Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Vieraskielinen yhteishaku 2013: TAMKin median koulutusohjelman hakijamäärä tuplaantui

Tampereen ammattikorkeakoulu

Vieraskielinen yhteishaku 2013: TAMKin median koulutusohjelman hakijamäärä tuplaantui

Tiedote.
Julkaistu: 15.02.2013 klo 13:45
Julkaisija: Tampereen ammattikorkeakoulu

Vieraskielinen yhteishaku 2013: TAMKin median koulutusohjelman hakijamäärä tuplaantui

Tampereen ammattikorkeakoulun kaikkien englanninkielisten koulutusohjelmien hakijamäärä kasvoi viime vuodesta. TAMKin vetovoimaisin koulutusohjelma oli uudistettu median koulutusohjelma. Uutena opintopolkuna nelivuotisessa kansainvälisessä Degree Programme in Media -koulutusohjelmassa alkaa musiikin tuottaminen. Ammattikorkeakoulujen vieraskielisten koulutusohjelmien valtakunnallinen yhteishaku päättyi 12.2.

TAMKin neljään englanninkieliseen koulutusohjelmaan oli tänä vuonna 1184 ensisijaista hakijaa. Median koulutusohjelmaan oli 459 ensisijaista hakijaa (15,3 hakijaa/aloituspaikka), International Business -koulutusohjelmaan 393 ensisijaista hakijaa (6,6 hakijaa/aloituspaikka), Nursing-koulutusohjelmaan 161 ensisijaista hakijaa (8,9 hakijaa/aloituspaikka) ja Environmental Engineering -koulutusohjelmaan 171 ensisijaista hakijaa (5,7 hakijaa/aloituspaikka).

Median koulutusohjelmaa uudistettiin yhdistämällä siihen TAMKissa Virroilla toimivan viestinnän koulutusohjelman osaamista. Uutena opintopolkuna Tampereella alkaa syksyllä musiikin tuottaminen, joka ponnistaa Virroilla toteutetun Digitaalisen äänen ja kaupallisen musiikin suuntautumisvaihtoehdon pohjalta. Uudistus tuotti vetovoimaisen yhdistelmän.

”Hyvä hakijamäärä osoittaa, että TAMKin median koulutusohjelma on saavuttanut arvostetun aseman niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Lisäksi ennakkotöiden perusteella hakijoiden taso on erittäin korkea. TAMKin kulttuurialan opintoihin hakeutuu huippulahjakkaita opiskelijoita ympäri maailmaa”, median koulutuspäällikkö Timo Kivikangas kertoo.

”Hakutulos antaa erittäin hyvät lähtökohdat Mediapolista kohti edetessä. Opiskelijat tuovat yhteistyöyrityksillemme merkittävää hyötyä uusien innovaatioiden ja liiketoiminnan kehittämisessä. Kun projekteissa nykyiset ja uudet median opiskelijat työskentelevät yli koulutusalarajojen ja yhdessä työelämän kanssa, voimme vain odottaa innolla, mihin luovuus ja työn laatu vielä yltävätkään.”

Median koulutusohjelmaan oli hakijoita yhteensä 57 maasta, ensisijaisista hakijoista ei-suomalaisia oli 158. Eniten hakijoita oli Venäjältä. Venäjän jälkeen eniten hakijoita oli Yhdysvalloista, Virosta, Saksasta, Nigeriasta ja Italiasta.

Yhteensä TAMKin neljään englanninkieliseen koulutusohjelmaan oli lähes 2800 hakijaa. Syksyllä 2013 alkaviin koulutuksiin on tarjolla yhteensä 138 aloituspaikkaa. Vieraskielisen haun tiedot perustuvat tämänhetkisiin Opetushallituksen tilastoihin.

Yhteishaku suomenkieliseen ammattikorkeakoulutukseen alkaa 4.3. ja päättyy 3.4.2013.


Lisätietoja:

Timo Kivikangas, median koulutuspäällikkö, timo.kivikangas(at)tamk.fi, p. 040 869 8840
Tarja Kalliomäki-Linnas, opiskelijapalveluiden päällikkö, tarja.kalliomaki-linnas(at)tamk.fi, p. 050 505 1747

Tampereen ammattikorkeakoulu (TAMK) profiloituu monialaisena ja kansainvälisenä ammattikorkeakouluna, joka keskittyy toiminnoissaan – koulutuksessa ja TKI-toiminnassa – hyvinvoinnin ja terveyden, talouden ja tuotannon sekä oppimisen ja luovuuden edistämiseen. Työelämäkorkeakouluna TAMKin vaikutus näkyy erityisesti Pirkanmaalla. TAMK on yksi Suomen suurimmista ja vetovoimaisimmista ammattikorkeakouluista. Se tarjoaa koulutusta yli 10 000 opiskelijalle seitsemällä koulutusalalla. Päätoimista henkilökuntaa on reilut 800. TAMK toimii Tampereen lisäksi Ikaalisissa, Mänttä-Vilppulassa ja Virroilla. www.tamk.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs