Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Innofactorin Ensio Toimitusjohtajablogissa: Stop julkishallinnon syrjiville IT-hankintaehdoille

Teknologiateollisuus ry

Innofactorin Ensio Toimitusjohtajablogissa: Stop julkishallinnon syrjiville IT-hankintaehdoille

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 12:08
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Innofactor Oyj:n toimitusjohtaja Sami Ensio tuo Teknologiateollisuuden Toimitusjohtajablogissa esiin huolensa käynnissä olevaan julkishallinnon it-hankintaehtojen uudistamiseen liittyen. Hän peräänkuuluttaa tasapuolista kilpailua ja teknologianeutraaliutta julkishallinnon hankintoihin. 

– Jos yleisiin hankintaehtoihin tulee pykälä, jossa IPR-oikeudet siirtyvät lähtökohtaisesti ohjelmistotoimittajalta julkishallinnolle, se rajoittaa kilpailun käytännössä avoimen lähdekoodin ratkaisuja tarjoaviin yrityksiin. Kuitenkin selkeästi yli puolet suomalaisista ohjelmistoyrityksistä toimittaa omistuspohjaisia ratkaisuja, ja merkittävä osa lisäksi näiden ja avoimen lähdekoodin yhdistelmäratkaisuja. Tällaisen joukon rajaaminen käytännössä ulos tarjouskilpailuista on yksinkertaisesti syrjivää, Ensio kirjoittaa. 

JIT-ehdoilla on iso merkitys myös ohjelmistoyritysen työllistämiskyvylle.

Toivon voimakkaasti, että sopimusehtoja valmistelevat henkilöt ymmärtäisivät meidän suomalaisten IT-yrittäjien näkökulmia ja sallisivat myös julkisissa IT-hankinnoissa vapaan kilpailun. Vain näin Suomeen voi syntyä kansainvälisesti kilpailukykyisiä innovaatioita ja vientikelpoisia ohjelmistotuotteita, jotka toivottavasti voivat omalta osaltaan vauhdittaa kansantaloutemme elpymistä. 

Lue blogikirjoitus kokonaisuudessaan

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs