Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Uusi musiikkiteatteriesitys valistaa 4500 pirkanmaalaista lasta jätteiden lajittelun vaivattomuudesta

Tampere-talo Oy

Uusi musiikkiteatteriesitys valistaa 4500 pirkanmaalaista lasta jätteiden lajittelun vaivattomuudesta

Tiedote.
Julkaistu: 07.01.2016 klo 16:45
Julkaisija: Tampere-talo Oy

Tampere-talossa nähtävä ilmaistapahtuma Lajitellut laulut ja säästetyt sävelet on Pirkanmaan alueen 1.-2.-luokkien oppilaille suunnattu musiikkiteatteriesitys, jonka teemoina ovat kierrätys, energiansäästö, vastuullisuus ja kaveruus. Median edustajat ovat tervetulleita seuraamaan esityksiä Pieneen saliin 11.-13.1. Jätteiden lajittelun vaivattomuudesta kertova esitys tarjoaa 4500 oppilaalle unohtumattoman yhteisen elämyksen sekä rakentaa yhteenkuulumisen tunnetta omaan alueeseen ja yhteisöön.

Tapahtuman takana ovat Tampere-talo, Pirkanmaan Jätehuolto ja Tampereen Sähkölaitos. Mukana yhteistyössä ovat lisäksi Tampereen kaupunki ja kulttuurikasvatusohjelma Taidekaari.

Hyväntuulisessa musiikkiteatteriesityksessä esiintyy reipas poika Jani, joka ei ole ajatellut sen enempää jätteiden lajittelua tai energian säästämistä. Hän vain ihmettelee sitä, että roskat on yön aikana kerätty. Janin kotona asuu kotitonttu, Järjestelijä-Jone, joka aivan uupunut, koska joutuu siivoamaan Janin jälkiä ja sammuttelemaan valoja pojan perässä. Esityksen myötä selviää, tuleeko Janista ja Jonesta ystävät.

Lajitellut laulut ja säästetyt sävelet on Janne Viitaniemen säveltämä ja kirjottama esitys. Näyttelijät Mikko Nuopponen, Miikka Wallin ja Antti Kerosuo pitävät yleisön mielenkiinnon lajitelluissa lauluissa ja säästetyissä sävelissä.

Teos esitetään nyt ensimmäisen kerran Tampere-talossa. Sitä on tarkoitus esittää 1.-2.-luokkalaisille vielä kahtena seuraavanakin vuotena.  

Tampere-talon, Pirkanmaan Jätehuollon ja Tampereen Sähkölaitoksen edustajat ovat paikalla tiistaina 12.1. klo 10 olevassa esityksessä, jonka yhteydessä heitä on mahdollisuus haastatella ja kuvata.

Lajitellut laulut ja säästetyt sävelet
Tampere-talon Pieni sali
ma 11.1. klo 9 ja 10
ti 12.1. klo 9 ja 10
ke 13.1. klo 9, 10 ja 11.
Kesto: 40 minuuttia
www.tampere-talo.fi/lajitellutlaulut

 

Lisätietoja

Janne Viitaniemi, käsikirjoittaja ja ohjaaja, famoso@sci.fi, 0500 624 408


Tampere-talo:

Paulina Ahokas, toimitusjohtaja, paulina.ahokas@tampere-talo.fi, 050 551 1551

Mari Niskanen, tuottaja, mari.niskanen@tampere-talo.fi, 050 388 7154


Pirkanmaan jätehuolto Oy:

Erkki Piippo, ympäristökouluttaja, viestintä, erkki.piippo@pirkanmaan-jatehuolto.fi,  (03) 240 5213


Tampereen sähkölaitos Oy

Pertti Suuripää, toimitusjohtaja, pertti.suuripaa@sahkolaitos.fi, 050 373 8774

Uusi musiikkiteatteriesitys valistaa 4500 pirkanmaalaista lasta jätteiden lajittelun vaivattomuudesta

Tampere-talo on monipuolinen, laajaa asiakaskenttää palveleva kulttuurin, konserttien ja kokouspalveluiden tarjoaja. Se on Pohjoismaiden suurin kulttuuri- ja kongressikeskus, joka on toistuvasti valittu Suomen kongressitalojen kärkeen.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs