Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » TTT:n keväässä kansainvälistä väriä

Tampereen Työväen Teatteri

TTT:n keväässä kansainvälistä väriä

Tiedote.
Julkaistu: 18.01.2016 klo 13:00
Julkaisija: Tampereen Työväen Teatteri

MEDIATIEDOTE 18.1.2016 vapaa julkaistavaksi

Tampereen Työväen Teatterissa on tänä keväänä kolme ensi-iltaa. Ensi-illat aloittaa 20.1. Wolfgang Herrndorffin niin romaanina kuin näytelmänä suosiota saavuttaneeseen nuortenromaaniin perustuva Lada. Sen ohjaa saksalaissyntyinen Pedro Martins Beja ja musiikin säveltää israelilainen Micha Kaplan. Sirkku Peltola ohjaa Dostojevskin huikaisevaan romaaniin Vanhan ruhtinaan rakkaus perustuvan tarinan Papparaisen uni. Komediaa tähdittävät Tuire Salenius ja Esko Roine. Ensi-ilta on Eino Salmelaisen näyttämöllä 21.1. Maarit Pyökäri ohjaa Suurelle näyttämölle Kay Pollakin menestyselokuvaan perustuvan näytelmän Niin kuin taivaassa. Daniel Dareuksen roolissa on Janne Kallioniemi. Näiden lisäksi ohjelmistossa on lukuisia vierailuja.

Lada on tuoretta kansainvälistä teatterin nuorille
Kansainvälisiä tuulia Kellariteatteriin tuo Pedro Martins Bejan (s. 1979 Saksassa) ohjaama, Wolfgang Hernndorffin tunnettuun nuortenromaaniin perustuva Lada (Tshcick). Näytelmä on ollut yleisömenestys Saksassa, ja nyt se nähdään ensi kertaa näyttämöllä Suomessa, Suomen kantaesitys on 20.1. Rooleissa ovat Severi Saarinen, Anna-Elisa Hannula ja Anton Äikäs. Musiikin on säveltänyt israelilainen Micha Kaplan. Tämä tuotanto on toteutettu hedelmällisessä yhteistyössä Israelin suurlähetystön ja Goethe-instituutin kanssa.

Lada kertoo Maikista ja Tschickistä, jotka yhtenä kesänä karkaavat luvattomalle road tripille varastetulla Ladalla. He kohtaavat mielenkiintoisia ihmisiä, myös kauniin, mutta likaisen, tytön Isan. Kesäinen road trip hullun venäläisen kanssa on matka, joka muuttaa kaiken. Lada on tarina ulkopuolisuudesta, sen voittamisesta sekä ystävyyden ja seikkailun voimasta. Teemat ovat tärkeitä meille kaikille ikään katsomatta. Näytelmä on K15.

Papparaisen uni on huipputekijöiden komedia naimakaupasta
Tuire Salenius ja Esko Roine tähdittävät kykyjään säästelemättä Fjodor Dostojevskin huikaisevaan romaaniin Vanhan ruhtinaan rakkaus perustuvan tarinan, jonka ohjaaja Sirkku Peltola on kirjoittanut näyttämölle nimellä Papparaisen uni. Se vie katsojat absurdin avioliittojärjestelyn säälimättömiin syövereihin.

Yksitoistahenkinen näyttelijäjoukko paiskii töitä riemukkaasti ja toisiaan säälimättä ilahduttaakseen sekä omaa että katsojan arkea. Tinkimätön on myös visuaalinen säkenöinti, jonka ovat luoneet pukusuunnittelija Matti Seppänen ja lavastaja Hannu Lindholm. Näyttämöllä Tuiren ja Eskon lisäksi loistavat Maija Koivisto, Tuukka Huttunen, Mika Honkanen, Jaana Pesonen, Eeva-Riitta Salo, Jyrki Mänttäri, Miia Selin, Juha-Matti Koskela ja Jaana Oravisto.

Siperiassa kirjoittamassaan pienoisromaanissa Dostojevski näyttäytyy etevänä humoristina, sähäkän dialogin tekijänä ja tilannekomiikan taitajana. Tähän teokseen ei tsaarin sensuuri tarttuisi. Näytelmässä Dostojevskin lennokas huumori saa iskevän dialoginsa Sirkku Peltolan kynästä.

Niin kuin taivaassa kertoo yhteisön merkityksestä ja musiikin voimasta
Suurella näyttämöllä saa 28.1. ensi-iltansa Niin kuin taivaassa (Så som i himmelen). Kay Pollakin samannimiseen elokuvaan perustuva näytelmä kertoo uinuvasta kyläyhteisöstä ja siellä asuvista ihmisistä. Tunteikkaassa ja koskettavassa näytelmässä yhteisö herää uuteen kukoistukseen kuorolaulun voimalla.

Kapellimestari Daniel Dareuksen roolissa nähdään Janne Kallioniemi ja muissa rooleissa Kristiina Hakovirta, Emmi Kaislakari, Petra Karjalainen, Suvi-Sini Peltola, Eriikka Väliahde, Pentti Helin, Vesa Kietäväinen, Jari Leppänen, Samuli Muje, Tommi Raitolehto ja Jukka Saikkonen. Tamperelainen Naiskuoro Miskantti tuo näyttämölle aitoa kuorovoimaa. Maarit Pyökärin ohjaaman näytelmän on dramatisoinut Sofia Aminoff ja suomentanut Harri Virtanen.

Passionea tähdittävät Jorma Uotinen, Helena Lindgren ja Marika Krook
Passione on häikäisevä, elämänmakuinen konsertti italialaisia ja napolilaisia lauluja. Konsertit ovat Suurella näyttämöllä pe 15.4.2016 ja la 30.4.2016 klo 19.

Naisten tarinat 30-luvulta tähän päivään kertovat rakkaudesta, intohimosta, eroista ja kohtaamisista. Mukana huippumuusikot ja vierailija Jorma Uotinen.

TTT-Klubin keväässä runsaasti ensivierailuja sekä Perjantain TV-lähetykset
TTT-Klubin kaudella suurin osa klo 19 alkavista näyttämöesityksistä on ensivierailuja. Hyvässä nousussa (Miia Nuutila ja Sanna Saarijärvi) sekä Terapian tarpeessa (Sari Havas ja Pauliina Hukkanen) ovat  komedioita naisten elämästä ja ystävyydestä. Minttu Mustakallion ja Ville Virtasen esitys Minttu sekä Ville tekee sketsejä, tarinoita ja lauluja yleisön antamista aiheista. Lauluiltoja ovat Kaj Chydeniuksen iltamat ja Tapio Liinojan yhtyeen esitys Lapinlahdenkatu Tour. Niin ikään laululähtöisiä esityksiä ovat Paul Simonin lauluja juhliva Olen saari (Elina Partanen, Dick Holmström, Mikko Koivusalo) sekä tangon ja bossa novan siivittämä Golden Gals Goes Valentine (Elsa Saisio ja Maija Rissanen). Ilari Johanssonin Turvasana-esitys vierailee helmikuussa.

Ohjelmistossa jatkavat TTT:n omien näyttelijöiden Improklubi kymmenellä esityksellä sekä yleisön kestosuosikki Luolamies neljällä lauantainäytännöllä.

TTT-Klubin musiikkikauden avasi 15. tammikuuta Tuure Kilpeläinen. Uusia nimiä keväällä ovat myös Eva & Manu, Wigwam Revisited ja Iisa. Näyttämölle palaavat Emma Salokoski yhtyeineen, Pauli Hanhiniemi MAD, Dave Lindholm sekä Sir Elwood. Jazzniminä nähdään Joonas Haavisto Quintet ohjelmistossaan Billy Strayhornin musiikkia, Jussi Fredriksson Trio, Dalindèo levynjulkaisukonsertissa sekä Teosto-palkittu Elektro GT. Stand up -klubit järjestetään kahdesti: 29.1. ja 22.4.

Yle TV1:n uusi ohjelma Perjantai aloitti ruudussa ja elävänä esityksenä TTT-Klubin näyttämöllä 15.1. Sean Ricksin ja Pekka Vahvasen juontama Perjantai tarjoaa ainutlaatuiset jatkot TTT-Klubin näyttämöesitykselle – tai pulssia kohottavat etkot myöhäisillan klubikeikalle. Perjantain eturivin paikoille voi pyrkiä ohjelman nettisivun kautta. Muille paikoille TTT-Klubin suoraan lähetykseen on vapaa pääsy silloin, kun sitä edeltää klo 19 näyttämöesitys.

Viime vuoden katsotuimmat olivat Hevosten keinu ja musikaali Evita           
Sirkku Peltolan Hevosten keinu oli viime vuonna teatterin katsotuin teos. Se sai 17 091 katsojaa. Lähes saman verran katsojia sai Tiina Puumalaisen ohjaama Andrew Lloyd Webberin ja Tim Ricen musikaali Evita. Sillä oli katsojia 17 047, ja kaikkiaan se sai esityskautenaan 42 603 katsojaa.  Kolmanneksi katsotuin oli Stephen Sondheimin ja Hugh Wheelerin musikaali Désiree – Pieni yösoitto. Se sai 14 355 katsojaa. 

Kaikkiaan katsojia oli viime vuonna 143 274. Katsojamäärä pysyi edellisvuosien tasolla. Vuonna 2014 katsojia oli 145 980.

 

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt
Sari Andersson, puh. 050 5969 069, sari.andersson@ttt-teatteri.fi
Mika Kauhanen, puh. 050 401 8252, mika.kauhanen@ttt-teatteri.fi

Pressikuvat http://www.ttt-teatteri.fi/pressi

 

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs