Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Atos, EMC ja VMware muodostavat pilvipalveluallianssin

Atos

Atos, EMC ja VMware muodostavat pilvipalveluallianssin

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2012 klo 16:00
Julkaisija: Atos

Atos perustaa vaativiin pilvipalveluihin keskittyneen yhtiön Canopyn

• Webcast klo 16.00 suomen aikaan – Atoksen ja EMC:n pääjohtajat Thierry Breton ja Joe Tucci. Linkki tiedotteen lopussa.

Atos, EMC ja VMware muodostavat avoimiin pilvipalveluihin keskittyvän allianssin. Allianssin myötä myös suurinta luotettavuutta tarvitsevat asiakkaat voivat nopeasti ja joustavasti ottaa pilvipalvelut käyttöönsä. Atoksen, EMC :n ja VMwaren pilvipalveluallianssin tarjonta perustuu avoimiin standardeihin ja markkinoiden johtaviin tuotteisiin. Atos perustaa myös uuden pilvipalveluihin keskittyneen yrityksen. Uuden yhtiön nimeksi tulee Canopy ja se tarjoaa pilvipalveluja yrityksille ja julkisen sektorin organisaatioille vaativiin tarpeisiin.

Canopy – uusi pilvipalvelutoimittaja

Atoksen perustamasta uudesta yhtiöstä, Canopysta, tulee markkinoiden ensimmäinen täyden palvelun pilvipalvelutoimittaja vaativimpiin tarpeisiin. Canopy mahdollistaa pilvipalveluiden hyödyntämisen myös kaikista suurinta luotettavuutta, tietoturva ja käytettävyyttä tarvitseville organisaatioille. Canopy tarjoaa asiakkaille helpon, turvallisen ja kustannustehokkaan tavan siirtyä pilvipalveluihin. Osana strategista allianssia EMC ja VMware toimittavat yhteisten pilvipalveluiden teknologian ja myös investoivat yhteistyöhön, innovaatioihin ja Canopyn palveluiden menestykseen markkinoilla Atoksen rinnalla. Canopyn päämaja tulee sijaitsemaan Euroopassa. Atos on Canopyn pääomistaja ja nimittää yhtiölle jatkossa toimitusjohtajan.

Pilvipalveluiden arvellaan kasvavan voimakkaasti jatkossa. Tällä hetkellä pilvipalvelujen osuus on noin 10 prosenttia IT-markkinoista ja osuuden arvioidaan nelinkertaistuvan vuoteen 2020 mennessä.

“Yrityksiltä ja julkishallinnon toimijoilta odotetaan entistä enemmän kustannustehokkuutta ja samanaikaisesti IT-palveluilta odotetaan joustavuutta, käyttäjäystävällisyyttä ja innovaatioita. Pilvipalvelut mahdollistavat näiden tarpeiden täyttämisen ja muuttavat IT-markkinoita merkittävästi. Canopy ja sen ainutlaatuiset yritystason pilvipalvelut varmistavat, että Atos näyttää suuntaa pilvipalveluiden tulevaisuudelle. Strateginen allianssi EMC:n ja VMwaren kanssa tuo merkittävää lisäarvoa asiakkaillemme: hyödyntämällä EMC:n ja VMwaren johtavia teknologioita voimme tarjota kaikki pilvipalvelut yhdeltä toimijalta luotettavasti, helposti ja turvallisesti”, kertoo Thierry Breton, Atoksen pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

“Pilvipalvelut muuttavat pysyvästi tapaa, jolla IT:tä suunnitellaan ja käytetään sekä datakeskus, sovellus- että käyttäjätasolla. EMC odottaa paljon yhteistyöltä Atoksen kanssa. Yhteisen visiomme kautta voimme tuoda pilvipalvelujen edut yritysasiakkaille valituilla toimialoilla”, kertoo Joe Tucci, EMC:n pääjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja.

“Pilvipalvelut ovat merkittävä muutos siihen tapaan, jolla asiakkaamme hallitsevat ja käyttävät IT-resurssejaan. Asiakkaat haluavat saada pilvipalvelujen hyödyt omilla ehdoillaan – kapasiteettipalveluiden tulee olla joustavasti saatavilla paikasta riippumatta. Olemme erittäin tyytyväisiä että yhteistyössä Atoksen ja EMC:n voimme toimittaa pilvipalveluja tällä tavalla. Yksinkertaistamalla ja automatisoimalla IT-palveluja autamme asiakkaita laskemaan kustannuksia ja muutamaan IT :n strategiseksi kilpailueduksi”, sanoo Paul Maritz, VMwaren toimitusjohtaja.

Atoksen, EMC:n ja VMwaren pilvipalvelutarjonta perustuu avoimiin standardeihin. Tämä takaa asiakkaille valinnanvapauden ja mahdollisuuden yhdistää joustavasti yksityisen ja julkisen pilven ratkaisuja. Allianssi hyödyntää yritysten yhteisiä kanavia uusien pilvipalvelujen myyntiin ja markkinointiin. Yhteiseen palveluvalikoimaan kuuluvat muun muassa:

• Yrityssovelluskauppa (An Enterprise Application Store)– verkossa toimivan sovelluskaupan kautta asiakkaat voivat valita, käyttää ja ladata haluamiaan sovelluksia SaaS-mallin mukaisesti. Sovelluskauppa sisältää sekä toimialakohtaisia että yleisiä sovelluksia.

• Pilvisovellusten kehitysalusta (Enterprise Platform as a Service, PaaS) – tietoturvallinen Java-kehitysympäristö, jossa Canopy ja sen asiakkaat voivat suunnitella, testata ja luoda pilvisovelluksia.

• Yksityinen pilvi (Private Cloud) – EMC:n ja VMwaren teknologioihin perustuva yksityinen pilvipalvelualusta.

Webcast tänään 15.2 klo 16.00 Suomen aikaa.

Atoksen pääjohtaja Thierry Bréton ja EMC:n pääjohtaja Joe Tucci kertovat lisää yhtiöiden strategisesta allianssista ja uudesta Canopy-yhtiöstä. Webcastiin rekisteröityminen ja konferenssipuhelun tarkemmat tiedot löydät osoitteesta: http://webeventservices.reg.meeting-stream.com/58622_atos/


VMware Inc (NYSE: VMW), on virtualisointiteknologioiden maailmanlaajuinen markkinajohtaja. VMwaren virtualisointiteknologialla voidaan virtualisoida yksittäisiä työasemia ja suuria datakeskuksia. VMwaren virtualisointiratkaisujen avulla kaikenkokoiset organisaatiot pystyvät saavuttamaan merkittäviä kustannussäästöjä tietotekniikassa, parantamaan liiketoiminnan jatkuvuutta ja tietoturvaa sekä toimimaan ympäristöystävällisemmin tietotekniikka hankinnoissaan. Maailman suurimmat yritykset käyttävät VMwaren ratkaisuja yksinkertaistaakseen tietojärjestelmiään, hyödyntääkseen tietojenkäsittelyyn liittyviä olemassa olevia sijoituksiaan ja vastaamaan nopeammin liiketoiminnan muuttuviin vaatimuksiin. www.vmware.com

EMC Computer-Systems Oy:n emoyhtiö EMC Corporation (NYSE: EMC) on maailman johtavia pilvipalveluratkaisuiden toimittajia. Yhtiö mahdollistaa yrityksille ja palveluntarjoajille IT-ratkaisujen tarjoamisen palveluna. EMC:n innovatiiviset tuotteet ja palvelut viitoittavat edelläkävijänä tietä pilvipalveluihin ja auttavat yrityksiä säilyttämään, käsittelemään, suojaamaan ja analysoimaan niiden arvokkainta omaisuutta – tietoa – helposti, luotettavasti ja kustannustehokkaasti. EMC:n liikevaihto vuonna 2011 oli 20 miljardia dollaria. http://finland.emc.com/

Atos on Euroopan johtava IT-palvelutalo. Atoksella on maailmanlaajuisesti 74 000 työntekijää, joista yli 400 Suomessa ja Virossa. Liikevaihto vuonna 2010 oli noin 8,6 mrd. euroa. Suunnittelemme, toteutamme ja ylläpidämme liiketoimintakriittisiä IT-järjestelmiä maailmanlaajuisen palveluorganisaatiomme kautta. Meitä leimaa vahva toimialatuntemus sekä laatuun ja luotettavuuteen panostaminen. Liiketoimintamme perustuu syviin asiakassuhteisiin, jossa asiakas vie meitä ja me asiakasta eteenpäin. Atos tarjoaa kaikki IT-palvelut järjestelmien suunnittelusta niiden jatkuvaan ylläpitoon ja ulkoistamiseen.
http://fi.atos.net


Lisätietoa:

Caroline Crouch, +44 20 7830 4233, caroline.crouch@atos.net

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs