Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Musiikki ja viihde » Tanssi KYLLÄ elinluovutukselle /Euroopan elinsiirtopäivä 11.10.

Munuais- ja maksaliitto

Tanssi KYLLÄ elinluovutukselle /Euroopan elinsiirtopäivä 11.10.

Tiedote.
Julkaistu: 02.10.2014 klo 08:43
Julkaisija: Munuais- ja maksaliitto

Suomessa lähes 400 ihmistä odottaa elinsiirtoa. Siirrettävistä elimistä on jatkuva pula. Narinkkatorin tempauksessa 400 elinluovutusta kannattavaa tanssii elintanssi -flash mobin.

Euroopan elinsiirtopäivän päätapahtuma järjestetään Kampin Narinkkatorilla Helsingissä lauantaina 11.10 klo 11–14.

Narinkkatorin tempauksessa elintanssin tanssii 400 elinsiirtoa, oikeasti tai symbolisesti, odottavaa sekä jo elinsiirron saanutta. Elintanssin vetää tähtitanssija Ansku Bergström. Tanssin voi opetella etukäteen netistä, mutta mukaan voi tulla harjoittelemattakin. http://youtu.be/0nRbp7VX1G0. TUle mukaan tanssimaan, jos sanot KYLLÄ elinluovutukselle.

Elinsiirtopäivän tilaisuuden juontaa Kirsi Alm-Siira. Lavalla haastatellaan elinsiirron saaneita ja asiantuntijoita. EU:n terveiset Kamppiin tuo europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen. Näyttelijä Ella Pyhältö lausuu runon odottamisesta. Tapahtuman päättää Idols-voittaja vuosimallia 2013 Mitra.

KYLLÄ elinluovutukselle voi sanoa allekirjoittamalla elinluovutuskortin ja kertomalla tahtonsa läheisilleen. Lain mukaan aivokuolleen henkilön elimiä ja kudoksia voidaan käyttää toisen ihmisen hyväksi, jos hän ei ole sitä eläessään vastustanut. Vainajan mielipidettä selvitetään keskustelemalla hänen omaistensa kanssa. Elinluovutuskortin voi tilata ilmaiseksi osoitteesta www.kyllaelinluovutukselle.fi.

Elinsiirron jälkeen voi elää normaalia elämää. Elinsiirtopäivän videossa Risto kertoo, miten hän sai munuaisensiirron http://youtu.be/VqhQd81HUHQ

Terveet munuaiset -yleisötapahtuma 10.10.

Munuaissäätiö on tukenut munuaissairauksien tieteellistä tutkimusta jo 40 vuotta. Säätiö järjestää ilmaisen Terveet munuaiset -yleisötapahtuman perjantaina 10.10. Biomedicumissa Helsingissä klo 16–20. Suomen MasterChef Miro Kurvinen kokkaa ja maistattaa munuaisterveellistä ruokaa. Kävijät voivat testata munuaistensa kunnon vastaamalla kysymyksiin ja mittauttamalla verenpaineensa sekä tutustua näyttelypisteisiin. Yleisöluennot järjestetään16.45–17.15. ja 18.45–19.15. Professori Ilkka Pörsti puhuu kohonneesta verenpaineesta. Professori Kaija Salmela kertoo aikuisten munuaisensiirroista ja dosentti Timo Jahnukainen lasten munuaisensiirroista.

Tilaisuudessa paljastetaan Sylvi Calasin palkinnon saaja. Tunnustus jaetaan viiden vuoden välein ansioituneelle munuais- ja virtsaelinsairauksien tutkijalle. Tilaisuudessa kuullaan palkinnon saajan luento.

Lisätietoja www.musili.fi/terveetmunuaiset.

Tiedoksi medialle /ei julkaistavaksi
Munuais- ja maksaliitto julkaisee Euroopan elinsiirtopäivän tiedotteen torstaina 8.9. Aiheena ovat munuaisensiirrot, jotka aloitettiin Suomessa vuonna 1964 eli 50 vuotta sitten. Tiedote Munuaissäätiön tapahtumasta ja palkinnon saajasta julkaistaan 10.10.

Välitämme haastateltavaksi elinsiirron saaneita ja asiantuntijoita.

Narinkkatorilla voi myös tavata tanssimassa kymmenittäin itse elinsiirron saaneita. Paikalla on asiantuntijalääkäri. Lavalla ohjelma alkaa noin klo 11.30. Sirpa Pietikäinen puhuu noin klo 12, elintanssi tanssitaan noin klo 12.15 ja Mitra esiintyy klo 13. Lisätietoja www.kyllaelinluovutukselle.fi/elinsiirtopaiva ja www.facebook.com/kyllaelinluovutukselle.

Tapahtuman esiintyjistä on saatavilla lehdistökuvat, joissa he näyttävät elinluovutuskorttia.

Lisätietoja
Petri Inomaa
Viestintäpäällikkö, Munuais- ja maksaliitto
petri.inomaa@musili.fi, 040 5240 679

KYLLÄ elinluovutukselle -toiminta
KYLLÄ elinluovutukselle toimintaa hallinnoi Munuais- ja maksaliitto. Yhteistyössä ovat mukana Diabetesliitto, Hengitysliitto, Näkövammaisten Keskusliitto, Sydänliitto ja Sydän- ja keuhkosiirrokkaat – SYKE sekä Regea kudospankki ja solukeskus. Toiminnan rahoittaa RAY.

Munuais- ja maksaliitto on valtakunnallinen kansalais- ja potilasjärjestö. Liitto tukee sairastuneiden ja heidän läheistensä mahdollisuuksia hyvään elämään ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Liiton tavoitteena on munuais- ja maksasairauksien ja niistä johtuvien haittojen ennaltaehkäisy, sairauksien varhainen toteaminen ja hyvä hoito sekä kuntoutumisen tukeminen kaikissa sairauden vaiheissa. 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs