Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Ajankohtaista Uudeltamaalta: Tyytyväinen kanta-asiakas digitaalisen palkitsemisratkaisun avulla

Tekes tiedottaa

Ajankohtaista Uudeltamaalta: Tyytyväinen kanta-asiakas digitaalisen palkitsemisratkaisun avulla

Tiedote.
Julkaistu: 16.07.2015 klo 10:27
Julkaisija: Tekes tiedottaa

Kanta-asiakasohjelmat nousevat koko ajan merkityksellisemmiksi kuluttajien elämässä. Monissa kanta-asiakasohjelmissa haasteeksi on noussut kuitenkin kuluttajan palkitseminen. Helsinkiläinen Social Party rakentaa uudenlaista palkitsemisalustaa Tekesin peliohjelman Skenen rahoituksella.

Social Partyn digitaalisen Party Coins -palkitsemisalustan avulla yritysten kanta-asiakkaat voivat pelata ja ostaa pelejä kanta-asiakkuudesta kertyneillä pisteillään.

"Esimerkiksi lentoyhtiöissä vain muutama prosentti lentää aktiivisesti ja kerää kalliita palkintoja. Tämä saa aikaan tunteen, ettei kanta-asiakkuus palkitse muita ollenkaan. Pelit ovat hyvä palkintovaihtoehto, koska niiden hinnat eivät ole montaakaan euroa, mutta niiden kanssa voi viettää monta tuntia. Ratkaisumme avulla palkintopisteet voidaan viimeinkin laittaa johonkin, joka myös tuntuu palkitsevalta. Samalla asiakas saa uusia työkaluja, joilla saada lisää kuluttajia liittymään asiakasohjelmaan", kertoo Social Partyn perustaja ja toimitusjohtaja Miikka Kukkosuo.

Eri alojen kokemuksesta syntyi uusi innovaatio

Party Coins on digitaalinen palkitsemisalusta, jossa asiakas saa palkintosisällöt avaimet käteen -periaatteella. Palkintosisällöt ovat keskittyneet digitaalisiin peleihin ja lahjakortteihin. Tällä hetkellä yrityksen tärkein partneri on lentoyhtiö Finnair. Yhteistyön kautta Party Coins tavoittaa loppukäyttäjiä yli 20 maassa.

"Yrityksessämme on kokenut tiimi, josta löytyy yhteensä kymmenien vuosien kokemus pelialalta ja mainostoimistoista. Innovaation kehitykseen yhdistimme uuden liiketoimintamahdollisuuden, digitaalisen markkinoinnin ja pelialan kokemuksen."

Uuden asiakkuuden aluksi Social Party tutustuu asiakkaan kanta-asiakasohjelmaan ja sen jäseniin, jonka jälkeen yritys hankkii heille sopivat palkinnot. Yrityksen kumppaneiksi on saatu paljon eri brändejä, ohjelmia ja viihdetarjoajia. Pelejä yritys ei suunnittele itse.

"Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmalle teimme palvelun, jossa Finnairin lentopisteillä voi lunastaa tuotteita, pelejä ja lahjakortteja. Olemme tuomassa mukaan myöhemmin myös muunlaista viihdettä, kuten elokuvia", Kukkosuo kaavailee.

Globaaleille markkinoille yhteistyössä Tekesin kanssa

Ensimmäisen version Party Coins -tuotteestaan Social Party teki Tekesin Skene-ohjelman rahoituksella.

"Skenessä saimme valmiudet siihen, että voimme helposti integroida alustaamme uusia partnereita. Samalla syntyi idea tuoteaihioon. Tekesin rahoituksen ansiosta saimme tehtyä tuotekehitystyön nopeammin, isompana ja kansainvälisenä. Myös Skenen tarjoama tuki ja kontaktit olivat oleellisia."

Kukkosuon mukaan yhteistyö Tekesin kanssa lisää kiinnostusta myös sijoittajien suunnalla. Parhaillaan yrityksessä tehdään lujasti markkinointityötä tunnettuuden eteen.

"Myynnin ja markkinoinnin kannalta kohderyhmämme on selkeästi B2B-puolella, vaikka tuotteen loppukäyttäjiä ovatkin kuluttajat. Myös pelikehittäjien ja sisällöntuottajien intressinä on löytää uusia tapoja tavoittaa kuluttajia, sillä kisa heistä on kova esimerkiksi App Storessa", Kukkosuo on huomannut.

"Tähtäämme johtoasemaan kanta-asiakasohjelmien ja digitaalisen viihteen lisäpalvelujen sisällöntarjoajana. Haluamme tuoda merkittäviä uusia levitystapoja."

Lisätietoja

Miikka Kukkosuo
Toimitusjohtaja
Social Party
Twitter: @miikka_k

Teksti: SST Viestintä
Kuva: Social Party
***************************************************
Tiedottaja Kaj Nordgren, Tekes
puh. 050 5577 714, kaj.nordgren@tekes.fi

Lisää asiakkaiden tuloksia

Liitetiedostot

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Tekes palvelee suomalaisen elinkeinoelämän ja tutkimuksen uudistumista. www.tekes.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs