Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Uusi talviurheiluaiheinen Suksi Heurekaan! -näyttely avattu Heurekassa

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Uusi talviurheiluaiheinen Suksi Heurekaan! -näyttely avattu Heurekassa

Tiedote.
Julkaistu: 09.02.2016 klo 12:56
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Hiihdä kuin Mieto, lämää kuin Selänne ja liidä kuin Nykänen! 

Tiedätkö, miltä ampumahiihdossa tuntuu tähtääminen, kun alla on sykkeen nostanut hiihtoetappi? Entä kuinka paljon tasapainoa ja voimaa vaaditaan pujottelussa? Heurekan uutuusnäyttelyssä voit heittäytyä talviurheilijaksi ja kokeilla itse! 

 Heurekassa 9. helmikuuta 2016 avattu Suksi Heurekaan! -näyttely vie kävijän lukuisten vauhdikkaiden ja hauskojen talviurheilulajien pariin. Talviurheilunäyttely tarjoaa kaikenikäisille kävijöille mahdollisuuden kokeilla lajeja mäkihypystä taitoluisteluun sekä kelkkailusta ampumahiihtoon ja curlingiin. 

Näyttely esittelee monipuolisesti talviurheilua ja talviurheilukulttuuria sekä talven eri ilmiöitä. Pääset testaamaan taitojasi noin 20 eri näyttelykohteella – esimerkiksi mäkihyppääjänä Holmenkollenilla tai taitoluistelijana oikeaan kilpapukuun sonnustautuneena. Voit myös muistella ikimuistoisia talviurheiluhetkiä, ihailla jääkiteitä sekä kokeilla kykyjäsi urheiluselostajana.

Voit joko kehittää omia taitojasi eri lajien parissa tai kisailla nopeudessa, tasapainossa ja tarkkuudessa kaverin kanssa. Näyttely ei kuitenkaan ole pelkkää urheilua. Kävijälle on tarjolla muutakin talvista hauskanpitoa, kuten iglun rakentamista ja lumipallojen tarkkuusheittoa.

Heureka on toteuttanut Pohjoismaita kiertävän Suksi Heurekaan! -näyttelyn yhdessä Kööpenhaminan Experimentarium- ja Bergenin VilVite- tiedekeskusten sekä Tukholman Tekniska museet -museon kanssa. Näyttely on esillä kussakin neljässä kohteessa vuorollaan.  Näyttelyn yhteistyökumppaneita Heurekassa ovat Lahti 2017 ja Polar Electro Finland Oy.

Suksi Heurekaan! -näyttelyn lisäksi samalla pääsylipulla voi tutustua myös muihin Heurekassa esillä oleviin näyttelyihin kuten Otatko riskin? -näyttelyyn, Heureka-klassikoihin ja päänäyttelyn useisiin teemanäyttelyihin. Samalla lipulla voi käydä katsomassa myös planetaarioelokuvia, joita on ohjelmistossa tällä hetkellä neljä erilaista.

Suksi Heurekaan! -näyttely on esillä Heurekassa 9.2.2016–15.1.2017.

Kuvia Suksi Heurekaan! -näyttelystä:
http://www.heureka.fi/fi/kuvapankki

Lisätietoja:
Projektipäällikkö Päivi Garner, paivi.garner@heureka.fi 040 9015 271
Elämysjohtaja Mikko Myllykoski, mikko.myllykoski@heureka.fi 040 9015 244

 

 

 

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs