Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Corporate Venture-ohjelmaan odotettu hakijaryntäys

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Corporate Venture-ohjelmaan odotettu hakijaryntäys

Tiedote.
Julkaistu: 30.01.2015 klo 09:00
Julkaisija: Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy:n hallinnoimaan Corporate Venture -ohjelmaan haki mukaan yhteensä lähes sata kasvuyritystä. Seitsemän ohjelmaan valitun yrityksen nimet ovat nyt selvillä.

Corporate Venture -ohjelmassa ovat mukana suomalaiset suuryritykset Fortum, Kuusakoski ja S-ryhmä. Kukin kolmesta konsernista valitsi hakuprosessin kautta suojatikseen kiinnostavimmat kasvuyritykset. Valitut yritykset saavat sparrausta liiketoimintastrategiaansa ja kasvusuunnitelmaan sekä asiantuntevaa neuvontaa ideoidensa kaupallistamiseksi kotimaisilta huippuyrityksiltä puolen vuoden sparrausjakson ajan.

CVP-ohjelmaan valitut kasvuyritykset ja start upit ovat: 

S-ryhmä

  • MobiiliMenu ravintola-asioinnin sujuvoittaminen
  • Innorange asiakasvirtamittaus ja siihen liittyvä analytiikka
  • Polar Island uudenlaiset kylmälaiteratkaisut

Fortum

  • Fourdeg energiatehokkaat lämmitysratkaisut
  • Process Genius tehtaan tai prosessin visualisointi 3D:nä
  • Control Express etävalvontaratkaisut teollisten prosessien valvontaan

Kuusakoski

  • TreLab langattomat mittalaitejärjestelmät ja niihin liittyvät palvelut

Laaja-alaista osaamista

Hakijoiden laaja osaamisen kirjo oli konserneille ilahduttava yllätys. Esimerkiksi S-ryhmän siipien suojiin haki yhteensä 44 muun muassa sovelluskehityksen, palvelusuunnittelun ja asiakasmarkkinoinnin parissa toimivaa kasvuyrityksiä.

Fortum haki ohjelman kautta ratkaisuja kahdelle eri osa-alueelle: voimalaitosympäristöön sekä kuluttaja-asiakkaille.

”Löysimme ohjelman kautta monia mielenkiintoisia ideoita ja jatkamme innolla yhteistyötä valittujen yritysten kanssa. Useampia mukana olleita haluamme seurata jatkossakin. Erityisen hyvin saimme ehdotuksia voimalaitospuolelle, kuluttajaratkaisuja sen sijaan olisimme toivoneet enemmänkin,” kertoo teknologiajohtaja Heli Antila Fortumin kokemuksista Corporate Venture -ohjelmasta.

Yksi S-ryhmän mukaan valitsemista yrityksistä, MobiiliMenu, keskittyy ravintoloiden asiakaskokemuksen parantamiseen. Sovelluksen avulla sujuvoitetaan ravintolassa asiointia, sillä ravintolatilauksen ja maksamisen voi hoitaa älypuhelimella. Tämä tuo helpotusta erityisesti niille asiakkaille, jotka arvostavat nopeaa asiointia esimerkiksi ruuhka-aikoina.

Corporate Venture -ohjelmalta sekä S-ryhmältä yritys odottaa uusia näkökulmia sovelluksen kehittämiseen ja kansainvälistämiseen.

”Corporate Venture -ohjelma on MobiiliMenulle loistava mahdollisuus päästä kehittämään palvelua yhdessä Suomen merkittävimmän ravintolapalveluita tarjoavan yrityksen kanssa. Odotamme innolla, että pääsemme yhdessä S-ryhmän kanssa sparraamaan ja testaamaan, miten asiakkaiden arjesta voisi tehdä entistä sujuvampaa MobiiliMenun avulla. Yhteistyön myötä toivomme lopulta avautuvan mahdollisuuksia saada palvelumme käyttöön S-ryhmän toimipaikoissa, mikä olisi erinomainen referenssi kansainvälisille markkinoille laajentumisessa,” MobiiliMenun toimitusjohtaja Erkka Tuomela toteaa.

LADECin kehityspäällikkö Nina Harjula odottaa mielenkiinnolla tulevan puolen vuoden sparrausjakson tuloksia. ”Kasassa on erittäin mielenkiintoisten osaajien ja yritysten joukko, jossa on valtavasti kasvuhalua ja potentiaalia. Uskon että seuraavan puolen vuoden aikana löytyy yhdessä edistettäviä innovaatioita ja otetaan ensiaskeleet kohti uutta bisnestä.”

Corporate Venture -ohjelma on osa Tekesin INKA – Innovatiiviset kaupungit -ohjelmaa.

---
Lisätietoja Corporate Venture -ohjelmasta:
Nina Harjula  |  kehityspäällikkö, LADEC  |  050 518 0915

Fortum: Heli Antila  |  teknologiajohtaja  |  040 571 7188
Kuusakoski: Jyri Talja  |  teknologiajohtaja  |  020 781 781
S-ryhmä: Taavi Heikkilä  |  pääjohtaja  |  010 768 0200 sekä Karlos Kotkas  |  kehityspäällikkö  |  010 768 0262

---
Corporate Venture -ohjelman ja mukana olevien konsernien esittelyt: www.corporateprogram.fi

Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy – Kestävän kasvun vauhdittaja
LADECin tehtävänä on kehittää Lahden seudun elinkeinoelämän kasvun edellytyksiä, kilpailukykyä ja vetovoimaisuutta. LADEC tarjoaa yrityksille monipuolisia yrittäjyys-, sijoittumis- sekä kasvu- ja kehittämispalveluita. Osaamiskärkinämme ovat cleantech ja teollinen muotoilu. Yhtiöllämme on laaja kansainvälinen yhteistyöverkosto erityisesti cleantech- ja kasvurahoitussektoreilla.

Ohjelman muut yhteistyökumppanit:

Innovaatiorahoituskeskus Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija.

Suomen Yrityskummit ry on valtakunnallisesti suurin mentorointiverkosto. Jäseniä on yli tuhat ja heidän lisäkseen verkostoon kuuluu kuntia, seudullisia elinkeinoyhtiöitä, Partner-jäseniä, järjestöjä ja yhdistyksiä. Rahoitus pohjautuu jäsenmaksuihin, avustuksiin ja oman toiminnan tuottoihin.

 

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs