Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Yleisöllä mahdollisuus tukea elokuvaprojektia

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Yleisöllä mahdollisuus tukea elokuvaprojektia

Tiedote.
Julkaistu: 19.05.2015 klo 07:48
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Yleisöllä mahdollisuus tukea elokuvaprojektia

Elokuvatuotantoyhtiö Pohjankonna tuottaa ensimmäisen suomalaisen koko perheen täyspitkän planetaarioelokuvan yhteistyössä tiedekeskus Heurekan kanssa. Elokuvan rahoitusta kerätään Mesenaatti.me -yhteisörahoituspalvelun kautta, jolloin myös yleisöllä on mahdollisuus olla tukemassa ainutlaatuista projektia.

Yöperhosten salattu maailma - The Secret World of Moths -elokuva on taianomainen matka yöperhosten näkymättömään maailmaan. Sitä kuvataan Ugandassa, Järvi-Suomessa ja Lapissa. Elokuvassa hyödynnetään kolmiulotteista röntgentomografiaa, jonka avulla hyönteisiä voi tarkastella mikroskooppisella tasolla. Planetaario esitysympäristönä puolestaan välittää ainutlaatuisen luontoelämyksen.   

Elokuvan tuotannosta vastaavat Pohjankonna Oy:stä Hannes Vartiainen ja Pekka Veikkolainen, jotka ovat parhaillaan kuvausmatkalla Ugandassa.

-          Ensimmäisenä kuvauspäivänä laitteet testattiin yöllisessä kaatosateessa, joka ei haitannut perhosia lainkaan. Kuvausryhmän avustajina toimivat paikalliset lapsukaiset ja meininki oli sopivan hikistä ja leppoisaa samaan aikaan. Seuraavana aiheena ovat perhosten lisäksi myös rukoilijasirkat. Viritämme yöllä lamput Buwayaan Victoriajärven rantapuistikoihin tulikärpästen ja kimeiden sammakoiden seuraksi, Veikkolainen päivittää kuulumisia Ugandasta.

Yöperhosten salattu maailma -elokuvan joukkorahoitukseen voi osallistua 18.5.–5.7.2015 osoitteessa www.mesenaatti.me/yoperhostensalattumaailma

 

Pohjankonna Oy on Hannes Vartiaisen ja Pekka Veikkolaisen vuonna 2008 perustama elokuvatuotantoyhtiö, jonka lyhyitä dokumenttielokuvia on esitetty kaikilla mantereilla. Elokuvat ovat voittaneet lukuisia palkintoja Suomessa ja ulkomailla.

Suomalainen Mesenaatti.me -yhteisörahoituspalvelu pyrkii edistämään tieteen saaman rahoituksen määrää ja antamaan tavallisille ihmisille mahdollisuuden toimia tieteen mesenaatteina pienilläkin summilla. Mesenaatti toteuttaa tänä vuonna Tieteen yhteisörahoitusohjelman, johon valittujen tiedehankkeiden kanssa tuotetaan yhdessä mahdollisimman vetovoimaiset joukkorahoitushankkeet. Ohjelmaa tukee Koneen Säätiö.

 

 

 

Lisätietoja:

Elämysjohtaja Mikko Myllykoski

mikko.myllykoski@heureka.fi

040 9015 244

 

Pauliina Seppälä

pauliina@mesenaatti.me

050 572 7910

mesenaatti.me/tieteen-ja-akateemisen-tutkimuksen-yhteisorahoitusohjelma-2015

Liitetiedostot

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs