Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Uusi sävellyskilpailu tekee kuuntelijoista tuomareita

Turun ammattikorkeakoulu

Uusi sävellyskilpailu tekee kuuntelijoista tuomareita

Tiedote.
Julkaistu: 18.09.2015 klo 11:34
Julkaisija: Turun ammattikorkeakoulu

Kansainvälisen sävellyskilpailun päämääränä on tuottaa tuoretta soitettavaa kouluikäisille klassisille kitaristeille. Yleisö pääsee valitsemaan voittoteokset verkkoäänestyksellä.

 

The International Timo Korhonen Composition Competition on ensimmäistä kertaa järjestettävä, kaikille säveltäjille avoin sävellyskilpailu. Tuotokset kilpailevat kahdessa kategoriassa: sävellykset kahdelle soittajalle ja sävellykset vähintään viiden muusikon ensemblelle.

 

Turun ammattikorkeakoulun musiikin yliopettaja ja kitaristi Timo Korhonen haluaa kilpailun avulla saattaa nuoria soittajia ja säveltäjiä yhteistyöhön.

 

– Kilpailun kautta nuoret kitaristit ympäri maailman saavat uutta soitettavaa ja säveltäjät saavat teoksiaan julki globaalisti, Korhonen kertoo.

 

– Tämä on myös pedagoginen projekti AMK:n musiikin koulutuksen kitaransoitonopiskelijoille. He näkevät, millaista on tehdä yhteistyötä säveltäjän kanssa ja saavat samalla kokemusta kamarimusiikin opettamisesta.

 

Yleisö valitsee voittajat

 

Kilpailun voittajat valitaan 12 esivalitusta finalistista verkossa tapahtuvan äänestyksen avulla. Korhosen mukaan näin teokset ja tekijät saavat ansaitsemansa esillepanon.

 

Haluan saada kilpailusävellyksille ja videotallenteet tehneille nuorille turkulaisille mahdollisimman suuren yleisön. On myös mielenkiintoista nähdä, mikä vetoaa äänestäjiin nyt ja mitkä sävellykset tulevat olemaan koskettavia kahdenkymmenen vuoden kuluttua.

 

The International Timo Korhonen Composition Competition on kilpailu kitaralle sävelletyille kamarimusiikkiteoksille. Pääpalkinto molemmissa kategorioissa on 1000 euroa. Voittajat ovat selvillä maaliskuussa ja palkitut teokset esitetään Turussa huhtikuussa.

 

Kilpailu pähkinänkuoressa: http://bit.ly/1VKln4f

Kilpailun Facebook-ryhmä: http://on.fb.me/1JbRwZA

 

Lisätiedot:

Timo Korhonen

info@timokorhonen.eu

puh. 050 5985 250

Turku on paras opiskelukaupunki. Turun ammattikorkeakoulu on 10 000 osaajan yhteisö – tulevaisuuden teknillinen korkeakoulu ja hyvinvoinnin kehittäjä. Koulutamme käytännön huippuosaajia. #Excellence in Action

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs