Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Epicorin mukaan tietohallintojohtajien rooli on murroksessa

Epicor Software Finland Oy

Epicorin mukaan tietohallintojohtajien rooli on murroksessa

Tiedote.
Julkaistu: 08.10.2013 klo 09:00
Julkaisija: Epicor Software Finland Oy

Uusi tutkimus kuvaa tietohallintojohtajan roolin muutosta liiketoiminnan kehittäjästä sen muuntajaksi. Roolin mukana tulee uusia vastuualueita kuten liiketoimintamallin muutosten hallinta sekä uusille markkinoille laajentaminen.

Ohjelmistoratkaisujen tarjoaja Epicor Software Corporation julkisti tänään uuden tutkimuksen tulokset. The Chief Information Officer (CIO) -tutkimus teetettiin yhteistyössä The Manufacturer -lehden kanssa Englannissa. Vastaajat olivat yksimielisiä siitä, että nopeuden, ketteryyden sekä innovatiivisuuden asettamat vaatimukset ovat merkittävästi lisääntyneet viimeisten viiden vuoden aikana. Tämän seurauksena hiljainen kehityssuuntaus on parhaillaan vauhdissa  tietohallintojohtajien parissa: heidän roolinsa on muuttunut liiketoiminnan kehittäjistä liiketoiminnan muuntajiksi. Työhön on perinteisesti kuulunut mm. kulujen hallinnointia, tehokkuuden lisäämistä sekä prosessien optimointia. Muuntajat painottavat sitä, miten teknologiaa voidaan parhaiten hyödyntää yrityksen strategisen vision toteuttamisessa.
– Tutkimuksen perusteella on selvää, että valmistavan alan tietohallinnossa johtajien täytyy kehittyä muuntajiksi. Alan haasteet sekä yritysten riippuvuus entistä kehittyneemmistä järjestelmistä tarkoittaa, että tietohallinnon johtajilla on suurempi vaikutusvalta siihen, miten nopeasti yritys voi esimerkiksi laajentaa toimintaansa uusille markkinoille tai miten nopealla aikataululla liiketoimintamallia voidaan muuttaa, kommentoi Epicorin EMEA-alueen markkinoinnista vastaava varatoimitusjohtaja Martin Hill.

Hillin mukaan tietohallintojohtajien täytyy keskittyä liiketoiminnan muuntamiseen, tehokkuuden ja kehityksen painottamisen sijaan.
– Valitettavasti tämä ei useinkaan ole yritysten todellisuutta. Joustamattomat järjestelmät, rajatut budjetit sekä vanhentuneet teknologiset ratkaisut rajoittavat johtajien vaikutusvaltaa. Useimmilla ihmisillä menee liikaa aikaa ja rahaa siihen, että yritetään pitää nykytilanne pystyssä tukemalla ja ylläpitämällä toimintoja sen sijaan, että keskityttäisiin strategisemman roolin ottamiseen. Uskon, että tietohallintojohtajat haluaisivat keskittyä enemmän liiketoiminnan muuntamiseen ja uudistamiseen, mutta vanhentuneet ratkaisut ja infrastruktuurit sitovat heidät ratkaisemaan päivittäisiä haasteita työajallaan ja pysymään perinteisemmässä roolissa. Hiljainen evoluutio on tutkimuksen mukaan joka tapauksessa alkanut.  

Tutkimuksesta selviää myös, että työnkuvan evoluutio otetaan lämpimästi vastaan tietohallintojohtajien keskuudessa.
– Uuden sukupolven ERP- ja HCM-ratkaisut on tehty tulevaisuuden liiketoiminnan tarpeisiin. Jatkossa muutos, sopeutuminen ja jatkuva innovaatio ovat olennaisia tekijöitä. Ketterien alustojen avulla on yksinkertaisempaa ja nopeampaa muuntua vaatimusten mukana. Käyttöönotto on yksinkertaista ja hallinnointi helppoa, joten tietohallintojohtajat voivat keskittyä strategisempaan työhön: siihen, miten liiketoimintaa voidaan kehittää teknologian avulla. Epicorilla painotamme sitä, että haluamme antaa oikeat työkalut oikeisiin käsiin, jotta liiketoiminta voi kehittyä ja liikkua eteenpäin. ERP:n kilpailukykyä parantavasta roolista huolimatta monien vastaajien mukaan heidän tällä hetkellä käytössä oleva ERP-ratkaisunsa ei täysin lunasta odotuksia, joita sille on asetettu. Teknologia itsessään ei voikaan mullistaa liiketoimintaa. Se tarvitsee tuekseen johtajan näkemyksen sekä innostuneen asenteen. Tästä syystä uuden ajan tietohallintojohtaja on ratkaisevassa asemassa yrityksen menestyksen ja kasvun takana, Hill tiivistää.


Avainluvut tutkimuksesta:

  • 100 prosenttia tietohallintojohtajista kommentoi, että nopeuden, ketteryyden sekä innovatiivisuuden asettamat vaatimukset ovat lisääntyneet viimeisten viiden vuoden aikana
  • tietohallintojohtajien rooli nähtiin keskeisenä tekijänä uusille markkinoille laajentuessa (83 % vastaajista)
  • tietohallintojohtajien työnkuvaan katsottiin myös keskeisenä kuuluvan yritysten liiketoimintamallin muutoksien hallinnoiminen (67 %)
  • enemmistö tietohallintojohtajista näki roolinsa ”vaikuttajana”, puolivälissä skaalaa kehittäjän ja muuntajan välillä
  • uusien teknologioiden joukosta tietohallintojohtajat valitsivat mobiiliratkaisut tärkeimpänä tulevaisuuden investointikohteena liiketoiminnan kehittämiseksi  
  • puolet tietohallintojohtajista oli sitä mieltä, että ERP on vähentänyt avaintoimintojen ja -prosessien monimutkaisuutta ja parantanut toimintanopeutta sekä vähentänyt toiminnallisia kuluja

 

Lisätietoa saat käymällä osoitteessa http://emea.businessinspired.com ja lataamalla kaksi Epicorin dokumenttia johtotasolle: "Room at the top: How technology is inspiring a new breed of CIO in manufacturing" sekä "Transforming manufacturing: How Epicor ERP helps the CIO harness the power of change."

Liitetiedostot

Epicor lyhyesti
Epicor Software Corporation on kansainvälisesti toimiva, johtava toiminnanohjausjärjestelmien toimittaja valmistus-, jakelu-, vähittäismyynti- ja palvelualoille. Yli 40 vuoden kokemuksellaan Epicor toimittaa innovatiivisia ohjelmistoratkaisuja toiminnanohjaukseen (ERP), asiakkuudenhallintaan (CRM), toimitusketjun hallintaan (SCM), vähittäismyyntiin (POS), sekä henkilöstöhallintaan (HCM) 20 000:lle asiakkaalle yli 150:een maahan. Epicor tarjoaa kattavan palveluvalikoiman samasta lähteestä asiakkailleen paikallisesti, alueellisesti ja/tai kansainvälisesti. Yrityksen innovatiivinen historia, alan asiantuntemus ja pyrkimys erinomaiseen laatuun kannustavat asiakkaita kestävän kilpailukyvyn luomiseen. Kaliforniassa pääkonttoriaan pitävällä yhtiöllä on toimipisteitä ja tytäryhtiöitä ympäri maailman. 
www.epicor.com/finland

 

Lisätietoja antavat:
Riikka Saarinen, markkinointipäällikkö
p. 020 7410 875
rsaarinen@epicor.com

Lisa Preuss, Senior Director, Corporate Communications
p. +1 949 585 4235
lpreuss@epicor.com


Seuraa Epicoria Twitterissä: @Epicor@EpicorUK@EpicorEMEA@EpicorAU@Epicor_Retail@Epicor_DIST ja Facebookissa.                       

Epicor ja Epicor-logo ovat Epicor Software Corporationin tavaramerkkejä, jotka on rekisteröity Yhdysvalloissa ja muissa valtioissa. Kaikki muut merkit ovat kunkin omistajan omaisuutta.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs