Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Internet- ja mobiilipalveluilla uutta liiketoimintaa

Oulun ammattikorkeakoulu

Internet- ja mobiilipalveluilla uutta liiketoimintaa

Tiedote.
Julkaistu: 09.12.2011 klo 08:22
Julkaisija: Oulun ammattikorkeakoulu

Oulun seudun ammattikorkeakoulun (Oamk) UbiGo- ja ICDNET-hankkeet ovat yhdessä Oulun seudun yritysten kanssa toteuttaneet useita Internet- ja mobiilipalveluita sekä kehittäneet yritysten liiketoimintaa ja teknisiä ratkaisuja.

UbiGo-hankkeessa oli mukana yli 30 yritystä, joiden kanssa Oamkin henkilöstö ja opiskelijat ideoivat uusia sovelluskohteita tuotteille ja teknologialle. Hankkeessa kehitettiin oppilastöinä lähes 40 erilaista demonstraattoria, jotka johtivat yhdeksään yrityspilottiin. Hankkeen ansiosta syntyi kolme uutta yritystä ja 15 uutta työpaikkaa. Opiskelijat suorittivat hankkeessa yhteensä 750 opintopistettä ja lopputöitä valmistui 12. Osa opiskelijoista tuli Oamkin yhteistyöoppilaitoksista muun muassa Japanista, Belgiasta, Slovakiasta ja Romaniasta.

Hankkeessa kehitettyjä NFC-sovelluksia (Near Field Communication) julkistettiin huhtikuussa pidetyssä WIMA-konferenssissa Monacossa. Ruhtinas Albertille esitelty paikannusta hyödyntävä golf-sovellus oli esillä myös BBC:ssä. Hankkeessa tutkittiin myös eleohjauksen hyödyntämistä käyttöliittymänä. Yhteistyö romanialaisen Timosoaran yliopiston kanssa tuotti useita demonstraattoreita, kaksi yrityspilottia sekä johti uuteen virtuaaliseen ja lisättyyn todellisuuteen keskittyvään hankkeeseen.

ICDNET-hankkeen tavoitteena oli toteuttaa Oamkin Tekniikan yksikköön sulautetussa tietotekniikassa käytettävien pienitehoisten langattomien verkkojen alueelle ympäristö, jossa opettajat, opiskelijat sekä aloittavien ja pk-yritysten edustajat voivat muodostaa verkostoja erityisesti älykkäiden koneiden ja laitteiden, älykkäiden kiinteistöjen, hyvinvointiteknologian ja ympäristöteknologian sovellusalueilla. Hankkeen aikana tehty tutkimus painottui lyhyen kantaman radioteknologiaan perustuvien paikannusratkaisuiden vertailuun ja siinä valmistui useita lyhyen kantaman radioteknologiaan perustuvia demonstraatioita.

Tietoja hankkeista

UbiGo on osa Oulun yliopiston ja Oamkin valmistelemaa UBI-ohjelman toimenpidekokonaisuutta. Ohjelma edistää jokapaikan tietotekniikan ja siihen perustuvien palveluiden ja sovellusten hyödyntämistä tietoyhteis-kunnassa. UbiGo mahdollistaa pk-yritysten osallistumisen UBI-ohjelman demojen ja pilottien suunnitteluun ja toteuttamiseen omalla osaamisellaan. Hanke vahvistaa alueella toimivien yritysten kilpailukykyä rakentamalla ja testaamalla uusia käyttäjälähtöisiä tuotekonsepteja ja sovelluksia.

ICDNET-hankkeessa toteutettiin sulautetun tietotekniikan alueelle kehittämis- ja innovaatioympäristö, jossa voidaan yhteistyössä yritysten sekä yliopistojen ja tutkimuslaitosten kanssa kehittää ja testata pienitehoisten langattomien verkkojen tuoteinnovointia.

Molempien hankkeiden päärahoittajia ovat Euroopan aluekehitysrahasto ja Pohjois-Pohjanmaan liitto sekä Oulun kaupunki.

Lisätietoja

UbiGo: projektipäällikkö Veijo Korhonen, veijo.korhonen@oamk.fi, 050 317 4643

ICDNET: projektipäällikkö Vinski Bräysy, vinski.braysy@oamk.fi, 050 532 5954

 

Liitetiedostot

Oulun seudun ammattikorkeakoulusta valmistuu aitoja ja osaavia ammattilaisia työelämän tarpeisiin. Meillä on noin 9 000 opiskelijaa ja 800 työntekijää. Toimimme Oulussa, Oulaisissa ja Raahessa. Lisäksi projektiluonteista toimintaa on useilla paikkakunnilla Pohjois-Suomessa.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs