Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Ampumahiihtosovellus tarjoaa uudenlaisen elämyksen urheiluhenkisille

Turun ammattikorkeakoulu

Ampumahiihtosovellus tarjoaa uudenlaisen elämyksen urheiluhenkisille

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2015 klo 11:01
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Turku Game Labin Biathlon X5 on uuden sukupolven ampumahiihtosovellus, jossa kuka tahansa pystyy testaamaan tämän lajin haastavuutta, omaa osumistarkkuuttaan sekä kisaamaan onlinessa muita vastaan.

Turun AMK:n ja Turun yliopiston Turku Game Lab on työstänyt ampumahiihtosovellusta yhteistyössä RightSpot Oy:n kanssa. Ampumahiihtokokemus on tarjolla lajista kiinnostuneille juuri sopivasti Kontiolahden MM-kisojen kolkutellessa oville.

Koska tavallisella ihmisellä ei juurikaan ole mahdollisuuksia kokeilla lajia, varsinkaan sen ampumaosuutta, haluttiin sellainen mahdollisuus kisoja tavallisesti sohvalta seuraavalle tarjota. Nyt julkaistava sovellus on rakennettu siten, että se puhuttelee mahdollisimman hyvin lajia tuntematontakin. Ja kuten nykysovelluksissa on tapana, on myös live-pelaaminen mahdollista:

– Biathlon X5:ssä on keskitytty viihteelliseen, mobiiliin lisäpalveluun. Interaktiivisella sisällöllä (pelin keinoin) tuotetaan käyttäjälle lisätietoa ja rikastetaan TV:n katselukokemusta, pohtii yliopettaja Mika Luimula Turun AMK:sta.

Myös Suomen ampumahiihtoliitto on innostunut ajatuksesta, ja yhteistyötä tehdään heidän kanssaan aktiivisesti, kertovat Ilkka Ratamo ja Tapani Kiikeri RightSpot Oy:stä.

Urheiluhenkisille ja ampumahiihdosta kiinnostuneille

Vastaavaa ohjelmaa ei ole saatavilla muualta, joten kehittäjät uskovat urheiluhenkisten ja ampumahiihdosta kiinnostuneiden ihmisten löytävän tuotteen. Sovelluksessa ei ole kyse räiskimisestä, vaan keskittymisestä, ja näkökulmana on kaiken kehitystyön aikana ollut urheilu; mahdollisimman realistiseen ympäristöön toteutettuna.

Biathlon X5 tarjoaa kuluttajalle viihteellistä sisältöä keskittyen kuitenkin urheiluun. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Google Playsta ja Windows Phone Storesta. App Storeen sovellus ilmestyy viikolla yhdeksän.

Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön rahoittama Turku Game Lab on Turun ammattikorkeakoulun ja Turun yliopiston innovointiympäristö, jossa teknisten ja luovien alojen opiskelijat kohtaavat pelinkehityksen merkeissä. Pelinkehityksestä kiinnostuneille tarjolla on tilat ja välineet sekä monipuolista apua pelialan opettajilta ja asiantuntijoilta. Viihdepelien lisäksi Turku Game Lab palvelee myös alueen elinkeinoelämää, jolla on tarpeita peliteknologioiden hyödyntämisessä ja soveltamisessa omassa liiketoiminnassaan.


Lisätiedot:

Mika Luimula, yliopettaja, Turku Game Lab, Turun ammattikorkeakoulu, p. 040 3550 839

Ilkka Ratamo, RightSpot Oy, myynti- ja markkinointijohtaja, p. 050 3672 444

Tapani Kiikeri, RightSpot Oy, toimitusjohtaja, p. 040 5544 853

Turun ammattikorkeakoulu on noin 9300 opiskelijan ja 700 asiantuntijan monialainen koulutusyhteisö. Tarjoamme työelämää palvelevaa koulutusta, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimintaa sekä organisaatioiden kokonaisvaltaista kehittämistä Varsinais-Suomessa.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs