesti suomalaisen opetuksen monipuolisuus.

— Suomalainen koulujärjestelmä on laajalti tunnettu Kiinassa. Varmasti PISA-menestyksellä on yhä vaikutusta, mutta myös järjestelmämme kattavuus kiinnostaa. Kiinan kouluissa keskitytään lähinnä kokeisiin ja akateemiseen menestykseen, kun meillä lapsia koulutetaan laaja-alaisemmin yhteiskunnan jäseniksi. Heikommillakin oppilailla on mahdollisuudet saada ammattitaitoista opetusta, eli hyviä eväitä elämäänsä, Finnfactsin Kiina-toiminnoista vastaava Communications Manager Jyri Lintunen kertoo.

Viiden päivän vierailun aikana toimittajat vierailivat Helsingin yliopistolla useissa kohteissa kuten Think Cornerissa, Playful Learning Centerissä ja Viikin kampuskirjastolla sekä Viikin normaalikoulussa. Lisäksi ryhmä pääsi tutustumaan Jyväskylän yliopistoon sekä Educluster Finlandin ja Future Learning Finlandin toimintaan.

Koulutukseen liittyvä suomalainen yritysmaailma tutuksi

— Vierailulla esiteltiin paitsi Suomen koulujärjestelmää, myös siihen liittyviä muita ulottuvuuksia, kuten yritystoimintaa ja -koulutusta. Meille on syntynyt valtavasti yrityksiä ja organisaatioita, jotka tarjoavat koulutukseen liittyviä korkeatasoisia tuotteita ja konsepteja. Tästä hienona esimerkkinä on Yrityskylä, joka saa jatkuvasti tunnustusta myös maailmalla, Lintunen toteaa.

Kiinalaisille toimittajille tutuiksi tulivat useat opetusteknologioihin keskittyneet yritykset kuten Skillpixels, Dibidogs, SongHi ja Viope, ja hankkeet kuten Rails Girls ja Koodi2016. Lisäksi ryhmä vieraili muun muassa Espoon Yrityskylässä ja Otaniemessä esimerkiksi Aallon Startup Saunalla.

Lintusen mukaan Suomen ja Kiinan koulutusjärjestelmät ja varsinkin niiden tavoitteet ovat hyvin erilaisia ja siksi esimerkiksi koulutusviennissä Suomesta Kiinaan on omat haasteensa. Tästä huolimatta yhteistyötä tehdään jo: Kiinassa on useita kouluja, joissa on ollut suomalaisyritysten pilottihankkeita ja suomalaisen koulutuksen innoittamia kokeiluja opetusohjelmissa.

 

Lisätietoa:

Jyri Lintunen

Communications Manager, Finnfacts

jyri.lintunen@tat.fi

+358 40 564 6708

 

Kuvia toimituskäyttöön: https://flic.kr/s/aHsk5Bm7u5

 

Finnfacts tekee tunnetuksi suomalaista osaamista. Vaikutamme ja viestimme kansainvälisen median kautta sekä verkossa. Tuomme vuosittain Suomeen noin 200 ulkomaista toimittajaa tutustumaan suomalaiseen osaamiseen ja yrityksiin. Tuomme yritysten ääntä kuuluviin Team Finlandin maakuvaviestinnässä. Kerromme hyviä uutisia Suomesta Good News from Finland -sivustolla. Olemme osa Taloudellista tiedotustoimistoa (TAT), johon kuuluu myös T-Media. www.finnfacts.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs