Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ohjelmistoteollisuus » Acandon uusi mobiiliratkaisu tuo tehoa ja säästöjä huolto- ja kunnossapitoalalle

Acandon uusi mobiiliratkaisu tuo tehoa ja säästöjä huolto- ja kunnossapitoalalle

Tiedote.
Julkaistu: 25.03.2015 klo 12:12
Julkaisija: Nuolenpää

Acando lanseeraa huolto- ja kunnossapitosektorin tarpeisiin räätälöidyn mobiilin suunnittelu- ja ohjausjärjestelmän, joka antaa selkeän ja päivitetyn kokonaiskuvan käsillä olevista kohteista ja työn etenemisestä niin työntekijöille, esimiehille kuin johdollekin. Uusi mobiiliratkaisu auttaa järjestämään kenttäorganisaation koko toiminnan uusiksi niin, että se tuo merkittäviä parannuksia laatu- ja tehokkuusmittareihin.  

Tuntikirjanpito ja työnohjaus vaativat perinteisellä tavalla toteutettuina paljon manuaalista työtä ja yhteydenpitoa, mikä vaikuttaa henkilöstön tuottavuuteen ja aiheuttaa usein odottamattomia katkoksia työnkulkuihin. Lisäksi yritykset joutuvat ottamaan toiminnassaan huomioon myös paperilla olevien tietojen siirtämisen taustajärjestelmiin, mikä vaikuttaa viime kädessä laskutuksen nopeuteen.

Uuden ratkaisun ansiosta huolto- ja kunnossapitohenkilöstö saa työlistan ja -kohteet suoraan älypuhelimeensa. Tehtävät voidaan vaivattomasti kuitata tehdyiksi paikan päällä työkohteessa. Valmiit valikot mahdollistavat sen, että älypuhelimen pienellä näppäimistöllä ei tarvitse kirjoittaa vaan tehtävät ja toimenpiteet voidaan raportoida helposti näyttöä koskettamalla. Reaaliaikainen raportointi vähentää päällekkäistä työtä: sisältöä ei tarvitse ylläpitää monissa eri paikoissa ja kaikella tiedolla on vain yksi yhteyspiste. Palvelun käyttö onnistuu ilman verkkoyhteyttä.

”It-ratkaisujen rooli on laajentumassa kiinteäksi osaksi yritysten kenttätoimintaa. Mobiilipalveluiden tuominen huolto- ja kunnossapitoalalle on keskeinen ajuri yritysten asiakaspalvelun laadun parantamiseen, resurssien tehostamiseen ja laskutuksen nopeampaan kiertoon”, toteaa Acandon myyntijohtaja Riku Jokinen ja jatkaa: ”Uuden palvelun myötä kaikki huolto- ja kunnossapitotoimintaan liittyvä tieto siirtyy digiaikaan ja muuttuu luonteeltaan välittömäksi.”

Toiminnan kehittäminen on täysin riippuvaista tiedon saatavuudesta ja laadusta. Työnjohtaja voi selata työtehtäviä tai yksityiskohtaisia asiakasraportteja suoraan yhdestä käyttöliittymästä. Ratkaisu tarjoaa analysointityökalut, joiden avulla voi tarkastella palveluiden ja työnkulkujen tehokkuutta ja tilannetta. Tämä avaa valtavia kehitysmahdollisuuksia, kun yrityksellä on valmiudet arvioida toimintaa johdonmukaisesti.

Maksat vain käytöstä

Palvelu on valmis ratkaisu, jonka käyttöönotto on helppoa ja yksinkertaista. Asiakas maksaa palvelun käytöstä käyttäjämäärän mukaisesti. Palveluun voidaan liittää lisäkäyttäjiä tai vaihtoehtoisesti poistaa niitä joustavasti ilman kiinteitä kustannuksia. Fieldservice-palvelun ansiosta yritykset voivat välttää etupainotteisia investointeja ja näin ylläpitää liikkumavaraa yrityksen taloudessa.

Lisätietoa osoitteessa www.fieldservice.fi 

Yhteystiedot

Riku Jokinen, myyntijohtaja

Puh. 050 482 0961

Sähköposti: riku.jokinen@acando.com

Acando lyhyesti

Acando on it-alan konsultointiyritys, joka toimii kuudessa maassa, Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Englannissa, Intiassa ja Saksassa. Yhtiö työllistää yhteensä noin 1 800 henkilöä. Suomessa Acando tekee ratkaisuja SAP:n toiminnanohjauksen, Microsoftin crm:n, business intelligencen ja liikkuvan työn sovellusten parissa. Acandon palvelukokonaisuuteen kuuluu myös kaiken kattava ylläpito, jossa toimintaa saadaan tehostettua kustannustehokkaasti hyödyntämällä koko konsernin vahvuuksia. Acando on listattu NASDAQ OMX Nordicissa, ja sen pääkonttori sijaitsee Tukholmassa. www.acando.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs