Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » B2B-yritykset panostavat verkkokauppaan tarjotakseen paremman ostokokemuksen

B2B-yritykset panostavat verkkokauppaan tarjotakseen paremman ostokokemuksen

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2015 klo 08:16
Julkaisija: Accenture

Kuluttajien yksityiset ostotottumukset muuntavat yritysten ostokäyttäytymistä

Verkossa tehtyjen B2B-ostojen määrä on kasvussa ja B2B-yritykset laajentavat verkkokauppa-alustojaan ja monikanavaisuuttaan vastatakseen tähän kehitykseen, todetaan Accenturen ja Hybris softwaren teettämässä ”Building The B2B Omni-Channel Commerce Platform Of The Future” -tutkimuksessa. 52 prosenttia yritysasiakkaista uskoo siirtävänsä ainakin puolet hankinnoistaan verkkoon seuraavan kolmen vuoden aikana.

Tutkimuksesta selviää myös, että kuluttajapuolen ostotottumukset vaikuttavat B2B-asiakkaiden odotuksiin. Jo lähes puolet (49 prosenttia) yritysasiakkaista tekisi liiketoiminnan ostokset samanlaisilla sivustoilla kuin henkilökohtaiset ostokset. 83 prosenttia tutkimukseen osallistuneista B2B-yrityksistä onkin joko toteuttamassa tai parantamassa verkkokaupparatkaisuaan tai suunnittelee tekevänsä sen seuraavan puolen vuoden aikana.

”Yritysasiakkaat siirtyvät verkkoon, ja heidän odotuksensa ovat korkealla”, sanoo Kalle Paajanen, Accenture Interactiven johtaja Suomessa. ”Kolme neljästä ostajasta kertoo, että he palaisivat asiakkaaksi toimittajalle, jonka verkkosivut ovat helppokäyttöiset. Myyjillä on näin ollen suuret mahdollisuudet kasvuun tekemällä B2B-ostokokemuksesta yhtä helpon kuin kirjan tilaaminen verkkokaupasta tai musiikin lataaminen älypuhelimeen.”

Palvelun nopeus, helppous ja vertaisarviot asiakkaille tärkeitä
Kun B2B-ostajilta kysyttiin hankintaprosessin tärkeimmistä ominaisuuksista ja toiminnoista, 60 prosenttia mainitsi toimittajan verkkosivujen tehokkaan hakutoiminnon. 58 prosenttia toivoi tuote- ja palveluarvioiden julkaisemista ja 50 prosenttia mainitsi paremmin kohdennetut tuote- tai palvelusuositukset. Lisäksi 69 prosenttia vastaajista käyttää ostotilausten ja laskujen sijaan mieluummin suoria verkkomaksuvaihtoehtoja, kuten luottokortteja tai maksujärjestelmiä.

Tutkimus osoittaa, että toimittajat ovat reagoineet asiakkaiden toiveisiin: melkein puolet (48 prosenttia) suunnittelee parantavansa sivustojensa hakutoimintoa ja 42 prosenttia aikoo parantaa kohdennettuja tuote- tai palvelusuosituksia seuraavan puolentoista vuoden aikana. Jo 86 prosenttia B2B-toimittajista mahdollistaa luotto- tai pankkikorttiostot ja 79 prosenttia sallii verkkomaksamisen.

Monikanavaisuus ajaa sijoittamaan teknologiaan
Kaksi kolmasosaa (66 prosenttia) B2B-yrityksistä myöntää, että asiakkaiden muuttuvat odotukset ajavat sijoittamaan monikanavaisuushankkeisiin, kuten verkkokauppa-alustojen ja mobiilipalveluiden toteuttamiseen tai parantamiseen. 83 prosenttia B2B-yrityksistä uskoo monikanavaisen strategian olevan avainasemassa myynnin ja liikevoiton kasvattamisessa pitkällä aikavälillä. Lisäksi 85 prosenttia vastanneista arvioi, että sijoitukset teknologiaan tulevat keskittymään monikanavaisuusstrategiaan.

Verkkokaupan ja monikanavaisuuden lisäksi B2B-yritykset ovat kiinnostuneet myös muista teknologioista, jotka edistävät liiketoimintaa tulevaisuudessa. Yritykset suunnittelevat investoivansa tulevaisuudessa muun muassa automaattiseen hinnoitteluun, jonka mainitsi 62 prosenttia tutkimukseen vastanneista. Lähes puolet (49 prosenttia) tehostaisi toimitusketjuprosessia hyödyntämällä jakelukeskuksissa puettavaa teknologiaa.

Digitaalisen ostokokemuksen haasteet
Tutkimus osoittaa, että suurin osa B2B-yrityksien kohtaamista haasteista digitaalisia asiakaskanavia kehitettäessä liittyy oman yrityksen organisaatioon ja rakenteeseen. 44 prosenttia tutkimukseen osallistuneista B2B-yrityksistä kertoi monikanavaisen palvelun toteuttamisen suurimmaksi haasteeksi taustajärjestelmien integroinnin useisiin kanaviin. 42 prosenttia koki vaikeaksi asiakasdatan ja analytiikan jakamisen koko organisaatiossa. 40 prosenttia mainitsi jakelu- ja franchising-kumppaneiden sekä tukkumyyntiasiakkaiden asettamat rajoitukset, ja 36 prosenttia puolestaan koki haasteena ristiriidat kanavaorganisaatioiden välillä. Samanlaisia haasteita kohtaavat myös vähittäismyyjät monikanavaisia palveluratkaisuja toteuttaessa, kuten Accenture ja Hybris software selvittivät kuluttajaliiketoimintaan keskittyneessä tutkimuksessa.

”Nykyajan asiakkaalla on käytössään digitaaliset välineet, ja asiakas odottaa saumatonta, monikanavaista kokemusta”, Kalle Paajanen lisää. ”Yrityksille tämä merkitsee sitä, että digitaalisten teknologioiden käyttöönoton lisäksi niiden täytyy sopeuttaa yrityskulttuurinsa ja organisaationsa asiakaslähtöisiksi. B2B-yritykset, jotka onnistuvat mukauttamaan toimintansa asiakkaiden tarpeiden mukaiseksi ja keskittyvät tarjoamaan saumattomia, monikanavaisia kokemuksia, voittavat asiakkaiden uskollisuuden.”

Tietoja tutkimuksesta
Accenturen ja Hybris softwaren tilaaman tutkimuksen toteutti Forrester Consulting. Verkkokyselyyn osallistui 930 B2B-tuotteiden ostajaa sekä 526 B2B-myyntiyritysten ylimpään johtoon kuuluvaa henkilöä Yhdysvalloista, Kanadasta, Ranskasta, Saksasta ja Isosta-Britanniasta. Kysely toteutettiin heinä-syyskuussa 2014, ja sen osallistujat olivat yrityksistä, joilla on vähintään tuhat työntekijää.

Lue alkuperäinen englanninkielinen tiedote.

Lisää suomenkielisiä Accenturen tiedotteita.

Lisätietoja:
Hetta Huittinen, Accenture, viestintä
Sähköposti: hetta.huittinen@accenture.com
Press office: 040 137 3954

Accenture
Accenture on globaali liikkeenjohdon konsultoinnin, tietotekniikan ja ulkoistamisen palveluyritys. Yrityksen palveluksessa työskentelee yli 305 000 ammattilaista, jotka palvelevat asiakkaita yli 120 maassa. Accenture yhdistää vankan kokemuksen, kattavan toimialojen ja liiketoiminta-alueiden osaamisen sekä tutkimustiedon maailman johtavista yrityksistä. Accenture työskentelee yhdessä yritysten tai julkisen sektorin organisaatioiden kanssa tavoitteenaan auttaa näitä menestymään pitkäjänteisesti. Accenturen liikevaihto oli 31.8.2014 päättyneenä tilivuotena 30,0 miljardia dollaria. www.accenture.com.

Accenture Interactive
Accenture Interactive on osa Accenture Digitalia. Se auttaa maailman johtavia brändejä rakentamaan ensiluokkaista markkinointia laaja-alaisesti monikanavaisissa asiakasrajapinnoissa. Accenture Interactive tekee yhteistyötä yli 28 000:n markkinoinnille ja digitaalisille ratkaisuille omistautuneen Accenturen asiantuntijan kanssa. Yhtiö tarjoaa yhdistettyjä, teollistettuja ja toimialakohtaisia digitaalisia ja markkinointipalveluja. Lisätietoja: @AccentureSocial tai Accenture Interactive.

About hybris software
hybris software, an SAP Company, helps businesses around the globe sell more goods, services and digital content through every touchpoint, channel and device. hybris delivers OmniCommerce™: state-of-the-art master data management for commerce and unified commerce processes that give a business a single view of its customers, products and orders, and its customers a single view of the business. hybris' omni-channel software is built on a single platform, based on open standards, that is agile to support limitless innovation, efficient to drive the best TCO, and scalable and extensible to be the last commerce platform companies will ever need. Both principal industry analyst firms rank hybris as a "leader" and list its commerce platform among the top two or three in the market. The same software is available on-premise, on-demand and managed hosted, giving merchants of all sizes maximum flexibility. Over 500 companies have chosen hybris, including global B2B sites W.W.Grainger, Rexel, General Electric, Thomson Reuters and 3M as well as consumer brands Toys"R"Us UK, Metro, Bridgestone, Levi's, Nikon, Galeries Lafayette, Migros, Nespresso and Lufthansa. hybris is the future of commerce™. For more information, visit www.hybris.com.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs