Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Valtakunnallista lukuhetkeä juhlitaan ylihuomenna

Valtakunnallista lukuhetkeä juhlitaan ylihuomenna

Tiedote.
Julkaistu: 21.11.2011 klo 10:00
Julkaisija: OSG Viestintä Oy

WSOY:n kirjallisuussäätiö lanseeraa Suomen ensimmäisen Valtakunnallisen lukuhetken 23.11 ja haastaa kaikki suomalaiset lukemaan 23.11. klo 19–19.15. Kampanja näkyy jo nyt Facebookissa, jossa julkkikset lukevat satua.

WSOY:n kirjallisuussäätiö haastaa kaikki suomalaiset hiljentymään kirjan ääreen 23.11. klo 19–19.15. Lyhytkin hetki kirjan parissa lataa akkuja, rauhoittaa, ilahduttaa ja opettaa.

– WSOY:n kirjallisuussäätiön tarkoituksena on tukea suomalaista kirjallisuutta ja lukuharrastusta. Nykyään virikkeitä ja viihdykettä on niin monenlaista ja monenmuotoista, että haluamme herättää lapset ja aikuiset muistamaan, miten kivaa ihan perinteinen lukeminen on. Toivomme, että kaikki liittyisivät mukaan kampanjaan ja lukisivat ainakin 23.11. vartin verran itselleen, lapsilleen, puolisolleen tai ystävilleen, sanoo WSOY:n kirjallisuussäätiön asiamies, dosentti Liisa Suvikumpu.

Laura Malmivaara, Minttu Mustakallio, Madventuresin Riku ja Tunna sekä Lauri Tähkä ovat lahjoittaneet äänensä kampanjalle ja lukevat jo nyt Facebookissa ja kirjallisuussäätiön nettisivuilla jatkokertomuksena Timo Parvelan satua Taro maan ytimessä. Ensimmäinen video ladataan nettiin 3.11. ja sen jälkeen satu jatkuu viidessä eri pätkässä 23.11. asti.

Jokaiseen päivään mahtuu lukuhetki

Tarinoiden kautta voi käsitellä iloa ja onnea sekä käydä läpi pelottaviakin asioita. Tarinoihin mieltynyt lapsi jatkaa lukemista luontevasti myös kasvettuaan ja opittuaan itse lukemaan. Lukutaito on yksi elämämme tärkeimmistä taidoista. Tarinat kannattelevat myös varttuneempia lapsia, nuoria ja meitä aikuisiakin elämässä eteenpäin.

– Tavoitteemme on herätellä ihmisiä ymmärtämään lukuhetken merkitys. Toivomme, että vanhemmat lukisivat lapsilleen tarinoita joka päivä, vaikka vain pienen hetken. Tarinat auttavat lasta jäsentämään maailmaa. Kirjojen tarinat ovat kiehtovin ja kehittävin mahdollinen fantasiamaailma, Suvikumpu toteaa.

– Lukuhetki sisältää paljon tärkeitä elementtejä, joista yhdessä oleminen ja lapsen ja vanhemman välinen vuorovaikutus ovat oleellisia. Läheisyyden kokeminen on lapselle tärkeä asia, toteaa lastenpsykiatri Jari Sinkkonen.

Kampanja laajenee

Lukuhetken Facebook-sivuilla voivat halukkaat kirjoittaa myös jatkosatua. Parhaillaan on äänestys käynnissä siitä, minkä hahmon tarinaa yhteisö alkaa seurata.

Varsinaista h-hetkeä vietetään 23.11., jolloin on luvassa kampanjan huipennus. Yllätys julkistetaan päivää aikaisemmin.

 

Lisätiedot: Liisa Suvikumpu, WSOY:n kirjallisuussäätiö, puh. 040 156 0091 tai Liisa.suvikumpu@wsoy-kirjallisuussaatio.fi

 

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs