Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Adobe tutki: Paperityö haittaa varsinaisia työtehtäviä, ja kolme viidestä vaihtaisi työpaikkaa päästäkseen eroon turhasta paperityöstä

Adobe

Adobe tutki: Paperityö haittaa varsinaisia työtehtäviä, ja kolme viidestä vaihtaisi työpaikkaa päästäkseen eroon turhasta paperityöstä

Tiedote.
Julkaistu: 18.03.2015 klo 10:56
Julkaisija: Adobe

Adoben tutkimuksen mukaan neljä viidestä (83 %) työntekijöistä kokee, että vanhanaikaiset dokumenttityöskentelytavat rajoittavat työntekoa. Samalla jopa kolme viidestä (61 %) vaihtaisi työpaikkaa päästäkseen eroon vanhanaikaisista paperitöistä. Lisäksi yli neljännes vastanneista uskoo, että arkiset ja tehottomat dokumenttiprosessit hidastavat heidän urakehitystään. Tulokset selviävät Adoben uudesta kansainvälisestä Paper Jam: Why Documents are Dragging Us Down -raportista, jossa selvitettiin kyselyllä yli 5 000 toimistotyöntekijän työtä Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Saksassa, Ranskassa ja Australiassa.

Dokumenttien käsittelystä turhaa vaivaa

55 prosentille tutkimukseen vastanneille dokumenttien käsittelyyn liittyvät tehottomat työt aiheuttavat turhautumista ja haittaavat varsinaisia työtehtäviä. 49 prosenttia puolestaan uskoo dokumenttitöiden estävän heitä antamaan parasta työpanostaan. 43 prosenttia vastanneista kokee, että sähköpostien liitetiedostojen määrä on tehnyt heidän työstään monimutkaisempaa. 82 prosenttia näkee, etteivät he löydä tarvittavia dokumenttia ja 78 prosenttia kokee dokumenttien versionhallinnan turhauttavammaksi ongelmaksi. Lisäksi 43 prosenttia kertoo menettäneensä tärkeitä digitaalisia tietoja tai dokumentteja, ja että 70 prosenttia näistä menetyksistä johtui joko laite- tai ohjelmistovioista.

Työntekijöille tärkeää käyttää dokumentteja paikasta riippumatta

65 prosenttia tutkimukseen vastanneista koki, että heidän on tärkeää päästä työn kannalta tärkeisiin tietoihin käsiksi paikasta riippumatta. 60 prosenttia vastanneista koki, että myös henkilökohtaiseen käyttöön tuleviin tietoihin tulee päästä käsiksi paikasta riippumatta. Kuitenkin ainoastaan 6 prosenttia vastanneista sanoi, että dokumentit tallennetaan pilvipalveluun.

“Muihin tiedostomuotoihin kuin dokumentteihin, kuten musiikkiin ja valokuviin, pääsemme käsiksi digitaalisesti ja on-demand palveluiden kautta sekä kotikoneilta tai liikkeessä paljon edistyksellisemmin. Miksei näin ole dokumenttien kanssa? Muuttuessamme entistä enemmän mobiileiksi ero tulee entistä näkyvämmäksi. Perinteisten paperisten asiakirjojen laajamittainen käyttö pitäisi olla herätys yrityksille. Se uhkaa niiden tuottavuutta ja asialle pitäisi tehdä jotain”, kertoo Adoben Document Cloud -ratkaisuiden Pohjoismaiden markkinointipäällikkö Jenny Höglund.    

Musiikkia ja elokuvia digitaalisesti, mutta työpaikat ovat juuttuneet paperityöhön

Ihmiset haluavat päästä käsiksi asiakirjoihin yhtä helposti kuin muihin suosittuihin digitaalisiin sisältöihin, mutta asiakirjojen siirtyminen digiaikaan laahaa muiden sisältöjen perässä. 64 prosenttia vastanneista sanoi kuviensa olevan digitaalisessa muodossa, ja 57 prosenttia kertoi musiikkinsa olevan digitaalisessa muodossa. Dokumenttien osalta kuitenkin vain 41 prosenttia vastasi niiden olevan digitaalisessa muodossa.

Vastanneista neljä viidesosaa (76 %) kokee, että paperiton työ on helpompaa ja nopeampaa sekä säästää aikaa. Kuitenkin vastanneista 76 prosentin työ on riippuvaista paperidokumenteista, ja 52 prosenttia vastanneista sanoo olevansa myös kiintyneitä paperiasiakirjoihin. Lisäksi vastaajista 55 prosenttia tuntee epämukavaksi ajatuksen siitä, että tärkeistä henkilökohtaisista dokumenteista olisi vain digitaaliset kappaleet, ja työdokumenteista samalla tavalla ajattelee 40 prosenttia vastanneista. Tämän ohella tutkimukseen vastanneista puolet (50 %) uskoo, että he ovat vielä viiden vuoden päästä töissään riippuvaisia paperidokumenttien käytöstä.

Adobe julkaisee uuden Document Cloud -pilvipalvelun

Adobe esitteli 17.3.2015 Adobe Document Cloud -pilvipalvelun, jonka tarkoituksena on digitalisoida dokumenttien käsittely. Document Cloudin avulla esimerkiksi paperidokumentit voidaan helposti skannata älypuhelimella ja muuntaa digitaalisiksi tiedostoiksi, joita voi muokata tai allekirjoittaa digitaalisesti. Lisätietoa palvelusta voit lukea tiedotteesta tai Adoben verkkosivuilta.

Lisätietoa Paper Jam -tutkimuksesta

Adoben Paper Jam: Why Documents are Dragging Us Down -tutkimus tehtiin online-kyselynä 5 038 toimistotyöammattilaiselle viidessä maassa. Vastaajat olivat 18–70-vuotiaita, vakituisessa työsuhteessa päivittäin tietokoneella työskenteleviä ammattilaisia. Tutkimuksen globaali data on yhteenlaskettu viiden tutkitun maan (Yhdysvallat, Iso-Britannia, Saksa, Ranska ja Australia) tuloksista. Tiedot kerättiin 8.2.–20.2.2015 välisenä aikana Edelman Berland -tutkimusyhtiön toimesta. Virhemarginaali on +/- 3,0 %.

Lisätietoa koko tutkimuksesta löydät täältä ja tutkimustuloksiin liittyvään infografiikkaan voit tutustua täältä. 

Lisätietoja antavat:

Adobe Systems Nordic
Jes Schyum
+45 26 70 46 70
jes.schyum@adobe.com

Hill+Knowlton Strategies
Sami Stormbom
+358 50 442 2301
sami.stormbom@hkstrategies.com

Adobe muuttaa maailmaa digitaalisilla kokemuksilla. Lisätietoja: www.adobe.com/fi 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe and the Adobe logo are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. All other trademarks are the property of their respective owners.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs