Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Epicorin mukaan toimialakohtaisen ERP-järjestelmän hyödyntäminen liiketoiminnassa kannattaa

Epicor Software Finland Oy

Epicorin mukaan toimialakohtaisen ERP-järjestelmän hyödyntäminen liiketoiminnassa kannattaa

Tiedote.
Julkaistu: 08.04.2014 klo 09:00
Julkaisija: Epicor Software Finland Oy

Toimialakohtainen järjestelmä kantaa käytännössä pidemmälle kuin geneerinen ERP.

Ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Epicor Software Corporation haluaa kiinnittää yritysten huomion oikeanlaisen toiminnanohjausjärjestelmän valintaan ja valinnan seurauksiin. Epicorin mukaan yrityksen tarpeisiin parhaiten soveltuvan ERP-ohjelmiston valinta voi olla haastava prosessi.
– Toimialakohtaisen ja yleisemmän, geneerisen ratkaisun väliltä valitseminen on merkittävä osa ERP-valintaprosessia. Yritysten pyrkimyksenä on luonnollisesti saada ns. täydellinen ohjelmisto käyttöönsä. Organisaation tarpeiden ja toiminnallisuuksien kartoittaminen on hyvä aloituspaikka sopivan ERP-toimittajan haulle, kommentoi Epicorin Suomen aluejohtaja Matti Pulla

Epicorin mukaan useilla yrityksillä on toimimaton nykyjärjestelmä, joka ei tarjoa vastinetta rahalle. Usein käytössä on myös lukuisia erillisiä järjestelmiä, joista osa on tarkoitettu asiakastoimintojen, osa esimerkiksi varaston ja myynnin hallinnoimiseen. Niinpä jatkuvuus ja läpinäkyvyys ovat näissä olosuhteissa lähes mahdottomia pyyntöjä.
–  Vaikka geneerisissä ERP-ratkaisuissa onkin moduuleja eri toimintojen hallinnoimiseen, niiden räätälöiminen on usein kallista eikä lopputulos siltikään aina vastaa toiveita. Toimialakohtainen ERP on suunniteltu juuri tietyn alan tarpeisiin ja se on siksi kustannustehokkaampi ratkaisu kuin geneerisen järjestelmän räätälöiminen. Valitsemalla geneerisen ratkaisun yritys joutuu monesti sopeuttamaan omat prosessinsa järjestelmän raameihin. Monet ERP-toimittajat voivat pinnallisesti vaikuttaa samankaltaisilta, mutta järjestelmien ominaisuuksien, kuten esimerkiksi skaalautuvuuden ja joustavuuden kautta eroja alkaa löytyä, Pulla sanoo. 

Toimialakohtaisissa ratkaisuissa on Pullan mukaan tyypillisesti enemmän toimintoja, jotka on suunniteltu selkeiden vaatimusten mukaisesti ja tietyn alan prosesseja varten. Käyttäjillä on mahdollisuus hallita yksittäisiä osia ja projekteja tarkasti, sekä saada yksityiskohtaisia raportteja ohjelmasta. Tämä parantaa prosessien virtaviivaistamista sekä toiminnan ketteryyttä.
– Toimialakohtainen ratkaisu perustuu asiakkaan tarpeisiin. Se mahdollistaa esimerkiksi seurantaprosessin ja ongelmien tunnistamisen ajoissa, ennen kuin viiveitä tai lisäkustannuksia syntyy. Hävikkiä vähentämällä ja prosesseja virtaviivaistamalla kilpailuetu säilyy. Huolimatta yrityksen toimialasta, haasteet ERP-ohjelmistojen suhteen ovat yllättävänkin samankaltaisia. Valuuttakurssien vaihtelu tekee tarkkojen ennusteiden ja hankintojen tekemisestä olennaisen tärkeää, jotta pystytään toimimaan kannattavasti. Asiakkaiden tarpeiden ennakoiminen sekä hinnoittelu on tehtävä tarkasti, jotta pystytään vastaamaan vaatimuksiin oikealla tavalla.

Lisätietoa täältä (white paper):
http://emea.businessinspired.com/how-to-choose-between-generic-and-industry-specific-erp-systems/
 

Liitetiedostot

Epicor lyhyesti
Epicor Software Corporation on kansainvälisesti toimiva, johtava toiminnanohjausjärjestelmien toimittaja valmistus-, jakelu-, vähittäismyynti- ja palvelualoille. Yli 40 vuoden kokemuksellaan Epicor toimittaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja toiminnanohjaukseen (ERP), asiakkuudenhallintaan (CRM), toimitusketjun hallintaan (SCM), vähittäismyyntiin (POS), sekä henkilöstöhallintaan (HCM) 20 000:lle asiakkaalle yli 150:een maahan. Epicor tarjoaa kattavan palveluvalikoiman samasta lähteestä asiakkailleen paikallisesti, alueellisesti ja/tai kansainvälisesti. Yrityksen innovatiivinen historia, alan asiantuntemus ja pyrkimys erinomaiseen laatuun kannustavat asiakkaita kestävän kilpailukyvyn luomiseen. Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on toimipisteitä ja tytäryhtiöitä ympäri maailman. 
www.epicor.com/finland

 

Lisätietoja antaa:
Riikka Saarinen, markkinointipäällikkö
p. 020 7410 875
rsaarinen@epicor.com


Seuraa Epicoria Twitterissä: @Epicor@EpicorUK@EpicorEMEA@EpicorAU@Epicor_Retail@Epicor_DIST ja Facebookissa.                      
Epicor ja Epicor-logo ovat Epicor Software Corporationin tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa valtioissa. Kaikki muut merkit ovat kunkin omistajan omaisuutta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs