Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Atos laittaa sisäisen sähköpostitulvan kuriin

Atos

Atos laittaa sisäisen sähköpostitulvan kuriin

Tiedote.
Julkaistu: 02.12.2011 klo 12:19
Julkaisija: Atos

Euroopan johtava IT-talo Atos haluaa eroon sisäisestä sähköpostitulvasta. Tavoite koskee omien työntekijöiden välistä sähköpostiliikennettä, mutta asiakkaiden ja yhteistyökumppanien kanssa sähköpostia käytetään jatkossakin yhtenä kanavana muiden joukossa.

Kun Atoksen pääjohtaja Thierry Breton käynnisti Atoksen Zero email -kampanjan puoli vuotta sitten, hän asetti tavoitteeksi korvata sisäisen sähköpostiliikenteen tehokkaammilla viestintäkeinoilla vuoden 2013 loppuun mennessä. Breton halusi kuriin meilitulvan, joka tarkoittaa yritysmaailmassa keskimäärin yksittäiselle työntekijälle noin 200 viestiä päivässä ja noin 20 tuntia työaikaa viikossa.

Kuudessa kuukaudessa Atoksen sisäinen sähköpostiliikenne on vähentynyt globaalisti 20 prosenttia ja tietoisuus fiksummasta sähköpostikäyttäytymisestä on lisääntynyt. Jatkossa sähköpostia käytetään sisäisessä viestinnässä niiltä osin kuin se on tarpeellista tehokkaan asiakasviestinnän ja luotettavan palvelutuotannon kannalta. Jotta sisäisen sähköpostitulvan karsiminen onnistuu, Atos käyttää sähköpostin sijaan vaihtoehtoisia viestintätyökaluja, kuten Office Communicatoria ja Atos-wikiä. Suomessakin lokakuussa vieraillut ranskalainen Breton on itse kampanjan keulakuva.

Suomen Atoksen toimitusjohtaja Timo Knuutila pitää viestinnän tehostamista tärkeänä tavoitteena myös Suomessa, niin IT-alalla kuin muuallakin. ”Tarvitaan vahvaa tahtoa, jotta yritykset vapautuvat sähköpostikaaoksesta. Se ei tietenkään tapahdu hetkessä, vaan tilalle tarvitaan toimivia keinoja ja pelisääntöjä, joihin ihmiset sitoutuvat. Atoksella työ on alussa, mutta Bretonin esittelemät tulokset ovat rohkaisevia”, Knuutila kertoo.

Knuutila näkee, että uusille viestinnän ja tiedonjakamisen keinoille on suuri tilaus myös ulkoisessa viestinnässä. ”Toteutimme viime keväänä Taloustutkimuksen kanssa Avoin yritys -tutkimuksen, jossa selvitimme 500 suurimman suomalaisyrityksen näkemyksiä yhteistyön hyödyntämisestä liiketoiminnassa. Tutkimuksessa tuli selvästi ilmi, että myös kumppaneiden välisessä viestinnässä tarvitaan innovatiivisuutta. Vastaajista vain joka kolmas oli sitä mieltä, että nykyisillä tietojärjestelmillä yhteistyö ja tiedon jakaminen kumppanien kanssa on sujuvaa”, Knuutila sanoo.

 

Atoksen viestinnän yhteydenotot:
Salla Syrman / Viestintätoimisto Aleksin Kaiku
salla.syrman[a]aleksinkaiku.fi
puh. 050 326 1236

Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Atoksella on maailmanlaajuisesti 74 000 työntekijää, joista yli 400 Suomessa ja Virossa. Liikevaihto vuonna 2010 oli noin 8,6 mrd. euroa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut aina järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen. http://fi.atos.net

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs